Welke Online Datingsite
Home / Blog overzicht - Online dating & relaties / Daten in Gent – Leuke ideeën voor een date!
Daten in Gent

Daten in Gent - Leuke ideeën voor een date!

Welke online datingsite?
11 mei 2022

Als je besluit om je afspraakjes iets spannender en leuker te maken, zou je ervoor kunnen kiezen om een dagtripje naar het buitenland te maken. Of een weekendje. Maar dat zou wellicht beter zijn voor een tweede afspraakje. Dat ligt er natuurlijk maar net aan hoever jullie samen zijn en of jullie daar ook allebei al behoefte aan hebben. Maar laten we even rustig beginnen met een dagje weg naar het buitenland. Om te voorkomen dat je al snel meer tijd kwijt bent aan reizen, is België wel een voor de hand liggende optie om naar toe te gaan. Ons kleine buurlandje kent genoeg mooie steden om eens te bezoeken en een daarvan is Gent.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Historische stad Gent

Gent is een grote stad, de op een na grootste van België, maar het is vooral ook een oude stad met een rijke geschiedenis die je nog steeds kunt zien in de dichtbebouwde binnenstad. In de stad zijn bijna tienduizend objecten te vinden die staan aangemerkt als onroerend erfgoed en de meeste hiervan zijn ook nog eens beschermd erfgoed. Wat heel kenmerkend voor Gent is, zijn de zogenaamde drie torens. De mensen die dit kennen noemen het ook wel de Gentse torenrij. De torens zijn natuurlijk niet zomaar torens, maar behoren toe aan De Sint-Janskerk, de Sint-Niklaaskerk en de belforttoren. Maar natuurlijk is er nog veel en veel meer te zien van het prachtige, oude, historiche centrum.

gent

Cultuur

Ook op het gebied van cultuur is er genoeg te beleven in Gent. Vooral als jullie liefhebbers van musea zijn, ben je in deze stad absoluut op het juiste adres. Zo is er het Museum Arnold Vander Haeghen, Huis van Alijn en het Museum voor Schone Kunsten. Zoek vooraf even online op wat er allemaal te doen is en zoek even goed uit hoe het zit met de entree voor de musea. Hier in Nederland hebben we namelijk een museumpas en ook in Gent maken ze gebruik van een soortgelijk systeem.

De Gentse Feesten

Als jullie van plan zijn om even helemaal uit jullie dak te gaan, kan het ook echt een leuk idee zijn om een bezoekje te brengen aan de Gentse Feesten. Dit feest duurt tien dagen lang en begint altijd in de derde week van jullie. De eerste editie vond plaats in 1843, dus ook dit is echt een stukje geschiedenis. Het is zelfs een van de grootste volksfeesten in Europa, nog meer reden om dit echt een keer mee te maken.

stad gent

Er valt van alles te beleven!

Tijdens deze tien dagen is er werkelijk van alles te beleven. Zo worden er zelfs festivals binnen het festival georganiseerd, de meeste zijn allemaal verbonden aan een bepaalde muziekstijl. Dus zelfs als je gek bent op elektronische muziek en geen zin hebt in de typische volksmuziek ben je in Gent van harte welkom. Maar het leukste is misschien wel de opening rond twee uur ’s middags met heuse praalwagens. Natuurlijk zijn er ook allerlei lokale delicatessen te krijgen, iets wat je ook echt een keer moet proberen als je een echte culinaire fijnproever bent. Of natuurlijk gewoon ontzettend veel lef hebt of wilt opscheppen tegenover je date.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *