Welke Online Datingsite
Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Daten in Brugge – Tips voor een date in Brugge!
Daten in Brugge

Daten in Brugge - Tips voor een date in Brugge!

Welke online datingsite?
01 juni 2021

Als je iemand leert kennen en jullie beginnen net met daten is het alsof jullie beiden aan de andere kant van een wiebelbrug staan en jullie samen het midden moet bereiken. En waarom zou je die symbolische brug niet echt maken en samen een bezoek brengen aan Brugge? Een geweldige stad in West-Vlaanderen, net over de grens bij Zeeland.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Dicht bij zee

Brugge licht vlak bij zee en dat brengt zo zijn voor- en nadelen met zich mee. Zo wordt het weer in de stad er erg door beïnvloed. Natuurlijk heeft het toch wel een soortgelijk klimaat als in Nederland, dus je moet altijd rekening houden met een fikse regenbui. De zonnigste maanden zijn van mei tot augustus. De winters zijn door de ligging aan zee wel lekker zacht, dat maakt de stad dus ook geschikt voor een winters bezoek. Al kan de kou juist wel fijn zijn om elkaar daarna op te warmen onder het genot van een lekkere beker warme chocolademelk.

kaart brugge

Brugge is een aangename stad

Niet alleen de mooie historische gebouwen maken Brugge een fijne stad om te zijn, maar ook het feit dat het verkeer zoveel mogelijk buiten de stad wordt gehouden. Zo is er een snelheidslimiet, heel veel eenrichtingswegen en lussenplan. Daardoor is de stad dus lekker rustig en kan je optimaal genieten van al het moois om je heen.

brugge

Bier

Wie aan België denkt, denkt binnen enkele seconden vast en zeker ook aan bier. En laat Brugge nou de plek zijn waar een flink aantal biertjes ook gebrouwen worden. Denk eens aan de Straffe Hendrik, De Witte Zwaan, Brugge Trippel, en de lijst gaat nog wel even door. Er zijn genoeg plekken waar je al deze heerlijke biertjes kan proeven, maar een bezoekje aan de laatste oude brouwerij, De Halve Maan, kan ook erg leuk zijn.

bier

Gebak en chocolade

In Brugge, en in heel België over het algemeen, zijn de mensen natuurlijk niet alleen maar goed in het brouwen van erg lekker bier. Ze zijn er ook erg goed met chocolade en ook gebak. Brugge wordt echt niet voor niets de chocoladestad genoemd. Er is zelfs een heus chocolademuseum: Choco-Story en er is een festival helemaal gewijd aan chocolade. Zo gek zijn ze in Brugge met en op chocolade. Als het gaat over gebak zijn er ook echte specialiteiten te vinden in Brugge, zoals het Brugs Beertje, Brugs beschuit en Brugse Kletskoppen. Deze laatste lijken weer een belangrijk ingrediënt te zijn in de officiële stadspraline. Ze noemen dit het Brugsch Swaentje en het recept ervan is uiterst geheim. Alleen de Brugste Kletskoppen komen er heel duidelijk in naar voren.

chocolade

Kermis

In Nederland hebben we natuurlijk de ontzettend grote Tilburgse Kermis, maar in Brugge kunnen ze er ook wat van. In totaal zijn er gedurende het jaar in totaal zo’n 23 kermissen te vinden, maar de grootste is de Meifoor. Deze kermis duurt een maand en heeft in totaal zo’n 90 attracties. Dat zijn er meer dan genoeg om een hele leuke dag mee te vullen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.