Welke Online Datingsite
Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Daten in Leuven – Wat kun je er doen? Een aantal tips!
Daten in Leuven

Daten in Leuven - Wat kun je er doen? Een aantal tips!

Welke online datingsite?
16 mei 2022

Als je echt voor het bier naar België gaat, dan moeten jij en je date toch eigenlijk echt wel naar Leuven. Deze stad staat namelijk ook wel bekend als de bierhoofdstad van Vlaanderen of zelfs van heel België. Dan weet je toch wel zeker dat je goed zit als je iets speciaal met bier wilt plannen voor je date. Dus pak het navigatiesysteem erbij of koop die treinkaartjes en begin aan een spannende date die makkelijk de hele dag kan duren. Of misschien zelfs wel langer als het echt gezellig wordt en jullie onverwachts toch maar een hotelletje boeken in deze prachtige, bruisende stad.

in dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

De langste toog van Europa

Op de Oude Markt van Leuven zijn zoveel kroegen naast elkaar te vinden, dat het daarom ook wel heel makkelijk de langste toog van Europa wordt genoemd. Als je dus op zoek bent naar een avond vol plezier en veel lekkere drankjes, ga dan daar ’s avonds vooral een kijkje nemen. Als je de studenten wilt ontwijken is het wel een goed idee om niet op donderdagavond te gaan. Maar vooral de weekendavonden zijn een groot succes. Als je van tevoren je maag wilt vullen met een goede bodem, maar toch op een culinaire manier, dan moet je in de Muntstraat zijn. Dat is echt het culinaire hart van Leuven, met vooral ontzettend veel goede Italiaanse restaurants.

markt leuven

Dit moet je echt zien in Leuven

Zoals iedere stad heeft ook Leuven zo zijn lijst met echte bezienswaardigheden. Hierboven werd al de Oude Markt genoemd, maar er is nog meer. Net als Antwerpen heeft ook Leuven een schitterend station. Naast de goedkope prijzen is dit nog een reden om met de trein naar grote steden in België te gaan. We kennen allemaal de wereldwonderen, maar Leuven heeft zowaar een eigen lijst met zeven wonderen. Helaas zijn niet meer alle zeven wonderen nog in het echt te bewonderen. Tegenwoordig zijn er nog maar drie en een daarvan is de Sint-Michielskerk. Veel kerken in Leuven zijn erg gotisch en deze juist niet. De Sint-Michielskerk wordt ook wel als de mooiste kerk in haar soort gezien. Natuurlijk zijn er ook nog de andere ‘gewone’ bezienswaardigheden zoals de Grote Markt en het Stadhuis van Leuven.

leuven

Brouwerijen

Maar toch, als het over Leuven gaat dan kom je toch heel snel weer terug bij bier. Vroeger waren er meer dan vijftig brouwerijen actief in deze stad. Tegenwoordig zijn dat er wel wat minder, maar is wel de grootste bierbrouwerij van de wereld hier in Leuven gevestigd. Namelijk de brouwerij van AB InBev en dan specifiek wordt er Stella Artoisbier gebrouwen. Een biertje dat inderdaad over de hele wereld ook te krijgen is. Maar ook een bier dat hier in Nederland erg bekend is, Hoegaarden, wordt daar gemaakt. Er is ook nog een echte stadsbrouwerij. Dus het is inderdaad niet zo gek dat Leuven de bierhoofdstad van België is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.