Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Dating in Limburg – Tips voor een een leuke date!
Dating in Limburg

Dating in Limburg - Tips voor een een leuke date!

Welke online datingsite?
12 februari 2021

In het zuiden van het land kun je in de provincie Limburg erg leuke dates hebben. Je kunt er namelijk vele grote steden vinden waar je een leuke tijd kunt hebben. We kunnen nu alle kroegen en restaurants wel gaan benoemen maar dat is onbegonnen werk. Het feit is wel dat je in steden zoals Maastricht, Kerkrade en Venray vele gezellige plekken kunt vinden waar je met je date naar toe kunt gaan.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Daten in de Provincie Limburg

In de provincie Limburg kun je echt honderden restaurants vinden en daar zal je heerlijk gaan eten en dan heb je ook alle mogelijkheid om je date beter te leren kennen. Uiteraard is het wel aan te raden om een plek op te zoeken waar het niet te lawaaiig is en waar je alle aandacht voor elkaar kunt hebben. Ga je bijvoorbeeld naar een optreden dan is dit erg leuk maar dan zorgt dit er ook voor dat je bijna niet met elkaar kunt praten en aan het einde van de avond ben je dan nog niet veel over je date te weten gekomen.

Bezoek eens een leuk kasteel op je date

Als je je date graag wilt verrassen dan kan het een idee zijn om eens een leuk kasteel te gaan bezoeken tijdens je date. In Limburg vind je veel kastelen en dit is leuk om te doen en je hebt dan ook altijd gespreksstof. Het zorgt er ook voor dat je eruit springt want een kasteel bekijken dat is iets wat niet iedereen doet en het zal dan ook een date zijn die zowel jij als je date zullen gaan onthouden.

Kasteel Limburg

Een leuke wandeling in Limburg

Na het bezichtigen van het kasteel kun je dan misschien nog even een leuke wandeling gaan maken en even ergens wat gaan drinken. Het geeft je dan ook de mogelijkheid om te gaan genieten van de heerlijke Limburgse vlaai. Een date in Limburg hoeft dus nooit saai te zijn en zal je veel plezier gaan geven. Het is maar net wat jij wilt. Misschien hou je wel van rust en dan zijn er in deze provincie weer hele andere mogelijkheden als wanneer je graag een actieve date wilt. Mogelijkheden genoeg dus en alle reden om snel op zoek te gaan naar een leuke vrijgezel waar je mee af kunt gaan spreken.

Uit eten gaan in Limburg

Het is misschien een beetje cliché maar het kan heel gezellig zijn als je gezellig uit eten gaat. Het is dan wel een goed idee om op een tijdstip te gaan dat het wat drukker is. Dan zit je niet als enige of als één van de weinige stellen in het restaurant en dat kan ongemakkelijk overkomen.

uit eten

Daten Maastricht

De hoofdstad van Limburg, maar we mogen Maastricht gerust ook wel de hoofdstad van lekker Bourgondisch leven noemen. Sommigen zien de stad ook wel als een kleinere versie van Amsterdam. Je vindt er alles wat je nodig hebt en nog zo ontzettend veel meer. Dit maakt de stad uitermate geschikt voor een leuke date. Zelfs voor de kenners en bewoners van Maastricht is er altijd wel iets nieuws te ontdekken en valt er altijd wel iets te beleven. Daten in Maastricht is een feestje!

maastricht

Wanneer je een date wilt plannen in Maastricht dan is dit een echte studentenstad. Dit is niet meteen een nadeel want dit betekend dat niet alleen in het weekend de kroegen goed gevuld zitten maar dat dit ook voor andere dagen in de week geldt. Je zou dan ook prima op een donderdagavond af kunnen spreken en dan zal je ook zien dat het gezellig druk is. Een gezellige sfeer zal ook zeker bijdragen aan een leuke en succesvolle avond.

Een date in het historisch Maastricht

Maastricht is een van de oudste steden van Nederland en wordt al zeker twintig eeuwen bewoond door mensen. Het groeide uit van een Romeinse vestiging tot een industriestad. Doordat vele bouwwerken bewaard zijn gebleven, heeft de stad een mooie en rustieke uitstraling. De stad telt meer dan 1500 rijksmonumenten en komt hiermee op de tweede plek na Amsterdam. Alleen een tour door de stad langs een aantal van deze monumenten kan een leuke middag opleveren.

Het Vrijthof

Aan het Vrijthof, het plein waar iedereen het liefst op een terrasje zit, zijn een aantal prachtige historische bouwwerken te vinden. Denk aan de Sint-Servaasbasiliek, Sint-Janskerk, Militaire hoofdwacht, Generaalshuis, Spaans Gouvernement en perroen. Veel van deze gebouwen zijn ook gewoon van binnen te bekijken en vaak is er altijd wel iemand aanwezig om je meer te vertellen over de historie.

De oudste stadspoort van Nederland

Maar ook de oudste stadspoort van Nederland is hier in het zuiden van Nederland te vinden en is ook een echte bezienswaardigheid. De Helpoort stamt uit 1229, toen Maastricht stadsrechten had verkregen. De stad voelde zich geroepen om zichzelf te beschermen en deed dat door muren en bijbehorende poorten te bouwen. Sommige delen van die muur en dus ook de Helpoort staan er nog steeds. De poort en het bijbehorende huis hebben zelfs nog als onderkomen voor Jeff Schipper gediend.

stadspoort maastricht

Bonnefantenmuseum

Echte kunstliefhebbers zullen de naam Aldo Rossi wel herkennen, maar bij die dat geen belletje doet rinkelen zal het Bonnefantenmuseum dat vast wel doen. Het museum is te vinden op een industrieterrein aan de maas en voor veel mensen is het een reden om af te reizen naar Maastricht.

Bonnefantenmuseum

Het heeft een aparte vorm en van buiten gezien zou niemand denken dat het eigenlijk een museum is. Maar binnen zie je een verzameling van de meest indrukwekkende kunstwerken. Door de aparte vorm van het gebouw is er ook een aparte lichtinval wat een nieuw licht op de kunstwerken schijnt. Dat maakt dit museum net weer even dat beetje specialer, en je wilt je date natuurlijk wel verrassen met iets bijzonders en iets leuks.

Denk om je kleding

Als je op een date gaat in Maastricht, neem dan vooral in de zomer toch altijd even iets extra’s mee om aan te trekken. Langs het water en in de schaduwen van de prachtige hoge gebouwen kan het soms toch nog wel een beetje fris worden. (Lees ook: kledingadvies voor een eerste date) Natuurlijk kun je ook een van de vele gezellige kroegjes induiken om aan de kou te ontsnappen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste items