datingsite parship

Home » Hoe houd je je relatie leuk?
Blog

Laatst bijgewerkt op juni 16th, 2018 | door Welke online datingsite?

0

Hoe houd je je relatie leuk?

Wanneer je al langere tijd een relatie hebt, kan de sleur meester worden van de dagelijkse gang van zaken. Dit kan als positief beschouwd worden in de zin dat je volledig op elkaar bent ingespeeld, weet hoe de ander is en je op je gemak voelt bij elkaar. Echter kan hierdoor ook een gevoel van saaiheid optreden, die je uiteraard zoveel mogelijk wilt vermijden. Het leuke aan een relatie is immers net zo goed dat je elkaar blijft enthousiasmeren voor spontane acties en blijft aanmoedigen voor het beleven van nieuwe uitdagingen. En dit kan door kleine dingetjes gemakkelijk worden gerealiseerd. Je zult er samen naar kunnen kijken, aangezien er twee mensen in een relatie zitten en dus zijn jullie allebei verantwoordelijk om de relatie leuk te houden. Ook al ben je inmiddels niet meer verliefd.

Vermijd saaiheid

Een relatie blijft leuk als je tevreden bent over je leven. Hoe meer je geniet van de dingen die je leven vormgeven, des te vrolijker kun je in je relatie staan en deze vreugde delen. Het is een beetje tegenstrijdig hoe relaties meestal lopen. Vaak ben je in eerste instantie zo gefocust op het creëren van een leven samen, waarin je vertrouwd raakt met elkaar en gedeelde interesses vorm begint te geven als een gezamenlijke routine die jullie relatie definieert. Om vervolgens tot de conclusie te komen dat dezelfde routine en vertrouwdheid je begint op te breken, zodra dit te voorspelbaar wordt. De saaiheid kickt in en je begint aan de relatie en jullie opgebouwde leven samen te twijfelen. Was dit nu wat we wilden? Door bepaalde routines vervolgens opnieuw net zo goed weer te doorbreken, kun je ook weer een frisse blik op de relatie en elkaar krijgen. Ga bijvoorbeeld een keer ergens anders op vakantie dan jullie bekende stekkie, of ga eens uit eten doordeweeks op een dag dat je normaal thuis kookt. Breng verandering aan in de gebruikelijke gang van zaken en hierdoor stap je als vanzelf uit de sleur.

Stel niet te hoge verwachtingen

Uiteraard heb je een bepaald beeld voor ogen van hoe je graag wilt dat je relatie is en ook kun je verwachtingen hebben over hoe je man of vrouw zou moeten zijn. Door echter te hoge verwachtingen en veeleisendheid te koesteren en hier je partner figuurlijk gesproken aan op te hangen, kan dit wel letterlijk je relatie de das omdoen. Het kan je vriend of man het gevoel geven dat hij niet voldoet of niet goed genoeg is en dit kan zijn interesse in je zeker doen dalen. Om een goede verbinding te behouden, is het verstandig om open te blijven en je partner te waarderen voor wat hij wel meebrengt naar de relatie. Door je aandacht gericht te houden op alle dingen die je graag anders ziet, haal je het leven uit je relatie, alsof het eigenlijk anders zou moeten zijn. Terwijl het juist gaat om het samenzijn en het ontdekken en herontdekken van elkaars bijzonderheden. Omgekeerd geldt dit uiteraard net zo goed. De ander kan immers nooit de ideale partner zijn.


About the Author

AnoniemGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑