Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Hoe ga je het beste om met een relatiedip?
Hoe ga je het beste om met een relatiedip?

Hoe ga je het beste om met een relatiedip?

Welke online datingsite?
11 februari 2021

Een relatiedip is onoverkomelijk. In elke relatie komt een keer het moment dat het even een beetje minder wordt allemaal. Je gaat je afvragen of ‘dit het nu is?’ Je weet niet meer zo goed of je relatie vol te houden is tot het ‘bittere einde’. Eeuwige trouw, liefde voor het leven. Het lijken ineens loze begrippen. Omdat de relatie tijdens een dip toch al zo bitter is. Niet meer leuk, niet meer zoals het was. Weg lijkt de liefde, verloren is alle geluk. Is dit dan het moment om uit elkaar te gaan? Of moet je juist kiezen voor elkaar en je samen met je partner door de dip heen zien te vechten? Mogelijk heb je twijfels of je wel echt gemaakt bent voor een monogame relatie.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Neem de tijd voor keuzes

Het zijn moeilijke keuzes om te maken. En juist daarom keuzes om een poosje de tijd voor te nemen. Je moet er goed over nadenken. Beseffen wat de gevolgen van elk van je keuzes zullen zijn. Stoppen met de relatie? Vrijheid, blijheid. Maar of je echt veel meer vrijheid en vooral blijheid zult hebben zonder relatie is misschien maar de vraag. Vechten voor je relatie is echter ook geen kleinigheid. Het kan zomaar zijn dat het een eenzijdige strijd wordt. Een strijd die jij wel wilt strijden, maar waarbij je partner ‘niet thuis’ geeft. Daar sta je dan met je goede voornemens om ervoor te vechten. Vechten doe je samen. Dat gaat niet alleen.

relatiedip

Geef niet te snel op

Maar, ook hier geldt dat je wel moet beseffen dat veranderingen tijd kosten. Je kunt wel denken dat je na één nachtje slapen de juiste beslissingen kunt nemen, maar dat is vrij onwaarschijnlijk. En neem je beslissingen niet alleen maar op basis van je eigen gedachten. Probeer eens rustig na te gaan wat het probleem is volgens jou en kijk dan of je nog op andere manieren erachter kunt komen of die problemen wel realistisch zijn. Zijn je eigen verwachtingen van de relatie niet te hoog? Of juist die van je partner? Stel voor jezelf duidelijk vast wat volgens jou de oorzaak van de dip is en ga er dan mee naar je partner. Het is normaal om te twijfelen over je relatie en de meeste stellen zullen hiermee te maken krijgen.

Praat erover met je partner

Het allerbeste wat je bij een relatiedip kunt doen is praten met je partner. Over de dip die jij ervaart in jullie relatie. Het kan zomaar zijn dat je partner die dip helemaal niet zo ervaart als dat jij dat doet. Wederzijds onbegrip of wederzijds verschillende verwachtingen van hoe de relatie eruit zou moeten zien kunnen de oorzaak van de dip zijn. Waar zit de oorzaak volgens jullie beiden? Leg uit hoe jij dingen ziet en ervaart en biedt je partner dan alle ruimte om hetzelfde te doen. Naarmate een relatie vordert zullen andere dingen belangrijk worden. Je bent niet meer verliefd op je partner, maar je houdt wel zielsveel van hem of haar.

praten

Samen oplossingen zoeken

Pas als je samen kunt vaststellen waar de oorzaak van je relatiedip ligt en jullie begrijpen ook elkaars visie, dan kun je er aan gaan werken om samen naar een oplossing te zoeken. Kleine veranderingen in de structuur van jullie relatie kunnen soms al wonderen doen. Maar, je moet wel allebei wat water bij de wijn willen doen. Veranderingen moeten van twee kanten komen om je relatie weer succesvol en leuk te maken. Eeuwige trouw en liefde voor het leven zijn mogelijk, maar alleen als je bereid bent om er af en toe samen voor te vechten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste items