Home / Blog / Datingsites voor 60 plussers – Een nieuwe partner of maatje vinden!
Datingsites voor 60 plussers

Datingsites voor 60 plussers - Een nieuwe partner of maatje vinden!

Welke online datingsite?
30 juli 2020

Als 60 plusser kun je na een scheiding of eventueel na het overlijden van je partner behoefte hebben aan een nieuwe partner. Of misschien ben je vooral op zoek naar een nieuwe vriendschap, naar iemand met wie je samen leuke dingen kunt ondernemen. Wanneer je alleenstaand bent en je kinderen het huis uit zijn, kan het fijn zijn om een leuke vriend of vriendin te hebben met gemeenschappelijke interesses waar je mee op kunt trekken.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Een nieuwe partner of maatje

Ook als je niet of niet meer werkt heb je nu ook de tijd om volop van het leven te genieten en de dingen te doen die je leuk vindt. Wanneer je geniet van je pensioen en de kinderen zelfstandig zijn, heb je waarschijnlijk veel meer tijd te besteden aan al die leuke bezigheden waar je eerder de tijd niet voor had. Door alle levenservaring die je hebt opgedaan, weet je vaak ook goed wat je precies zoekt in een nieuwe partner of een nieuw maatje. En dat kan je erg van pas komen bij je zoektocht. Je weet inmiddels goed wat je wel en niet wilt en kunt hierdoor sneller beoordelen welk type wel of niet goed bij jou past.

zestigers dating

Wel of niet inschrijven bij een datingsite voor 60 plussers?

Ook voor deze leeftijdsgroep zijn er genoeg datingsites om uit te kiezen. Je zult ervaren dat er heel wat mensen van jouw leeftijd eveneens op zoek zijn naar een nieuwe relatie of vriendschap. Wellicht helpt deze gedachte je over de drempel om je in te schrijven bij zo’n datingsite. Want wat zou het leuk zijn wanneer je op deze manier iemand vindt met wie je een hele leuke tijd kunt beleven. Er bestaan geen specifieke 60 plus datingsites, maar wel datingsites voor 50 plussers.

60 plus

Mocht je moeite hebben met computers of vind je het lastig om zelf een profiel aan te maken, dan is er vast iemand in je omgeving die je hier graag mee wil helpen. En heb je je eenmaal ingeschreven dan zul je merken dat je op deze manier prettige contacten kunt leggen ook als het enkel gaat om het vinden van een fijne vriendschap.

Welke datingsites zijn er voor 60 plussers?

We noemen hier een aantal sites welke specifiek gericht zijn op 50 en 60 plussers:

50Plusmatch
Seniorengeluk
VijftigPlusDating
50Liefde.nl
50plusrelatie

Gratis inschrijven

Er komen echter steeds weer nieuwe sites bij. Wanneer je op internet zoekt naar sites voor senioren zie je dat er heel veel aanbod is. Ook bij Parship is er trouwens de mogelijkheid om je specifiek voor 50 plus in te schrijven. Voordat je een keuze maakt, kun je het beste eerst even op de betreffende sites kijken om een indruk te krijgen. Bij sommige datingsites is inschrijven gratis, bij andere gaat het om een betaalde inschrijving. Bij een site als Parship mag je eerst gratis proberen om te kijken hoe het bevalt. Soms kun je voordat je je inschrijft ook alvast zoeken in de profielen van de mensen die reeds staan ingeschreven, zodat je alvast een indruk kunt opdoen. Schrijf je in op die site waar je het beste gevoel bij hebt.

30 reacties op “Datingsites voor 60 plussers – Een nieuwe partner of maatje vinden!”

 1. peter schreef:

  hallo ik man werk in de zorg 55 jaar zoek wat oudere vrouw om leuke dingen doen speltjes wandelen eten lekker thuis op de ban hou wel van vrouwen met rokje of jurk hoop wat te horen

 2. gina schreef:

  hallo ik ben gina woont in de provincie groningen ,ben63 jaar zoek een lieve gezellige lollige man ,ik ben christelijk je kunt mij mailen wehovinga @live .nl

 3. teetwileendate schreef:

  50liefde is een regelrechte ramp en PULP-site ; veel fake/nep accounts.Je bent continue bezig met het filteren/blokkeren van profielen van gemanipuleerde foto’s + reacties met andere bij-bedoelingen. Ook kom je profielen tegen uit dezelfde bron (dubbel/drie-dubbel profielen) Heel veel gratis accounts ( ZONDER FOTO is zelfs mogelijk) ; weinig betaalde accounts.Als je met gratis accounts wilt chatten moet je naast je abonnement ook nog eens extra credits betalen ; gratis accounts wachten vaak rustig af tot de betaalde accounts (extra) over de brug komen.Ben er van overtuigd dat hier veel “gemanipuleerd operator-werk” word verricht ; iedereen is er op z’n hoede / het is vlgs mij meer etalage kijken wat men doet ; hierdoor is er een zeer geringe kans op een daadwerkelijke date. 1:3 zou hier zijn “liefde”vinden….vergeet dit maar hoor ; denk dat het begint bij 1:20 ( 5% ) en mogelijk nog minder.

 4. Teddybeer schreef:

  Allemachtig.
  Wat zijn we negatief en ongelooflijk slecht in het schrijven van een fatsoenlijke reactie.
  Geen enkele vorm van creativiteit, een beetje enthousiasme en wat zijn je sterke punten.
  Komop mannen en vrouwen……
  We zijn zeker nog niet uitgeblust, we willen toch allemaal nog een echte vriend, vriendin, partner.
  Natuurlijk is alleen maar alleen.
  Laten we hier met elkaar beginnen er een gezellige site van te maken.
  Ik ben groot, stevig, 67 en op zoek naar een te gekke vrouw waar ik elke dag mee kan lachen, die ook nog graag knuffelt en in mijn armen ligt.
  En…….ik wil er alles aan doen om ” ons ” gelukkig te maken.
  Tot spoedig.

  • Maiden schreef:

   Je hebt gelijk na je 60stigste nog geen doetjes sta zelf nog recht in de wind en het leven heb mijn werk en vele zeggen rust lekker uit na je werk geen gedoe meer maar een arm of een knuffel is toch wel plezant op zijn tijd, en nog een gekke hard rock madam die nog graag naar een optreden gaat zien

  • Marian schreef:

   Goedemorgen Teddy beer.

   Heb gewoon even op mijn iPad Kiljken ,dit is de eerst keer maar je Heb gelijk Allen is maar Allen.

   Ja en t leven tekort.maar hoe older men word hoe moeilijk alles word om toch nog iemandt te ontmoeten.Op andere site zijn niet serieus .Daarom probeer t maar ja je weet nooit misschien dat iemand bij bij past.Hoop op reatie gr.Marian

 5. klaas schreef:

  leeftijdgenoot 88,man weduwnaar zoekt vrouw gezeldschap alleen =maar alleen

 6. klaas schreef:

  man,88 weduwnaar,zoekt gezeldschap van vrouw zonder bijbedoelingen klaas

 7. Marianne schreef:

  Inderdaad is het erg lastig op een datingsite.
  En helemaal als je een maatje meer hebt
  Veel willen een slanke vrouw.

 8. Nelly schreef:

  Hoi ik ben Nelly 71jaar woon in Weesp
  Ben op zoek naar een leeftijd genoot ben sinds 5jaar Weduwe
  Heb grijs haar
  Blauwe ogen mijn postuur normaal
  Sta open voor een relatie.

 9. HCS schreef:

  Jullie hebben volledig gelijk ,ook ik ervaar deze problemen .
  En wij hebben een leeftijd waarbij je niet naar een kroeg gaat om iemand te ontmoeten , laat staan een serieuze partner zou vinden om nog samen van het leven te kunnen genieten .
  Veel van onze leeftijd genoten hebben een partner verloren of anderzijds alleen komen te staan maar nog jong van lijf en geest en willen er toch nog iets van maken met een nieuwe partner.

 10. Omamie schreef:

  Ik ben 64 en zeer actief. Wandelen is mijn hobby. Laat je iets weten

 11. Nel schreef:

  Hoi. Ook ik ben op zoek naar een maatje, voorlopig puur op vriendschappelijke basis. Liefst ook wat ouder dan 64. Heb zelf geen auto, maar mis het reizen en de uitstapjes die ik vroeger met mijn man maakte, enorm. Ben zelf ook 64, maar voel me nog lang niet uitgeleefd.

 12. Ingrid schreef:

  Hi,in feite zoek ik niet ,denk dan..ik kom hem wel tegen… The old fashion way …. maar neen …
  die mannen van mijn leeftijd -63- kijken naar jongere vrouwen,begrijpelijk toch!!!
  Er is echter meer!!!!!
  En jongere mannen 55+ zijn wel aangetrokken maar ik niet !!
  Graag ontmoet ik ,vriendschappelijk ,een stabiele,sportieve,lieve,eerlijke man met stijl en klasse,via een datingsite?

  • Piet. schreef:

   Hallo ingrid lijkt het je leuk mij te ontmoeten ik ben 61jr.en al een poos alleen ik ben een vriendelijke jonge eerlijk en hou wel van klasse spreek dit je aan dan zou ik het leuk vinden als je reageerd misschien kunnen we iets afspreken niet geschoten is altijd mis.vr.gr. Piet.

   • Marianne schreef:

    Dag Piet,
    Je schrijft dat je stijl en klasse hebt. Dat is is wat mij charmeert.
    Ik ben een lief en leuk mens, spontaan, ondernemend en houd van wandelen.
    Schrijf jij mij terug?

 13. Roberto schreef:

  Mijn ervaring is dat 60-pus datingsites niet bestaan.
  Alles is 50 plus wat u hier beschrijft.
  Ik zoek expliciet een vrouw tussen 64 en 75 jaar en wat ik via de seniorensites die u laat zien hier zie is dat men mij véél kandidaten presenteert vanaf 53 jaar en té weinig van boven de 64
  ook al geef ik duidelijk mijn doelgroep aan 64 t/m 74.
  Ik zoek beslist geen jongere partner dan ikzelf; ik wens iemand van mijn eigen leeftijd, liefst nog iets ouder.
  Welke dating-site is waarlijk 65 plus?????

  • Leni schreef:

   Hoi Roberto
   In jouw visie kan ik mij helemaal vinden. Het is net of je boven de 65 jaar niet meer mag daten. En juist vanaf die leeftijd realiseer je dat het belangrijk is om contact te houden. Ik zoek ook een contact omdat ik mij er niet bij neerleg dat dit het einde is. Ik voel dat namelijk niet zo. Ik ben 67 jaar maar voel mij niet zo.

  • Roosjw schreef:

   Dag Roberto,

   Ik ben 65 en ben op zoek naar een leeftijdgenoot.
   ik heb zwart haar en, bruine ogen en ben slank.
   Mijn e mailadres mrdescho1@telenet.be

  • Wil schreef:

   Hallo ik ben een goed en jonger uitziende vrouw van 69 jaar ik zoek een leuke vriend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste items