Welke Online Datingsite
Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Datingsites voor 40 plussers – Welke moet je kiezen?
Datingsites voor 40 plussers

Datingsites voor 40 plussers - Welke moet je kiezen?

Welke online datingsite?
13 april 2021

Als 40 plusser valt het vaak niet mee om in het dagelijkse leven een geschikte nieuwe partner tegen te komen. Veel leeftijdsgenoten in je omgeving zijn op die leeftijd gesetteld en veel uitgaansgelegenheden zijn ingesteld op jongeren. Wanneer je na een scheiding of verbroken relatie ook nog de zorg hebt voor je kinderen dan ontbreekt het je vast ook aan tijd om naast je werk en het zorgen voor je kinderen nog een druk sociaal leven te leiden. Gelukkig zijn er andere methodes om toch in aanraking te komen met andere 40 plussers die net als jij op zoek zijn naar een nieuwe relatie. Zo zijn er tal van datingsites waar je in contact kunt komen met potentiële partners.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Hoe werkt een datingsite voor 40 plus?

Het begint met het inschrijven bij een datingsite. Na inschrijving kun je jouw profiel aanmaken. Bedenk van tevoren goed hoe je jezelf wilt presenteren en probeer een profielbeschrijving te maken die goed weergeeft wat voor persoon jij bent. Op die manier is de kans groter dat er mensen op jouw profiel reageren die goed bij jou zouden kunnen passen. Verder is een profielfoto ook erg belangrijk. Je hoeft er natuurlijk niet als een model uit te zien, maar zoek een foto uit waar je leuk en duidelijk op staat. De foto is toch datgene wat in eerste instantie de aandacht trekt.

40 plus dating

Zoekfuncties binnen een datingsite

Nadat je profiel is aangemaakt, kun je op zoek gaan naar leuke singles en kunnen deze ook op jouw profiel reageren. Er zijn op een datingsite handige zoekfuncties, zodat je gericht op zoek kunt gaan op basis van bepaalde wensen die jij hebt. Neem de tijd om door de profielen te bladeren en lees hoe deze singles zichzelf omschrijven. Heb je iemand gevonden die jou leuk lijkt, dan kun je met deze persoon contact opnemen.

Bouw het contact rustig op

Het is verstandig om niet meteen contactgegevens uit te wisselen. Kijk eerst eens hoe deze persoon reageert en of er online sprake is van een klik. Wanneer je een leuk contact met iemand hebt opgebouwd, kun je daarna alsnog telefoonnummers uitwisselen en komt het misschien uiteindelijk tot een afspraak voor een eerste date. Voor zo’n eerste afspraak is het goed om op neutraal terrein af te spreken. Mocht er toch geen klik zijn tijdens deze eerste date dan kun je ook gemakkelijk weer huiswaarts keren.

40 plus datingsites

Welke datingsites zijn er voor 40 plussers?

Er zijn datingsites die zich specifiek richten op 40 plussers. De kans dat je hier een geschikte date vindt in jouw leeftijdsgroep is over het algemeen groter. Natuurlijk kun je je ook bij de algemene datingsites inschrijven, maar deze zijn vaak toch meer gericht op twintigers en dertigers. De volgende datingsites zijn specifiek gericht op 40 plussers:

Parship – Deze datingsite richt zich weliswaar niet specifiek op 40 plussers, maar de leden hierop zijn gemiddeld tussen de 28 en 55 jaar oud. Dit in tegenstelling tot datingssites als bijvoorbeeld

Relatieplanet – Misschien wel de meest bekende datingsite van Nederlandse bodem. Op deze datingsite vind je voornamelijk leden tussen de 30 en 50 jaar oud.

Lexa – Internationale datingsite met een zeer groot leden bestand.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.