Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Vind de ware op latere leeftijd: top datingsites voor 60-plussers!
Een ouder echtpaar dat geniet van een romantisch diner

Vind de ware op latere leeftijd: top datingsites voor 60-plussers!

Welke online datingsite?
15 november 2023

Ben je 60 jaar of ouder en op zoek naar een partner? Dan zijn er veel datingsites die speciaal gericht zijn op 60-plussers. Het vinden van een geschikte partner kan een uitdaging zijn, zeker als je al wat ouder bent. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg mogelijkheden om online op zoek te gaan naar een nieuwe liefde. Maar hoe vind je nu de datingsite die het beste bij jou past? En waar moet je op letten bij het kiezen van een datingsite als 60-plusser? In dit artikel geven we je tips voor het vinden van de juiste datingsite en delen we de beste datingsites voor 60-plussers met je. Zo kun je snel en gemakkelijk de datingsite vinden die aansluit bij jouw wensen en behoeften.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

60 plus datingsites

Als 60 plusser kun je na een scheiding of eventueel na het overlijden van je partner behoefte hebben aan een nieuwe partner. Of misschien ben je vooral op zoek naar een nieuwe vriendschap, naar iemand met wie je samen leuke dingen kunt ondernemen. Wanneer je alleenstaand bent en je kinderen het huis uit zijn, kan het fijn zijn om een leuke vriend of vriendin te hebben met gemeenschappelijke interesses waar je mee op kunt trekken.

een laptop met een hartvormig pictogram

Een nieuwe partner of maatje

Ook als je niet of niet meer werkt heb je nu ook de tijd om volop van het leven te genieten en de dingen te doen die je leuk vindt. Wanneer je geniet van je pensioen en de kinderen zelfstandig zijn, heb je waarschijnlijk veel meer tijd te besteden aan al die leuke bezigheden waar je eerder de tijd niet voor had. Door alle levenservaring die je hebt opgedaan, weet je vaak ook goed wat je precies zoekt in een nieuwe partner of een nieuw maatje. En dat kan je erg van pas komen bij je zoektocht. Je weet inmiddels goed wat je wel en niet wilt en kunt hierdoor sneller beoordelen welk type wel of niet goed bij jou past.

Wel of niet inschrijven bij een datingsite voor 60 plussers?

Ook voor deze leeftijdsgroep zijn er genoeg datingsites om uit te kiezen. Je zult ervaren dat er heel wat mensen van jouw leeftijd eveneens op zoek zijn naar een nieuwe relatie of vriendschap. Wellicht helpt deze gedachte je over de drempel om je in te schrijven bij zo’n datingsite. Want wat zou het leuk zijn wanneer je op deze manier iemand vindt met wie je een hele leuke tijd kunt beleven. Er bestaan geen specifieke 60 plus datingsites, maar wel datingsites voor 50 plussers.

Mocht je moeite hebben met computers of vind je het lastig om zelf een profiel aan te maken, dan is er vast iemand in je omgeving die je hier graag mee wil helpen. En heb je je eenmaal ingeschreven dan zul je merken dat je op deze manier prettige contacten kunt leggen ook als het enkel gaat om het vinden van een fijne vriendschap.

Een gelukkig 60 plus seniorenkoppel dat elkaars hand vasthoudt en glimlacht

Welke datingsites zijn er voor 60 plussers?

We noemen hier een aantal sites welke specifiek gericht zijn op 50 en 60 plussers:

Gratis inschrijven

Er komen echter steeds weer nieuwe sites bij. Wanneer je op internet zoekt naar sites voor senioren zie je dat er heel veel aanbod is. Ook bij Parship is er trouwens de mogelijkheid om je specifiek voor 50 plus in te schrijven. Voordat je een keuze maakt, kun je het beste eerst even op de betreffende sites kijken om een indruk te krijgen. Bij sommige datingsites is inschrijven gratis, bij andere gaat het om een betaalde inschrijving. Bij een site als Parship mag je eerst gratis proberen om te kijken hoe het bevalt. Soms kun je voordat je je inschrijft ook alvast zoeken in de profielen van de mensen die reeds staan ingeschreven, zodat je alvast een indruk kunt opdoen. Schrijf je in op die site waar je het beste gevoel bij hebt.


Online dating voor 60 plus

Daten is allang niet meer enkel voor jonge mensen. Waar voorheen mensen jong trouwden en een leven lang bij elkaar bleven, zie je nu dat mensen op alle leeftijden nog open staan voor daten en het vinden van een nieuw maatje of gezelschap. Zeker de groep van 60 plussers blijft hierin niet achter en onopgemerkt. Ook wanneer je al iets ouder bent, sta je nog volop in het leven. Leuke, gezellige bijeenkomsten met andere mensen hoort daar uiteraard ook bij. Zeker het verlangen naar die ene speciale metgezel leeft bij veel 60 plussers. Gelukkig zijn er veel gelegenheden te vinden om mensen te ontmoeten en ook de online datingsites spelen graag op deze behoefte in.

Een ouder echtpaar dat geniet van een videogesprek met een hartemoji in de hoek

Datingsites voor 60 plussers

Met de opkomst van het internet zijn er tevens genoeg nieuwe mogelijkheden bedacht om het voor 60 plussers mogelijk te maken om ook online een nieuwe partner of maatje te vinden. Gelukkig is deze doelgroep ook steeds handiger op het internet en kunnen veel 60-plussers plussers zelf actief hun weg op datingsites vinden. Er zijn ook verschillen te vinden in wat je bij de diverse datingsites kunt aangeven. Vaak bieden ze naast het vinden van een nieuwe partner ook de mogelijkheid tot simpelweg vinden van een gezellig maatje waarmee leuke dingen zijn te ondernemen. Dan hoeft het nog niet direct uit te lopen tot een relatie, maar leg je wel contacten voor langere tijd. Dit maakt het leven een stuk leuker.

Serieuze intenties

Wanneer je iets ouder bent, ben je vaak niet meer zozeer op zoek naar een kortstondige ontmoeting met iemand, maar is er eerder de intentie tot het vinden van een serieuze relatie. Een gezellige metgezel met wie je op positieve manier gezellig tijd kunt doorbrengen. Wanneer je je inschrijft op een datingsites voor 60 plus, kun je er doorgaans op rekenen dat de intenties gedeeld worden door de andere leden. Dit maakt het extra gezellig en betrouwbaar om juist hier op zoek te gaan naar een nieuwe liefde, kennis of maatje.

Een ouder echtpaar dat een warme omhelzing deelt

Voordelen van dating voor 60+

Door online te gaan daten via een datingsite voor 60+, kun je snel contact leggen met mensen van dezelfde leeftijd. Op de profielen staat precies de belangrijkste informatie, zodat daar geen vragen in overblijven. Je weet gelijk waar je mee te maken hebt en als de karakterschets je aanspreekt, kun je heel gemakkelijk het contact verder uitbouwen via de chatfunctie. Je persoonlijke gegevens blijven hierbij gewoon afgeschermd, dus je kunt veilig en anoniem met iemand communiceren en op veilige afstand aftasten of er een klik is tussen jou en de ander. Bovendien kun je met meerdere mensen tegelijkertijd chatten, waardoor je kennisnetwerk direct wordt uitgebreid, zonder dat je gelijk te veel verplichtingen ervaart. Alles verloopt nog vrijblijvend via de website.

Gespecialiseerde datingsites

Je kunt je uiteraard inschrijven op elke willekeurige datingsite en dan selecteren op leeftijd. Een betere optie is daarin een lidmaatschap bij een datingsite die speciaal gericht is op de doelgroep van dating voor 60 plussers. Zo weet je zeker dat iedereen die lid is, tot dezelfde doelgroep behoort en eenzelfde doel voor ogen heeft. Je kunt de recensies lezen om te zien wat een lidmaatschap voor jou kan betekenen en daarnaast vaak gratis kennismaken met de datingsite. Zodra je een lidmaatschap aan gaat, zullen er pas kosten worden gerekend. Bekijk hier het overzicht voor datingsites voor 50 plus. Inschrijven is altijd kosteloos en geeft geen verplichtingen.

Een ouder echtpaar bekijkt een datingsite die exclusief is ontworpen voor alleenstaanden van 60 jaar en ouder

Bekendste datingsites voor 60 plus

Er zijn verschillende datingsites op het internet te vinden die zich richt op de doelgroep 60 plus. Door bij diverse datingsites een lidmaatschap uit te testen, zul je bemerken welke voor jou het beste werkt en waar je het gemakkelijkst mee om kunt gaan. Daarna kun je het lidmaatschap bevestigen en nog verder op zoek gaan naar een leuke date. Enkele van de bekendste datingsites voor 50 plussers zijn: 50plusmatch.nl, vijftigplusdating.nl, 50liefde.nl, SeniorenGeluk.nl, 50 plus dating, 50plusrelatie.nl en Ourtime.

Online daten voor 60 plussers vanuit een vertrouwde omgeving

Vanuit de vertrouwdheid van je eigen omgeving kun je heel gemakkelijk bekijken of je iemand leuk vindt en of een volgende stap de moeite waard is. Je hoeft je hiervoor enkel maar in te schrijven bij een online datingsite. Opvallend is dat er ook een duidelijke toename te bespeuren is van de doelgroep van 60+ die hun weg in het online daten weten te vinden. Steeds meer ouderen melden zich aan als lid op dergelijke datingsites, op zoek naar gezelschap of zelfs een nieuwe relatie. Ook deze doelgroep wordt steeds handiger op het internet en het online daten kent voor hen geen geheimen.

Een oudere persoon die comfortabel thuis zit en en datingsite op een tablet bezoekt

Grote groep singles 60-plussers

Nederland kent zo’n 1,6 miljoen ouderen, die vallen onder de doelgroep van single 60-plussers. Deze jonge ouderen hebben dus alle vrijheid om een nieuwe partner te vinden of gewoon interessante mensen te ontmoeten om gezellig mee op te trekken. Een groot deel van deze 60-plussers heeft er overigens zeker geen probleem mee om geen partner te hebben en zijn ook niet direct op zoek.

Een nieuwe relatie aangaan

Naast een klein percentage dat wel openstaat voor een spontaan avontuurtje of een kortstondige ontmoeting, heeft ruim driekwart van alle alleenstaande 60-plussers het vertrouwen dat er alsnog wel iemand voor hen te vinden valt, om een prettige nieuwe relatie mee aan te gaan. Een deel hiervan zoekt dan ook actief naar een nieuw maatje via één van de vele online datingsites die op er op het internet te vinden valt. Waar je misschien zou verwachten dat dit 60-plussers niet zou aanstaan, om op een dergelijke manier in contact te komen met andere leeftijdgenoten, blijkt dat een verrassende toename van 60-plussers steeds meer zowel geïnteresseerd als behendig zijn in het surfen op het internet.

 ouder echtpaar dat later in het leven aan een nieuwe romantische reis te begint

60 plus alom vertegenwoordigd

Om tegemoet te komen aan de behoefte en het enthousiaste surfgedrag van 60-plussers, zijn er uiteraard specifieke online 60 plus datingsites in het leven geroepen, waar deze doelgroep leeftijdsgenoten kan ontmoeten. Alle leden zijn dan met zekerheid boven de 60 jaar, zodat je gericht kunt zoeken naar iemand die in eenzelfde levensfase als jezelf zit. Echter is opmerkelijk hoeveel ouderen van boven de 60 jaar ook vertegenwoordigd zijn op andere online datingsites, waar hele andere leeftijdsgroepen te vinden zijn. Ergens is dit minder opmerkelijk, wanneer je je realiseert dat uit onderzoek blijkt dat hoe ouder de mens wordt, hoe minder de eigen leeftijdsgroep aantrekkelijk blijkt.

Een jongere partner

Veel ouderen, met name mannen, zoeken een nieuwe partner die vele jaren jonger is. Wanneer deze leeftijdsverschillen te opmerkelijk worden, zijn er zelfs weer online datingsites die hier specifiek op inspelen, zodat jongere vrouwen in contact komen met oudere mannen. Of oudere vrouwen met jongere mannen. Het internet biedt hier tal van mogelijkheden voor, waardoor het voor deze doelgroep van 60-plussers zeker uitkomst biedt om online op zoek te gaan naar een nieuwe partner.

Een oudere man en een jongere vrouw die elkaars hand vasthouden

Lid worden van een datingsite

Om lid te worden voor een online datingsite hoef je je als 60-plusser enkel maar aan te melden. Vaak is dit bij de meeste sites gratis en kun je ook voor de eerste basisfuncties gratis kennismaken met de mogelijkheden. Per datingsites zullen de voorwaarden verschillen, dus het is verstandig hier eerst naar te kijken. Vervolgens wijzigt het gebruik ervan zich vaak vanzelf, waardoor je als 60-plusser snel in contact kunt komen met leuke, nieuwe mensen, met overeenkomstige interesses en behoeften.

Communicatie via chat

Vaak is er de mogelijkheid om met andere leden te communiceren via een chatfunctie. Zodra je een profiel hebt gevonden dat je aanspreekt, kun je een volgende stap zetten en met iemand in gesprek gaan. Naarmate je hier meer vertrouwt mee raakt, is dit ook voor menig 60-plusser gemakkelijk uit te voeren en neemt het sociale verkeer een geheel nieuwe en verrijkende wending. Het aantal singles en ouderen neemt elk jaar alleen maar toe, dus er komen ongetwijfeld ook steeds weer nieuwe leden bij, waardoor je vriendenkring of de mogelijkheid om iemand speciaal te vinden, enkel wordt vergroot. Op een ontspannen manier kun je zo met mensen van ver of dichtbij gesprekken voeren en afspreken voor een persoonlijke ontmoeting. Ook op latere leeftijd blijft het leven zo vermakelijk.

Een laptopscherm met een levendig chatvenster tussen twee senioren

Groeiende doelgroep

Het aantal alleenstaande ouderen neemt steeds sterker toe, waardoor er ook steeds meer vraag is naar goede datingsites die zich specifiek richten op deze doelgroep. Dit is de reden dat er best een flink aantal datingsites voor 60 plussers beschikbaar zijn. Online kun je zo snel en gemakkelijk leuke contacten leggen en mogelijk zelfs een nieuwe partner.

Liefde vinden als 60-plusser: hoe online dating kan helpen

Als 60-plusser is het nooit te laat om de liefde te vinden en een nieuwe relatie aan te gaan. Online dating kan daarbij een uitkomst bieden, mits je de juiste datingsite weet te vinden die past bij jouw wensen en behoeften. Op welkeonlinedatingsite.nl kun je terecht voor een overzicht van de beste datingsites voor 60-plussers, waarbij je direct kunt zien welke sites het beste aansluiten bij jouw specifieke doelgroep en voorkeuren. Het vergelijken van de verschillende datingsites kan je helpen om de juiste keuze te maken en om jouw zoektocht naar de liefde zo succesvol mogelijk te maken. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe partner of simpelweg op zoek bent naar gezelschap en vriendschap, op welkeonlinedatingsite.nl vind je de informatie die je nodig hebt om een weloverwogen keuze te maken en te starten met daten op jouw leeftijd.

31 reacties op “Vind de ware op latere leeftijd: top datingsites voor 60-plussers!”

  1. Toos schreef:

    Hoi halo. Ik zoek een man vriendschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---