Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / 65 plus dating: Leer hoe je succesvol kunt daten!
Een 65 plus senior man en vrouw dansen samen.

65 plus dating: Leer hoe je succesvol kunt daten!

Welke online datingsite?
06 februari 2024

Sta je na een lang huwelijk er weer alleen voor? Wil je de laatste jaren van je leven delen met een speciaal iemand? Dan ben je dus een oudere single, maar dat betekent ook vaak dat het erg lastig kan zijn om iemand van je eigen leeftijd te vinden waar je de rest van je leven mee wilt doorbrengen. Maar dit kan toch erg meevallen, want er zijn namelijk genoeg plekken waar je andere oudere vrijgezelle mannen en vrouwen tegen kunt komen, zoals op online datingsites. In dit artikel bespreken we de mogelijkheden voor 65 plus dating.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Daten voor 65 plussers

Als je 65 jaar of ouder bent, kan het soms moeilijk zijn om te daten. Misschien heb je al een hele tijd een partner gehad en ben je nu op zoek naar iemand nieuws, of misschien ben je na een scheiding op zoek naar liefde. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg mogelijkheden om ook op latere leeftijd nog te daten. Dating na 65 kan een uitdaging zijn, maar dat betekent niet dat het onmogelijk is. Veel 65-plussers zijn actief op zoek naar liefde en romantiek, en met de hulp van technologie is het gemakkelijker dan ooit om andere mensen te ontmoeten. In deze blog gaan we dieper in op de uitdagingen van dating na 65 en geven we tips voor hoe je ermee om kunt gaan.Een van de grootste uitdagingen van dating na 65 is het vinden van iemand die op dezelfde levensfase zit. Veel 65-plussers zijn op zoek naar iemand die ook op pensioen is of die in een soortgelijke situatie verkeert. Dit kan moeilijk zijn omdat veel mensen van dezelfde leeftijd al in een relatie zijn of geen interesse hebben in dating.

Een ouder stel geniet van een romantisch diner."

Daten op het internet

Wanneer je andere leuke alleenstaande vijftigplussers wilt ontmoeten, dan biedt online dating zeker een uitkomst. Wat veel mensen niet weten is dat er tegenwoordig redelijk wat 50 plus datingsites zijn die zich volledig op vijftigplussers richten. Dit zijn veelal betrouwbare sites. Je leert hier al snel nieuwe mensen kennen en wie weet ontmoet je ook nog een leuke vrijgezelle man of vrouw. De mogelijkheden van online dating zijn oneindig en je kunt zeer eenvoudig je aanmelden voor deze websites. Er zijn geen specifieke datingsites vanaf 65 jaar, maar de datingsites voor senioren richten zich op singles vanaf 50 jaar. Bekende datingsites in dit segment zijn 50liefde en 50plusmatch. Inschrijven op deze datingsites is gratis en geeft geen verplichtingen. Om gebruik te maken van alle functionaliteiten zul je echter wel een lidmaatschap af moeten sluiten.

De beste datingsite kiezen

Als je hebt besloten om je in te schrijven op een datingsite, kies er dan eentje uit die echt bij je past. Ga doelgericht te werk en schrijf je in bij een site die zich richt op vijftigplussers. Je kunt ook eens een avondje gaan speeddaten of je online inschrijven bij een relatiebureau of een site die regelmatig activiteiten organiseert. Ook al zijn datingsites heel erg populair, toch zijn de relatiebemiddelingsbureaus nog steeds een goed alternatief als je op zoek bent naar een serieuze relatie. Vertrouw je gevoel bij het kiezen van een datingsite.

Een senior persoon zoekt naar datingsites op laptop.

Ga op vakantie met een singlereis

Het kan natuurlijk ook dat je het niet echt ziet zitten om online te gaan daten of je in te schrijven bij een relatiebureau. Dan kun je er bijvoorbeeld over nadenken om een keer op een singlereis te gaan. Er zijn gespecialiseerde reisorganisaties van vijftigplussers. Deze reizen zijn puur bedoeld om een leuke vakantie te beleven en zijn niet speciaal gericht op het ontmoeten van een partner. Een ideaal alternatief dus voor als liever niet gaat online daten.

Singlevents voor 65 plus

Daarnaast zijn er ook veel offline mogelijkheden voor 65 plus dating. Zoek bijvoorbeeld naar singles events in jouw omgeving, of doe mee aan een groepsreis voor senioren. Ook zijn er vaak activiteiten voor singles bij plaatselijke verenigingen of clubs, zoals danslessen, wandelgroepen of kaartavonden. Zo kun je gemakkelijk in contact komen met andere singles van je eigen leeftijd.

Een groep senioren neemt deel aan speeddaten.

Vraag hulp van familie en bekenden

Tot slot is het ook altijd een optie om via vrienden of familie in contact te komen met mogelijke matches. Laat weten dat je op zoek bent naar liefde en vraag of zij iemand weten die bij je past. Zoek ook naar sociale activiteiten waar je andere singles van je eigen leeftijd kunt ontmoeten, zoals koffieochtenden of filmclubs. Kortom, er zijn genoeg mogelijkheden om ook op latere leeftijd nog te daten. Zoek wat bij je past en blijf openstaan voor nieuwe ervaringen en mogelijkheden. Wie weet wat de toekomst brengt!

Tips voor dating na 65 jaar

Dating na 65 jaar kan een uitdaging zijn, maar het hoeft niet onmogelijk te zijn. Veel 65-plussers zijn actief op zoek naar liefde en romantiek, en met de juiste aanpak kun je succesvol zijn. De volgende punten worden als belangrijk gezien:

 • Houd een open houding en houd je opties open, probeer niet te veel te focussen op een specifiek soort persoon of een specifieke leeftijdsgroep.
 • Communiceer eerlijk over wat je zoekt in een partner en wat je verwachtingen zijn, dit kan helpen om teleurstellingen te voorkomen.
 • Wees niet bang om te starten met daten, het is nooit te laat om liefde te vinden.
 • Neem de tijd om iemand echt te leren kennen voordat je een verplichting aangaat.

Een senior stel zit hand in hand op bankje.

Het is nooit te laat om liefde te vinden: dating advies voor senioren

We hopen dat deze blog je geholpen heeft bij het begrijpen van de uitdagingen en de do’s en don’ts van dating na 65. Het is belangrijk om een open houding te hebben, eerlijk te communiceren en de tijd te nemen om iemand echt te leren kennen. Wees gerust, het is nooit te laat om liefde te vinden. Onthoud dat online dating een geweldige manier kan zijn om in contact te komen met andere mensen van jouw leeftijd, en bij WelkeOnlineDatingsite.nl helpen we je graag bij het vinden van de juiste datingsite voor jou. Het is belangrijk om een datingsite te kiezen die veilig is en die aansluit bij jouw wensen en eisen. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als je vragen hebt of hulp nodig hebt bij het vinden van een geschikte datingsite.

7 reacties op “65 plus dating: Leer hoe je succesvol kunt daten!”

 1. Maria schreef:

  Zoek een leuke vriend om gezellige dingen te ondernemen hou van winkelen gezellig een tarasjepakken

 2. nico schreef:

  ik ben 70 jaar en ik vind het alleen zijn niet leuk mijn naam is nico ik woon in almere groetjas

 3. MGTOW schreef:

  Zo gaat het op elke datingsite en ook met mannen die jonger zijn dan jij!
  Het heeft totaal geen zin om via een site of bureau op zoek te gaan naar een vrouw.
  De vrouwen die er op staan hebben zicht totaal uit de markt geprijsd.
  Arrogantie, narcisme en een eisenpakket dat volslagen onrealistisch is, zo kun je het gros van de vrouwen op datingsites omschrijven.
  Wil je een trouwe kameraad in huis, neem dan een hond. Plezier en goede gesprekken?; zorg voor een paar goede vrienden. Zonder vrouw hou je geld over voor die leuke hobby.
  Accepteer dat het zo is.

 4. Rob Brandon schreef:

  Graag wil ik wat meer weten over 65 plus datingsites. Ik ben nu 3 jaar weduwnaar, maar mijn ervaring op partnersites zijn bedroevend. Ik krijg alleen maar afwijzingen, of ze negeren mijn verzoek tot kennismaking. Bovendien vinden zelfs 65 plus vrouwen mij te oud, ik ben 71 jaar. Bovendien blijken er in of vlak bij Amsterdam helemaal geen single vrouwen te zijn die naar een man zoeken. Vandaar dat ik alle partnersites heb opgegeven, Als een relatie uiteindelijk niet aanslaat, jammer, maar vrouwen willen mij in de eerste instantie Sl niet eens ontmoeten.

 5. Martine schreef:

  Goeieavond heb al veel datingssite gehad niemand gevonden of mannen die al iemand hebben vind dit niet kunnen misbruik maken van andere vrouwen zo een mensen moet ik niet ik hoop dat het by jullie anders grtjs martine

 6. Eduard C. de Smit schreef:

  Beste Wilma,
  Ook ik wil wel meer weten over dating sites, maar mijd tot nu toe de commerciële sites die “fake profiles” doorgeven en slechts tot doel hebben geld uit je zak te halen, maar daar tegenover feitelijk niets te bieden.hebben.

 7. wilma schreef:

  Ik wil graag weten waar jullie zich bevinden?
  Kan ik persoonlijk contact opnemen met jullie?
  Ik heb een vriendin die 72 jaar is en opzoek naar een vriend ongeveer haar leeftijd,zijzelf heeft geen internet daarom enkele vragen voor mezelf
  Ik werk bij Radar en wij zijn met een grote campagne bezig over dating site;s
  Hoor graag reactie’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---