Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Hoe val je op bij een datingsite? Tips voor meer succes!
opvallen

Hoe val je op bij een datingsite? Tips voor meer succes!

Welke online datingsite?
01 september 2023

Ben jij op zoek naar een manier om op te vallen tussen de vele vrijgezellen op een datingsite? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Op onze blog delen we tips en tricks om jouw profiel aantrekkelijk te maken voor potentiële matches. Of je nu nog niet veel ervaring hebt met online daten of al een pro bent, onze tips helpen je om sneller in contact te komen met leuke vrijgezellen. Van hoe maak je een aantrekkelijke profielfoto tot hoe beschrijf je jezelf zonder te opscheppen, wij geven je alle tools die je nodig hebt om op te vallen op een datingsite.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Opvallen tussen andere vrijgezellen

Er zijn veel verschillende datingsites in ons land, voor bijna elke doelgroep. Of je nu een oudere bent, hogeropgeleid of alleenstaande ouder, er is een datingsite voor jou. Maar hoe kun je er voor zorgen dat je opvalt tussen al deze vrijgezellen? Er is geen gouden tip, maar er zijn wel een aantal zaken waar je rekening mee kunt houden om sneller in contact te komen met leuke vrijgezellen. Maak een aantrekkelijke profielfoto, gebruik een originele beschrijving en zoek naar overeenkomsten met andere leden. Wees eerlijk in je profiel en vermijd stereotype antwoorden op vragen. Zo kun je de kans vergroten om sneller in contact te komen met leuke vrijgezellen.

online dating opvallen

Wees niet angstig

Jezelf inschrijving op een datingsite kan soms aanvoelen als een hele stap. Als je besluit om die stap te zetten, zet die dan ook vol vertrouwen. De gedachte: ‘niemand gaat me leuk vinden’ helpt totaal niet. Angst voelen omdat je denkt dat niemand je profiel gaat bekijken brengt je ook niet verder. Op ieder potje past een dekseltje. Als je jezelf inschrijft schrijf je dan in met het gevoel dat jij iemand gelukkig gaat maken en andersom.

Een goede eerste indruk door de juiste foto

Bij een datingsite is het eerste waar naar wordt gekeken de foto, dit zul jij waarschijnlijk ook doen en dit doen de anderen ook bij jou. Toch hebben vele profielen een slechte foto. Dit is dan bijvoorbeeld een selfie die is genomen met de mobiele telefoon. Zorg ervoor dat jij je hiervan onderscheidt en zorg voor goede foto’s. Laat deze desnoods nemen. Het laten maken van foto’s is altijd nog goedkoper dan jaren achter elkaar ingeschreven staan bij een datingsite, hier betaal je immers maandelijks voor. Zorg er ook voor dat je gezicht goed zichtbaar is en draag geen zonnebril of pet. Je verstoppen is nergens voor nodig want als het serieus wordt met een persoon zal deze toch echt een keer je gezicht zien. Een bekende datingsite is Pepper. Deze datingsite laat gebruikers actief foto’s en video’s plaatsen.

opvallen door foto

Waar ben je naar op zoek?

Zorg dat je ook duidelijk aangeeft waar je naar op zoek bent. Dit voorkomt dat je berichten gaat krijgen van mensen waar je helemaal geen interesse in hebt. Heb je voorkeur voor een bepaalde leeftijdscategorie dan is het helemaal geen schande om dit aan te geven. Het schept alleen maar duidelijkheid. Ook kun je gerust aangeven wat je aantrekt in een man of vrouw. Iemand die jou dan interessant vindt weet meteen of deze dan goed bij je past. Op een datingsite is het alleen maar goed om duidelijkheid te scheppen, dit voorkomt onnodige berichten en vragen.

Zorg ervoor dat je eerlijk bent

Wat erg belangrijk is dat is dat je eerlijk bent. Je kunt je wel anders voordoen dan je bent maar hier zul je niets mee opschieten. Vroeg of laat zul je de persoon waar je een leuk contact mee hebt toch een keer moeten gaan ontmoeten en dan zal de waarheid aan het licht komen. Dat je eerlijk moet zijn betekend natuurlijk niet dat je meteen alle zwakke kanten van jezelf moet invullen. Er is helemaal niets mis mee je positieve punten te benadrukken. Het is ook belangrijk dat je een positief beeld van jezelf schetst.

eerlijk

Blijf realistisch

Duidelijkheid en eerlijkheid zijn dus zaken waar je goed rekening mee moet houden als je je inschrijft bij een datingsite. Wees ook realistisch bij het kiezen van de vrijgezellen. Bij de meeste personen heb je waarschijnlijk wel een gevoel of deze bij je passen of niet. Ga jezelf niet kwellen en personen aanschrijven waarbij de kans groot is dat je geen bericht terugkrijgt. Je zult merken dat als je realistisch naar jezelf en de andere vrijgezellen kijkt dat je dan sneller succes hebt dan je misschien zult denken. In Nederland zijn al vele relaties ontstaan door gebruik te maken van een datingsite, waarom zou jij niet de volgende zijn?

Ontspannen daten zorgt voor ontspannen houding

Als je denkt dat je meteen de ware liefde gaat ontmoeten bij de eerste date, leg je behoorlijk wat druk op jezelf. Dit resulteert vaak in ongemakkelijke gesprekken, veel stress en geforceerd gedrag. Je bent tijdens de date meer bezig met het beoordelen van de ander, dan met een gezellige avond. Grote kans dat je tijdens je date allesbehalve jezelf bent. Leg de lat dus niet te hoog, niet voor de date en ook niet voor jezelf. Je kunt niet bepalen of iemand relatiemateriaal is na één date. Probeer jezelf te ontspannen. Zie de date niet als een keurmarkt, maar zie het als een leuke avond met iemand die je nog niet kent zoals dat weleens gebeurd op een feestje.

ontspannen

Tip voor meer succes

Wil je als man succes hebben op een datingsite dan moet je iets meer tijd en moeite investeren dan een vrouw. Vrouwen zoeken namelijk minder snel contact of krijgen al genoeg reactie op hun profiel.

 • Maak je profiel luchtig en persoonlijk: het moet iets over jou vertellen.
 •  Ben speels, grappig en brutaal.
 • Laat zien wie je bent door leuke ‘actie’ foto’s.
 • Ben actief.

Zie je een leuk iemand wacht dan niet te lang en stuur haar een bericht. Bedenk je eerst dat leuke vrouwen vaak overladen worden door berichten van mannen. Het is dus aan jou de taak om ervoor te zorgen dat jouw bericht uitblinkt. In dit artikel lees je meer over het maken van een goed datingsite profiel.

Succesvol bericht versturen

Wil je op je dating site een succesvol bericht versturen, dan zijn hier wat tips voor mannen en vrouwen:

 • Houd het kort en bondig: vertel dus niet heel je levensverhaal.
 • Maak het persoonlijk, maar niet té persoonlijk.
 • Toon je interesse, maar zorg ervoor dat je niet wanhopig overkomt.
 • Houdt het luchtig, casual en dring niet meteen aan op een date.
 • Maak een klein welgemeend complimentje, maar overdrijf niet!
 • Maak gebruik van humor.
 • Laat nooit blijken dat je de persoon al langer op het oog hebt.

datingprofiel

Blijf altijd jezelf

Jezelf veel beter voordoen dan dat je bent houdt geen stand. Er komt altijd een moment dat je door de mand valt. Blijf altijd jezelf want het is belangrijk dat ze mensen ‘the real deal’ zien. Het maakt niet uit hoeveel hobby’s je hebt of dat je hobby’s wel spannend zijn. Houd je meer van series kijken en ben je niet zo’n actief persoon: dan is dat ook prima. Er zullen zat anderen zijn die ook liever op de bank hangen dan gaan hyken in de bergen. Eerlijkheid duurt het langst. Zeker als je succes wilt hebben op datingsites.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---