Home / Blog overzicht - Online dating & relaties / Vermijd online dating burn-out: onze rustige benadering!
Rustige benadering: Langzame en doordachte aanpak bij online daten.

Vermijd online dating burn-out: onze rustige benadering!

Welke online datingsite?
18 januari 2024

Online dating kan een geweldige manier zijn om nieuwe mensen te ontmoeten en mogelijk de liefde van je leven te vinden. Maar het kan ook overweldigend en stressvol zijn, vooral als je het gevoel hebt dat je constant moet swipen en communiceren met matches. In dit artikel delen we tips en ideeën voor een rustige benadering van online dating. We bespreken hoe je jezelf kunt beschermen tegen burn-out, hoe je de druk kunt verminderen en hoe je kunt focussen op wat echt belangrijk is: het vinden van een compatibele partner. Of je nu een nieuwe gebruiker bent of al een tijdje aan het online daten bent, onze tips zullen je helpen om op een ontspannen manier te daten en plezier te hebben tijdens het proces. Lees verder om meer te leren over onze rustige benadering van online dating en hoe deze jou kan helpen om de liefde van je leven te vinden.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Waarom een rustige benadering bij online dating het beste werkt!

Wanneer je als man op zoek gaat naar een vrouw, dan is het belangrijk dat je je een beetje verdiept in hoe vrouwen omgaan met een relatie. Mannen zijn jagers, dat oerinstinct zit nog steeds in veel mannen. Ze hebben maar één doel: die vrouw wil ik hebben en die ga ik veroveren. Maar als je te hard van stapel loopt dan is het risico groot dat je van een koude kermis thuis komt en dat de dame in kwestie je keihard afwijst. Zeker bij online dating is het belangrijk om het rustig aan te doen, tenzij de dame in kwestie nadrukkelijk iets anders aangeeft.

Man navigeert geduldig door online dating, kalme zeilboot op digitale zee.

Mannen lopen vaak te hard van stapel!

Een veel voorkomende klacht van vrouwelijke leden op een online datingsite is dat de mannen te hard van stapel lopen. Ze ontvangen ongepaste berichten met vulgaire of aanstootgevende openingszinnen en maken zo het hele datingproces ongemakkelijk en moeilijk. Vaak hebben dit soort mannen geen serieuze bedoelingen en zijn ze niet werkelijk op zoek naar een nieuwe relatie. Het gaat ze enkel om een vlugge hook-up en wie erop ingaat, nemen ze mee in hun spelletje. Het is zeker belangrijk om hier waakzaam op te zijn en gelukkig kun je hier wel melding van maken.

Het is niet de bedoeling dat de online dateomgeving onveilig aanvoelt en wordt ervaren als een koemarkt, waar profielen van vrouwelijke leden worden gekeurd op uiterlijk voor het verkrijgen van snelle seksuele contacten. De insteek van een online datingsite is om mensen bij elkaar te brengen die werkelijk interesse in elkaar hebben en samen op een date willen of een nieuwe relatie willen starten.

Online players

Net als tijdens het fysieke uitgaan kom je mensen op het web tegen die verkeerde bedoelingen hebben. De veilige omgeving van een online datingsite, waar je niet direct in contact komt nog met andere leden, biedt ook aan players en mensen die kwaad in de zin hebben een uitgelezen kans om nietsvermoedende en hoopvolle singles te stalken of te benaderen. Leden staan open voor het ontmoeten van interessante en aantrekkelijke vrijgezellen en het is zeker leuk als je berichten ontvangt van andere leden waaruit interesse blijkt en aandacht wordt besteed aan jouw aanwezigheid op de site. Het is vleiend als mensen geïnteresseerd blijken te zijn in jouw profiel en zelfs de moeite nemen om je een bericht te sturen.

Persoon omringd door harten, echte interesse; schaduwfiguur symboliseert online players.

De impact van aanstootgevende verzoeken op je online dating ervaring

In eerste instantie zul je hier enthousiast over raken, omdat altijd de mogelijkheid aanwezig is dat het door iemand is verzonden waar je verder iets mee wilt opbouwen. Als dan blijkt dat het een bericht is vol ongepaste woorden en aanstootgevende verzoeken, kan dit een flinke domper zijn. Ook kun je hierdoor een onveilig gevoel krijgen en bedachtzamer en wantrouwiger worden jegens berichten die je van andere leden ontvangt. Het online daten wordt zo een stuk minder aangenaam, wat uiteindelijk niet de bedoeling is. Je kunt er echter bedachtzaam op zijn dat dit kan voorkomen, maar het zal niet zo zijn dat dit de enige reacties zijn die je ontvangt.

Leer elkaar eerst een beetje kennen

Als je iemand via een dating app of datingsite leert kennen is het belangrijk om niet een week later al een eerste date af te spreken, tenzij jullie wel heel erg zeker zijn van je zaak. Zolang jullie elkaar alleen spreken via de datingsite kun je ook redelijk anoniem blijven. Dat is erg handig als blijkt dat deze persoon toch niet de ware blijkt te zijn. Als de vrouw in kwestie dan al je telefoonnummer en je adres heeft bestaat de kans dat de ander niet accepteert te worden afgewezen en je gaat stalken. Berichten uitwisselen via de datingsite is een prima manier om elkaar te verkennen en af te tasten om erachter te komen of jullie inderdaad goed genoeg bij elkaar passen voor een persoonlijke ontmoeting.

Conversatie op datingsite, ontdekken elkaars interesses via berichten.

Wees niet te ongeduldig

Bedenk dat sommige mensen meer te doen hebben dan berichten op een datingsite beantwoorden. Wanneer je een bericht stuurt naar een dame, verwacht dan niet dat je binnen een half uur antwoord krijgt. Als dat wel het geval is dan is de kans groot dat je te maken hebt met een fake account en dat het gaat om een fictief profiel. Deze profielen worden beheerd door medewerkers van de website. Een afspraak maken met deze dames zal er nooit van komen. Als een vrouw met wie je contact hebt op ieder bericht van jou vrijwel direct reageert is dit een aanwijzing om op je hoede te zijn. Zeker als je uitsluitend reacties krijgt die vaag zijn of als je vragen standaard met een wedervraag worden beantwoord. het getuigd van een goede online etiquette om niet ongeduldig te reageren wanneer je even geen bericht ontvangt!

Wees belangstellend

Vrouwen vinden het vaak heel fijn als je oprechte interesse toont in wat ze doen. Een vrouw vindt het bijvoorbeeld heel leuk als je vraagt hoe haar dag is geweest. Maar als je dat vraagt, toon dan wel oprechte belangstelling. Het werkt niet echt als je vraagt hoe haar dag was en dat je direct over jouw rotdag op kantoor begint zodra zij je vraag met 1 zin heeft beantwoord. Je scoort ook zeker punten bij een dame als je nog weet wat ze je vorige week heeft verteld. Zeker als het om essentiële dingen gaat. Vertelt een vrouw je bijvoorbeeld dat haar zus is ontslagen, dan is het heel attent om te vragen hoe het met de zus gaat en of je misschien kunt helpen met omkijken naar een nieuwe baan voor haar. Je bent zeker meteen uit de gratie als je drie weken na zo’n mededeling doodleuk informeert of zij misschien broers of zussen heeft.

Man onthoudt details vrouw's leven en interesses visueel.

Begin niet meteen met toespelingen op seks

Veel vrouwen zijn er absoluut niet van gediend dat een man meteen begint te zinspelen op seks. Opmerkingen dat je heel erg geil wordt van haar profielfoto doen het meestal niet zo heel erg goed. Dat werkt eigenlijk alleen bij dames die beschikbaar zijn voor escortservice. Zo lang jullie elkaar nog niet persoonlijk hebben ontmoet is het eigenlijk not done om suggestieve opmerkingen te maken over seks, tenzij de vrouw in kwestie nadrukkelijk aangeeft daar ook wel voor in te zijn. Als je uit bent op en seksdate werkt het vast en zeker. Maar als je doel een serieuze relatie is dan is het echt verstandiger om het onderwerp seks voorlopig even te laten rusten.

Probeer gezamenlijke interesses te vinden

Het is niet handig om al te enthousiast over je hobby’s en interesses te praten als je merkt dat de vrouw in kwestie daar niet zo van houdt. Ben je fanatiek voetbalfan, maar merk je dat je mogelijk toekomstige vriendin daar niet van houdt, dan is het niet handig om steeds weer over voetbal te beginnen. Probeer dan een hobby of interesse te vinden die jullie delen zodat je hier samen over kunt praten. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je je eigen hobby’s moet opgeven, ook voor de vrouw in kwestie geldt het principe van geven en nemen.

Verkenning van gedeelde interesses in Venn-diagram door twee mensen.

Melding maken van aanstootgevend gedrag

Als het je echter wel overkomt, kun je hier uiteraard melding van maken. Veel datingsites bieden de mogelijkheid om dergelijk gedrag te rapporteren, waarna het lid dat dergelijke ongepaste berichten verzonden heeft, hierop wordt aangesproken. Als het gerag doorgang vindt en het lid past zijn of haar houding niet aan, dan zal het account van die persoon van de datingsite worden verwijderd. Vaak krijgt een dergelijke persoon een naam, die bekend wordt bij menig andere datingsite, waar hij of zij dan ook vervolgens niet meer wordt toegelaten. Zo worden de datingsites vanzelf opgeschoond en wordt het een stuk prettiger en veiliger om hier te vertoeven en je open te stellen voor het daten. Het is dus zeker belangrijk om aan te geven, wanneer je dergelijke aanstootgevende berichten ontvangt. Zo bescherm je niet enkel jezelf, maar ook andere leden tegen ongewenst gedrag.

Plan van aanpak

Mogelijk heeft de persoon die dergelijke berichten stuurt, zelf geen begrip in hoe ongepast dit overkomt. Het is niet altijd moedwillig en met de intentie om een ongemakkelijk gevoel bij vrouwelijke leden te veroorzaken. Het kan ook zijn dat iemand gewoon niet goed weet hoe hij een vrouw moet benaderen en wat hij of zij kan zeggen om interesse bij de ander op te wekken. Mogelijk heeft de persoon informatie van het web opgedaan over wat goede openingszinnen zijn en heeft hij deze ontvangen uit verkeerde hoeken. In dat geval kan een welbedoeld bericht volledig uitpakken.Het is dan ook verstandig om vooral dichtbij jezelf te blijven en rustig een gesprek aan te gaan. Hiervoor zijn enkele richtlijnen te bedenken die je kunnen helpen om met iemand in contact te komen.

Een man zet kleine, doordachte stappen in online daten.

Begin met een simpel “Hallo”

Ook voor vrouwelijke leden is het belangrijk te weten wat een nette benadering is, zodat duidelijk is welke berichten je kunt vertrouwen. Vaak is het goed om te beginnen met een simpel “hallo”. Vervolgens geef je in het bericht een korte introductie over wie je bent en vermeld je daarna waarom je de ander bericht. Nu kun je aangeven dat de ander je is opgevallen en dat je interesse hebt om de persoon beter te leren kennen.

Een goede afsluiting: de sleutel tot een gepast online dating bericht

Daarna sluit je je bericht af en eindig je met een woorden waarmee je de ander een fijn weekend of iets dergelijks toewenst. Zo kun je een net en gepast bericht maken, waar niemand aanstoot aan zal geven. Als je een dergelijk bericht ontvangt, zul je ook gelijk meer open staan voor het idee om de ander te willen leren kennen. Het is belangrijk om jezelf netjes te profileren en toenaderingen respectvol en fatsoenlijk te houden. Zo zul je de beste resultaten behalen en eerder met leuke dames in contact komen. En daar draait het immers bij het online daten allemaal om.

Afbeelding van persoon typt bericht, eindigend met warme wens.

Neem de tijd: waarom langzaam daten loont bij online dating

Hopelijk hebben onze tips en ideeën je geholpen om online dating op een rustige en ontspannen manier te benaderen. Onthoud dat het belangrijk is om jezelf te beschermen tegen burn-out en druk, en om te focussen op wat echt belangrijk is: het vinden van een compatibele partner. Of je nu nog aan het verkennen bent of al actief bent in de online dating scene, neem de tijd en laat het proces zich op natuurlijke wijze ontwikkelen. Door op een rustige manier te daten, kun je genieten van het proces en uiteindelijk de juiste persoon vinden. We wensen je veel succes en geluk toe tijdens je online dating avontuur. Vergeet niet om altijd voor jezelf te zorgen en je eigen grenzen te respecteren. En wie weet, misschien vind je binnenkort wel de liefde van je leven!

Eén reactie op “Vermijd online dating burn-out: onze rustige benadering!”

  1. MGTOW schreef:

    Het is duidelijk dat het nog steeds de taak van de man is om het initiatief te nemen. Ondanks dat vrouwen zich zo sterk en geëmancipeerd vinden, ja alleen hoe het haar uitkomt. Omdat op elke site er een veelvoud aan mannen zijn, aldus vrouwen er onredelijk kritisch worden, zijn jouw initiatieven vaak tevergeefse moeite. Omdat dating voor mannen vaak niet werkt zijn er tal van adviezen geschreven voor mannen (vrouwen hoeven niets te doen). Maar de adviezen zullen niet helpen tenzij je het echt verkeerd aanpakt . Op datingsites zie ik bij de mannen doorgaans beter geschreven profielen dan bij de vrouwen. Maar het merendeel komt niet aan de bak en dat is inmiddels aangetoond met onderzoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---