Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / 4 digitale regels om te volgen als je verliefd bent!
hart verbonden met apparaten, symbool voor gezonde communicatie en veiligheid.

4 digitale regels om te volgen als je verliefd bent!

Welke online datingsite?
22 december 2023

In deze digitale tijd is het gemakkelijk om verliefd te worden en te communiceren met je geliefde via online platformen. Maar hoe kun je ervoor zorgen dat je veilig blijft tijdens deze digitale interacties? Dit artikel biedt 4 digitale regels om te volgen om jezelf te beschermen en je relatie gezond te houden. Leer hoe je je privéleven kunt beschermen en hoe je een gezonde digitale communicatie met je geliefde kunt behouden. 

Verliefd in de digitale wereld

Het is onmogelijk om de digitale wereld geheel te scheiden van je relatie met je partner. Velen kijken tot wel 46 keer per dag op hun smartphone en hierdoor vormen ze ongemerkt een extra invloed in de relatie. Ondanks dat dit gedrag je liefdesleven kan benadelen, zijn er toch vier manieren te bedenken om de digitalisering in je relatie gezond te houden. De 4 digitale regels:

Verliefd in de digitale wereld

1. Verbreek soms de verbinding

Het kan aan te raden zijn om enige afstand tot je telefoon te nemen, zeker als je in het bijzijn van je vriend of vriendin bent. Als je telkens naar je telefoon grijpt, in voorkeur boven je partner, kan dit leiden tot serieuze irritaties. De ander kan hier depressief door worden en de relatie kan eronder lijden. Als je afhankelijk wordt van het beeldscherm op je telefoon, zelfs als je deze werkelijk even helemaal niet nodig hebt, zal dit een uitwerking hebben op de interactie met je partner.

Het geeft je een gevoel van afleiding en kan zelfs leiden tot eenzaamheid. Constant technologie gebruik kan zeker een aanslag zijn op de persoon die berichten verstuurt en het geluk van de levenspartner. Echter, regelmatig contact over de telefoon tussen echtelieden, kan ook de relatie versterken. Door spelletjes over de app met elkaar te spelen, geeft je een excuus om tijd met elkaar door te brengen, zelfs over grotere afstanden. Ook sexting, waarbij je seksueel getinte teksten deelt in sms of app, zorgt ervoor dat het digitale omgangsverkeer ook in je voordeel kan werken.

2. Wees bedachtzaam wat je op social media zet

Als de gedachte ooit in je is opgekomen dat koppels die voortdurend foto’s plaatsen van hun relatie aan het overcompenseren zijn voor iets waar ze mee worstelen, dan is de wetenschap het helemaal met je eens. Overmatig posten op social media wordt geassocieerd aan een lager niveau van geluk in de relatie. Mensen denken soms ten onrechte dat Facebook hun relatie kan helpen. Het kan zelfs eerder fout doen dan goed, zeker als je een andere manier van posten hanteert dan je partner. Er zijn ook manieren waarop je wel een gevoel van verbondenheid kunt vergroten, namelijk door een foto van jullie samen te kiezen als profielfoto. Overleg hierin altijd met je partner, zodat je weet of hij of zij hierachter staat.

Twee telefoons met verschillende social media

3. Overleg over communicatiebehoeften

Er kan een groot verschil liggen in de behoeften die jij of je partner hebben in de manier van communiceren. Sommigen schrijven elkaar continue, waar anderen genoeg hebben aan een enkel berichtje per dag, week of nauwelijks. Dit hangt helemaal af van het soort koppel dat je bent. Toch is je toewijding belangrijk tot hetgeen jullie overeengekomen zijn. Als je zegt dat je contact met de ander gaat opnemen, doe dit dan ook. En zeker mis geen enkel jubileum of belangrijke datum. Zeker in deze digitale tijd, is er geen enkel excuus om nog een verjaardag te vergeten. Wees bovendien niet te kritisch of achterdochtig als je partner even vergeet terug te schrijven. Daarentegen mag ook de kracht van een aandoenlijk bericht niet worden onderschat. Veel stress en spanning kan gelijk worden verzacht als je leest dat er van je gehouden wordt. Er is weinig voor nodig en het hoeft vaak niet eens zo diepzinnig te zijn. Soms is het al genoeg om in een stressvolle situatie aan iemand te denken van wie je houdt.

4. Wees waakzaam voor vreemdgaan op microniveau

Hierbij betreft het gedragingen waarbij met ontrouw zijn wordt geflirt. Het is vaak lastig om de grens hierin te bepalen, zeker in digitale communicatie. Bij digitale communicatie is het heel gemakkelijk om hier overheen te gaan. Het is belangrijk om hierin het vertrouwen van je partner te winnen en duidelijk te tonen wat er online plaatsvindt. Binnen de grenzen die samen zijn vastgesteld, zul je je beslissingen moeten maken of iets nog acceptabel is of reeds het randje opzoekt. Als je continue bezig bent om je reilen en zeilen op het web te verhullen voor je partner, kun je er zeker van zijn dat je de grenzen niet respecteert. Hierdoor gaat menig relatie stuk.

Digitale scheidingsmuur: Wees waakzaam

Een gezonde relatie

Het is goed om te onthouden dat de digitale wereld een belangrijk onderdeel is geworden van onze relaties, en dat het volgen van deze digitale regels ervoor zorgt dat je relatie gezond blijft. Door open communicatie, het stellen van grenzen en het bewust zijn van hoeveel tijd je besteedt aan digitale interacties, kun je voorkomen dat de digitale wereld invloed krijgt op je relatie. Het is ook belangrijk om tijd voor elkaar offline te maken, zodat je echt kunt verbinden en genieten van elkaars gezelschap. Bekijk onze blog voor meer informatie over hoe je digitale regels kunt toepassen in je relatie. En onthoud dat eerlijkheid, openheid en communicatie de sleutel zijn voor een gezonde relatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---