Welke Online Datingsite
Home / Blog overzicht - Online dating & relaties / Ontdek hoe je iemand versiert via WhatsApp!
WhatsApp

Ontdek hoe je iemand versiert via WhatsApp!

Welke online datingsite?
26 maart 2021

Iemand versieren via WhatsApp is misschien een beetje lastig…maar niet onmogelijk! Het is om te beginnen een stuk makkelijk als degene van wie je het nummer hebt weet dat je zijn/haar nummer hebt. Je hebt het nummer bijvoorbeeld de avond daarvoor in de kroeg gekregen of via via heeft iemand het nummer gevraagd van een jongen/meisje waar jij een oogje op hebt.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Tips voor versieren via Whatsapp!

WhatsApp kan een handig middel zijn om iemand te leren kennen en eventueel te versieren, maar het is belangrijk om een aantal dingen in gedachten te houden om te voorkomen dat je te stalkerig of onaangenaam overkomt. Hier zijn enkele tips voor het versieren van iemand via WhatsApp:

  • Wees respectvol: Het is belangrijk om respect te tonen voor de persoonlijke ruimte en tijd van degene die je wilt versieren. Dit betekent dat je niet te vaak moet appen of te laat op de avond moet appen. Wees ook respectvol als iemand je niet terugappt of duidelijk maakt dat ze niet geïnteresseerd zijn.
  • Laat je echte persoonlijkheid zien: Het is belangrijk om jezelf te zijn en je echte persoonlijkheid te laten zien als je iemand via WhatsApp probeert te versieren. Probeer niet om iemand te zijn die je niet bent of dingen te zeggen waar je niet achter staat.
  • Maak een goede eerste indruk: Het is belangrijk om een goede eerste indruk te maken als je iemand via WhatsApp probeert te versieren. Zorg ervoor dat je berichten duidelijk en vriendelijk zijn en laat zien dat je interesse hebt in de ander als persoon.
  • Stel vragen en luister naar het antwoord: Als je iemand via WhatsApp probeert te versieren, is het belangrijk om te laten zien dat je echt geïnteresseerd bent in wat ze te zeggen hebben. Stel vragen en luister naar het antwoord, zodat je meer te weten kunt komen over de ander en een verbinding kunt maken.
  • Laat humor zien: Humor kan een geweldige manier zijn om een verbinding te maken met iemand die je via WhatsApp probeert te versieren. Maak grappen en laat zien dat je een vriendelijke, positieve houding hebt. Maar pas op dat je niet te ver gaat en de ander beledigt of kwetst.
  • Wees geduldig: Het kan soms even duren voordat iemand reageert op een bericht, vooral als ze druk zijn of niet zo vaak op WhatsApp checken. Wees geduldig en wacht rustig af tot ze terugappen. Als ze niet terugappen of duidelijk maken dat ze niet geïnteresseerd zijn, respecteer dan hun beslissing en probeer het niet op te dringen.

Voorkom ‘stalkerig gedrag’

Het is handig dat de ander weet dat jij het nummer hebt omdat hij/zij dan niet verrast wordt met een bericht van een onbekende. Dit kan namelijk averechts werken. Weet hij/zij dat je een bericht gaat sturen dan overval je hem/haar er niet mee. Er zijn verschillende manieren om slim aan iemands telefoonnummer te komen. Mocht diegene je nummer niet hebben en of niet weten wie je bent, laat hem/haar dan als eerste even weten via wie je zijn/haar nummer hebt gekregen. Op die manier voorkom je stalkerig gedrag zodat je niet als een engerd overkomt en het laat zien dat jullie een gemeenschappelijke vriend/vriendin hebben.

stalker

Wat ga je sturen via Whatsapp?

Wat is handig om te gaan sturen via WhatsApp? Via tekstberichten kunnen dingen vaak anders overkomen dan ze aanvankelijk bedoeld zijn. Hou de onderwerpen dus luchtig en begin bijvoorbeeld over de gezellige avond in de kroeg waar je diegene hebt gezien en vraag of hij/zij een leuke avond heeft gehad. Een klein voorbeeldje: ‘Hé, ik ben (vul maar in) en heb je nummer gekregen van Sophie. Zag dat je gisteren ook in club (vul maar in) was, leuke avond gehad?’ Op deze manier kom je niet te pusherig over.

Geef het even tijd

Geef de ander ook de tijd om iets terug te sturen. Het kan zijn dat hij/zij aan het werk is of een andere reden heeft om niet gelijk iets terug te sturen. Mocht je dagenlang niets horen dan kun je nog eens proberen te vragen of het bericht over is gekomen. Blijf daarbij altijd trouw aan jezelf en wordt niet boos. Je kunt hooguit zeggen dat je het jammer vind dat diegene niets laat horen. Het kan ook zo zijn dat je al eerder een leuke avond samen hebt gehad. Als je date dan niet meer reageert op je appjes is het wellicht een beter idee om het te laten rusten.

tijd

Wat kun je het beste appen?

Zet niet gelijk je hele persoonlijke geschiedenis online en begin niet over zware onderwerpen via dit medium. Stuur bijvoorbeeld een foto van de avond ervoor. Eentje waarop je natuurlijk niet te dronken staat. Wees positief en speel af en toe ook een beetje hard to get. Als je constant binnen vijf seconden een reactie stuurt kom je nogal desperate over. Laat zien waar je mee bezig bent of geef het aan wanneer je een tijdje niet op WhatsApp bent omdat je druk bent met andere dingen. Zo weet de ander waar hij/zij aan toe is en ontstaan er ook geen teleurstellingen.

Het vervolg

Krijg je een positieve reactie en mondt dit uit in een gezellig gesprekje, dan is je doel behaald. Stuur af en toe eens een compliment en toon interesse in de ander. De valkuil is er snel om veel over jezelf te praten wat kan overkomen als arrogant of zelfingenomen. Vraag over het werk of de hobby’s van de ander en breng zo het gesprek op gang. En natuurlijk kun je altijd via WhatsApp een afspraak maken om elkaar weer eens in het echt te zien en te spreken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *