Welke Online Datingsite
Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Online etiquette op een datingsite of dating app!
Online etiquette dating

Online etiquette op een datingsite of dating app!

Welke online datingsite?
20 april 2021

Wanneer je je aanmeldt op een datingsite of datingapp is het wel zo handig als je weet hoe je je daar hoort te gedragen. Eigenlijk is het niet zo moeilijk. Als je je gedraagt zoals je je ook in het dagelijks leven gedraagt in persoonlijk contact met mensen dan kom je al een heel eind. Het is altijd lastig om iemand te versieren op afstand, maar als je het een beetje tactvol aanpakt dan kun je een heel eind komen. Wat zijn de online etiquette?

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Meer mannen dan vrouwen online

Vrouwen zijn op veel datingsites in de minderheid. Er zijn nu eenmaal meer alleenstaande vrouwen dan mannen. Mannen willen vaker weer een relatie als ze alleen komen te staan, terwijl veel vrouwen ervoor kiezen om alleen te blijven. Vrouwen kunnen zich vaak ook beter redden. Ze zijn beter in staat om hun werk te combineren met een leuk sociaal leven en ook nog goed voor zichzelf te zorgen.

mannen

Daarom is bij veel vrouwen de behoefte minder om na een relatiebreuk of het overlijden van hun partner weer op zoek te gaan naar een nieuwe relatie. Daarom zijn op de meeste datingsites meer mannen dan vrouwen actief. Vrouwen worden soms wel aangemoedigd om zich aan te melden, bijvoorbeeld door gratis lidmaatschap terwijl mannen wel moeten betalen. Maar het is de vraag of een datingsite daar tegenwoordig nog mee wegkomt omdat discriminatie op grond van geslacht bij wet verboden is.

Etiquette voor dames online

Als je als vrouw je inschrijft op een datingsite of aanmeldt bij een datingapp is het belangrijk dat je eerlijk bent over zaken als je leeftijd en je figuur. Plaats geen foto als profielfoto waar je tien jaar jonger en 20 kilo lichter bent. Je valt immers bij de eerste date al door de mand en het risico is groot dat die leuke man meteen op je afknapt. Laat je niet overweldigen doordat je wellicht veel reacties krijgt van mannen. Lees berichten zorgvuldig en reageer alleen als de man in kwestie je echt interesseert. Stuur de anderen wel even netjes een berichtje dat je het leuk vindt dat ze op je reageerden maar dat je denkt dat jullie niet zo goed bij elkaar passen. Wens ze succes bij het vinden van een leuke vriendin.

profielfoto dames

Etiquette voor heren op een datingsite

Voor de heren geldt in feite hetzelfde als voor de dames als het gaat om eerlijkheid. Ook vrouwen houden er niet zo van om bij een eerste date te moeten constateren dat die kalende man met een buikje dezelfde persoon is als die sportieve en gespierde man op de profielfoto. Wees eerlijk, als het dan tot een date komt weet je in ieder geval zeker dat de ander je aardig vindt om wie je op dat moment bent. Wanneer je je als man aanmeldt op een datingsite is het niet handig om binnen 10 minuten naar 25 vrouwen een bericht te sturen. Kies met zorg enkele vrouwen uit en stuur die een persoonlijk bericht waarin je ingaat op de zaken die ze in hun profiel vermelden.

profielfoto heren

Begin niet meteen over seks

Het is echt not done om direct over seks te beginnen als je iemand een eerste bericht stuurt. Dit doe je alleen op een echte seksdatingsite, die niet bedoeld is voor “gewoon” daten. Als het je bedoeling is om een leuke partner te vinden dan is het voor heel veel mensen, zowel mannen als vrouwen, een enorme afknapper als iemand meteen toespelingen doet op seks of zelfs openlijk aangeeft dat je de ander het liefst vandaag nog zou willen bespringen. Over het algemeen is seks een onderwerp dat pas aan de orde komt na een eerste persoonlijke ontmoeting. Gebruik de tijd dat jullie via de datingsite of dating app met elkaar chatten om elkaar beter te leren kennen en uit te vinden of het de moeite waard is om een date af te spreken.

Date niet met meerdere personen tegelijk

Het is niet handig om met meerdere personen tegelijk te daten. Natuurlijk kun je wel met meer personen tegelijk contact hebben op een datingsite. Maar als je met één daarvan besluit af te spreken en het klikt, verbreek dan het contact met eventuele andere personen met wie je op die site contact had en deactiveer je account. Doe je dit niet dan loop je het risico dat je in een onhandige dubbelrol situatie terechtkomt en voor je het weet ben je al aan het liegen tegen iemand met wie je misschien iets moois kan opbouwen voordat jullie relatie kans heeft gekregen om zich te ontwikkelen.

Eén reactie op “Online etiquette op een datingsite of dating app!”

  1. Avatar for MGTOW MGTOW schreef:

    Vrouwen kunnen zich beter redden?
    Ik vraag me af waarop dat gebaseerd is. Armoede is het grootst onder vrijgezelle moeders.

    Meer dan 70% van de echtscheidingen is geïnitieerd door de vrouw. Is ze gescheiden dan dient een leger mannen zich aan. Dit noemt men het berijden van de cock carrousel. Geen reden om een duurzame relatie aan te gaan. Dat doet ze pas als het te laat is en er met alle risico’s vandien er op de valreep een kind moet worden verwekt. Vrouwen vormen steeds slechter relatiemateriaal en dat zie je dan nu ook terug in de man/vrouw verhouding op sites en apps.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.