Home / Blog / Profielfoto plaatsen op datingsites en datingapps – Hoe kies je de perfecte foto?
Profielfoto dating

Profielfoto plaatsen op datingsites en datingapps - Hoe kies je de perfecte foto?

Welke online datingsite?
04 mei 2020

Als je mensen vraagt naar hun ervaringen met het online daten, dan zijn de reacties gevarieerd. De één zweert erbij en kan tientallen enthousiaste verhalen vertellen over de vele leuke dates die hebben plaatsgevonden, waar anderen juist minder te spreken zijn over het succes dat ze via de datingsite weten te behalen. Als je nader gaat bekijken wat het verschil maakt tussen dergelijke ervaringen, dan valt op dat de personen die veel likes, interactie en dates hebben, over het algemeen over een goede profielfoto en een volledig ingevuld profiel beschikken. Hierdoor beland je veel meer in de picture dan wanneer je belangrijke delen op het profiel leeg laat.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Een duidelijk beeld van jezelf neerzetten

Het aanmaken van een profiel is zeker wel met een bepaalde reden bedacht en dient om je te helpen jezelf zichtbaar te maken voor tal van interessante singles op de datingsite. Zonder een profiel kun je immers niet gevonden worden en weten andere leden ook niet met wie ze te maken hebben. Voor het vinden van een nieuwe relatie of iemand om mee op date te gaan, is het toch wel belangrijk dat je meer over jezelf deelt. De mogelijkheid wordt niet zomaar geboden. Het is allemaal onderdeel van het vernieuwde daten, waarbij je online een duidelijk beeld over jezelf geeft. Om succes te behalen en jezelf goed in de datingmarkt te zetten zijn dan ook zeker enkele waardevolle tips te geven.

Profielfoto vrouw

Een goede profielfoto is belangrijk!

Foto’s zeggen vaak zoveel meer dan woorden. Het plaatsen van een profielfoto is dan ook een absolute must op elk profiel op een online datingsite. Dit mag gewoonweg niet ontbreken, omdat je andere leden dan ontneemt om een goed beeld te krijgen over wie je bent. Het uiterlijk is toch zeker belangrijk om een eerste aantrekkingskracht mogelijk te maken. Enkel een profielschets zal wel informatie over jou geven, maar veel mensen vinden het prettig om er toch een gezicht bij te zien. Toch is het begrijpelijk dat er mensen huiverig zijn en liever geen foto plaatsten bij hun profiel. Dat dit zijn nadelen heeft mag inmiddels duidelijk zijn.

Plaats sprekende foto’s

Omgekeerd zul je ook in eerste instantie naar de profielfoto getrokken worden en bekijken hoe iemand eruitziet. Een onaantrekkelijke foto heeft als gevolg dat je weinig respons op je datingprofiel krijgt. Interesse wordt doorgaans gewekt door iemands uiterlijke kenmerken, waarna een mogelijke verdere interesse voor de profielschets tot gang komt. Er zal dus zeker een profielfoto geplaatst moeten worden, mogelijk aangevuld met nog enkele andere sprekende foto’s die nog meer op de verbeelding van de andere singles in zal spelen.

sprekende foto

Betere zoekresultaten

Met een duidelijke profielfoto zul je beter opvallen in de zoekfuncties en kan je profiel ook gemakkelijker worden getoond aan single leden die de uiterlijke kenmerken hebben aangegeven waaraan jij voldoet. Zo wordt jouw profiel getoond aan leden die dus mogelijk in jou geïnteresseerd kunnen raken en daar is het allemaal immers om te doen. Je wilt zoveel mogelijk opvallen tussen al die vele profielen die op de datingsites worden aangemaakt. Er komen ook dagelijks duizenden nieuwe profielen bij, dus je wilt zeker alles in werking stellen om zoveel mogelijk op te vallen.

Ook profielschets volledig invullen

Naast leuke foto’s en een sprekende profielfoto is het belangrijk om de datingprofiel zoveel mogelijk in te vullen. De vragen die zijn opgesteld om dit mogelijk te maken, zijn zorgvuldig bedacht en dienen een bepaald doel. Door een uitgebreid en eerlijk antwoord te geven op de vragen die de profielschets opstellen, krijgen andere leden namelijk een duidelijk beeld over de persoon die jij bent. Je kunt deze vragen gebruiken om zorgvuldig over jezelf na te denken en goed te kunnen verwoorden wat je over jezelf kwijt wilt. De vragen helpen je om te reflecteren over je eigen leven en eigen behoeften als het aankomt op het vinden van een nieuwe relatie. Wie ben jij en waar ben je naar op zoek?

tablet

Match is zo gevonden

Door over dergelijke vragen na te denken, krijg je zelf ook steeds beter in beeld wat je nou eigenlijk precies van een nieuwe relatie verwacht en verlangt. Je zult zo steeds beter de juiste woorden kunnen vinden om dit duidelijk te maken in de profielschets. Hierdoor wordt het een stuk gemakkelijker om de juiste profielen van andere leden aan jou te tonen en ook zal jouw eigen profiel zo duidelijker getoond kunnen worden aan singles die overeenkomstige interesses en wensen hebben.

Een match wordt zo veel sneller gemaakt. Het is dus belangrijk om voor jezelf helder te krijgen welke image je wilt weergeven en dat je hier zorgvuldig tijd en aandacht aan besteed. Het beantwoorden van de vragen op de profielschets zijn een waardevol hulpmiddel om je hierin te assisteren. Het is dan ook zeker belangrijk om de profielschets volledig in te vullen.

lach man

Wees zorgvuldig

Zodra je foto’s plaatst en de vragen op je profielschets gaat beantwoorden, is het belangrijk dat je hier zorgvuldig in bent. Het volstaat niet om zomaar een foto te plaatsen. Wanneer dit een foto is die eerder afschrikt of aanstootgevend is, zul je nog nauwelijks succes krijgen in het online daten. Je wilt een foto plaatsen die sprekend, uitnodigend en interessant is. In ieder geval moet je goed zichtbaar zijn. Een foto waarop je alsnog nauwelijks kunt zien hoe je eruitziet, zal bij veel leden niet tot de verbeelding spreken. Je ontvangt hier weinig likes op en evenmin zullen veel singles geïnteresseerd zijn om je profiel verder te bekijken.

Plaats geen foto’s met gezichtsbedekking of gekke gezichten

Plaats dus geen foto’s met zonnebrillen, hoeden of gekke gezichten, want deze zullen geen succes opleveren. Kies ook de woorden die opschrijft, zorgvuldig uit. Bedenk vooraf welke indruk je op de bezoekers wilt achterlaten en hoe je dit het beste kunt weergeven. Wanneer je een leuke profielfoto plaatst en alle vragen naar waarheid hebt beantwoord, zul je bemerken dat ook jij bij veel leuke singles zult opvallen. Een date is zo snel een realiteit.

 

2 reacties op “Profielfoto plaatsen op datingsites en datingapps – Hoe kies je de perfecte foto?”

 1. MGTOW schreef:

  Wat is een leuke foto?
  Uit onderzoek blijkt dat vrouwen 80% van de mannen als onaantrekkelijk bestempelen.
  Vrouwen zoeken online hun eigen filmster, hun eigen george clooney.
  Naast eisen ten aanzien van geld en status (hypergamy) moet je als man ook buitengewoon knap zijn om succes te hebben met online dating. Zo blijkt dus uit onderzoek.
  Dergelijke mannen hebben alle opties en gaan zich niet binden, die hebben een one night stand. Volgens sommige vrouwen is dit misbruik, maar de vrouw in kwestie stemt hier maar wat graag mee in. Zij wacht liever letterlijk en figuurlijk op haar beurt dan dat ze een man die aan haar gewaagd is een kans geeft. Zolang vrouwen onder invloed van alle aandacht zich zo uit de markt prijzen heb je er als doorsnee man zijnde weinig te zoeken. Als je lol wilt hebben haal dan een foto van internet en schrijf een nepprofiel

 2. Angela schreef:

  https://goo.gl/photos/8QfSBiAMJxQ2wM7u6

  Deze man misleidt veel vrouwen om ze voor de seks te gebruiken ook al staat er iets heel anders in zijn profiel. Kan dat zomaar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste items