Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Hoe maak je jouw dating profielfoto onweerstaanbaar?
profielfoto: aantrekkelijk datingprofiel succes

Hoe maak je jouw dating profielfoto onweerstaanbaar?

Welke online datingsite?
23 januari 2024

Een goede profielfoto is essentieel voor succes op datingsites. Het is namelijk vaak het eerste wat potentiële matches van jou te zien krijgen. Het is daarom belangrijk om te weten waar een goede profielfoto aan moet voldoen. In dit artikel geven we je handige tips en tricks om de perfecte profielfoto voor jouw datingprofiel te maken. We bespreken onder andere het belang van een goede belichting, de juiste kledingkeuze en het vermijden van filters en Photoshop. Of je nu op zoek bent naar een serieuze relatie of gewoon wat plezier wilt hebben op datingsites, een goede profielfoto is de eerste stap naar succes. Lees verder om te ontdekken hoe je de beste profielfoto kunt maken voor jouw datingprofiel.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Waarom een goede profielfoto cruciaal is voor succes op datingsites

Als je mensen vraagt naar hun ervaringen met het online daten, dan zijn de reacties gevarieerd. De één zweert erbij en kan tientallen enthousiaste verhalen vertellen over de vele leuke dates die hebben plaatsgevonden, waar anderen juist minder te spreken zijn over het succes dat ze via de datingsite weten te behalen. Als je nader gaat bekijken wat het verschil maakt tussen dergelijke ervaringen, dan valt op dat de personen die veel likes, interactie en dates hebben, over het algemeen over een goede profielfoto en een volledig ingevuld profiel beschikken. Hierdoor beland je veel meer in de picture dan wanneer je belangrijke delen op het profiel leeg laat.

Diverse groep straalt vertrouwen uit met aantrekkelijke datingfoto's.

Een onvergetelijke profielfoto!

Een geweldige profielfoto is de sleutel tot succes op een dating app of website. Dit is jouw kans om jezelf te presenteren aan andere singles en hen te verleiden om met jou in contact te komen. Helaas, veel mensen maken fouten bij het maken van hun profielfoto, waardoor ze minder matches krijgen. In deze blog delen we onze expert tips over hoe je een onvergetelijke profielfoto kunt maken, wat te vermijden en hoe je uit de menigte springt. Lees verder en ontdek hoe je jouw dating profielfoto kunt gebruiken om jouw perfecte match aan te trekken.

Een duidelijk beeld van jezelf neerzetten

Het aanmaken van een profiel is zeker wel met een bepaalde reden bedacht en dient om je te helpen jezelf zichtbaar te maken voor tal van interessante singles op de datingsite. Zonder een profiel kun je immers niet gevonden worden en weten andere leden ook niet met wie ze te maken hebben. Voor het vinden van een nieuwe relatie of iemand om mee op date te gaan, is het toch wel belangrijk dat je meer over jezelf deelt. De mogelijkheid wordt niet zomaar geboden. Het is allemaal onderdeel van het vernieuwde daten, waarbij je online een duidelijk beeld over jezelf geeft. Om succes te behalen en jezelf goed in de datingmarkt te zetten zijn dan ook zeker enkele waardevolle tips te geven.

Een duidelijk beeld van jezelf neerzetten in profielfoto

Een goede profielfoto is belangrijk!

Foto’s zeggen vaak zoveel meer dan woorden. Het plaatsen van een profielfoto is dan ook een absolute must op elk profiel op een online datingsite. Dit mag gewoonweg niet ontbreken, omdat je andere leden dan ontneemt om een goed beeld te krijgen over wie je bent. Het uiterlijk is toch zeker belangrijk om een eerste aantrekkingskracht mogelijk te maken. Enkel een profielschets zal wel informatie over jou geven, maar veel mensen vinden het prettig om er toch een gezicht bij te zien. Toch is het begrijpelijk dat er mensen huiverig zijn en liever geen foto plaatsten bij hun profiel. Dat dit zijn nadelen heeft mag inmiddels duidelijk zijn.

Plaats sprekende foto’s

Omgekeerd zul je ook in eerste instantie naar de profielfoto getrokken worden en bekijken hoe iemand eruitziet. Een onaantrekkelijke foto heeft als gevolg dat je weinig respons op je datingprofiel krijgt. Interesse wordt doorgaans gewekt door iemands uiterlijke kenmerken, waarna een mogelijke verdere interesse voor de profielschets tot gang komt. Er zal dus zeker een profielfoto geplaatst moeten worden, mogelijk aangevuld met nog enkele andere sprekende foto’s die nog meer op de verbeelding van de andere singles in zal spelen.

 Vergelijk de impact van aantrekkelijke en niet-aantrekkelijke datingfoto's.

Betere zoekresultaten

Met een duidelijke profielfoto zul je beter opvallen in de zoekfuncties en kan je profiel ook gemakkelijker worden getoond aan single leden die de uiterlijke kenmerken hebben aangegeven waaraan jij voldoet. Zo wordt jouw profiel getoond aan leden die dus mogelijk in jou geïnteresseerd kunnen raken en daar is het allemaal immers om te doen. Je wilt zoveel mogelijk opvallen tussen al die vele profielen die op de datingsites worden aangemaakt. Er komen ook dagelijks duizenden nieuwe profielen bij, dus je wilt zeker alles in werking stellen om zoveel mogelijk op te vallen.

Ook profielschets volledig invullen

Naast leuke foto’s en een sprekende profielfoto is het belangrijk om de datingprofiel zoveel mogelijk in te vullen. De vragen die zijn opgesteld om dit mogelijk te maken, zijn zorgvuldig bedacht en dienen een bepaald doel. Door een uitgebreid en eerlijk antwoord te geven op de vragen die de profielschets opstellen, krijgen andere leden namelijk een duidelijk beeld over de persoon die jij bent. Je kunt deze vragen gebruiken om zorgvuldig over jezelf na te denken en goed te kunnen verwoorden wat je over jezelf kwijt wilt. De vragen helpen je om te reflecteren over je eigen leven en eigen behoeften als het aankomt op het vinden van een nieuwe relatie. Wie ben jij en waar ben je naar op zoek?

Vergelijk gedeeltelijk versus volledig ingevuld datingprofiel voor betere indruk.

Match is zo gevonden

Door over dergelijke vragen na te denken, krijg je zelf ook steeds beter in beeld wat je nou eigenlijk precies van een nieuwe relatie verwacht en verlangt. Je zult zo steeds beter de juiste woorden kunnen vinden om dit duidelijk te maken in de profielschets. Hierdoor wordt het een stuk gemakkelijker om de juiste profielen van andere leden aan jou te tonen en ook zal jouw eigen profiel zo duidelijker getoond kunnen worden aan singles die overeenkomstige interesses en wensen hebben. Een match wordt zo veel sneller gemaakt. Het is dus belangrijk om voor jezelf helder te krijgen welke image je wilt weergeven en dat je hier zorgvuldig tijd en aandacht aan besteed. Het beantwoorden van de vragen op de profielschets zijn een waardevol hulpmiddel om je hierin te assisteren. Het is dan ook zeker belangrijk om de profielschets volledig in te vullen.

Wees zorgvuldig

Zodra je foto’s plaatst en de vragen op je profielschets gaat beantwoorden, is het belangrijk dat je hier zorgvuldig in bent. Het volstaat niet om zomaar een foto te plaatsen. Wanneer dit een foto is die eerder afschrikt of aanstootgevend is, zul je nog nauwelijks succes krijgen in het online daten. Je wilt een foto plaatsen die sprekend, uitnodigend en interessant is. In ieder geval moet je goed zichtbaar zijn. Een foto waarop je alsnog nauwelijks kunt zien hoe je eruitziet, zal bij veel leden niet tot de verbeelding spreken. Je ontvangt hier weinig likes op en evenmin zullen veel singles geïnteresseerd zijn om je profiel verder te bekijken.

succes door zorgvuldigheid

Plaats geen foto’s met gezichtsbedekking of gekke gezichten

Plaats dus geen foto’s met zonnebrillen, hoeden of gekke gezichten, want deze zullen geen succes opleveren. Kies ook de woorden die opschrijft, zorgvuldig uit. Bedenk vooraf welke indruk je op de bezoekers wilt achterlaten en hoe je dit het beste kunt weergeven. Wanneer je een leuke profielfoto plaatst en alle vragen naar waarheid hebt beantwoord, zul je bemerken dat ook jij bij veel leuke singles zult opvallen. Een date is zo snel een realiteit.


Wat als ik liever geen foto wil plaatsen?

Langzaam wordt het ontmoeten van iemand in de kroeg of in het uitgaansleven vervangen door digitale kennismakingen, geschreven conversaties in een spel van willekeurig liken of wegschuiven van profielen op dating apps. Hoewel hier zeker veel voordelen aan zitten, zijn er ook zeker enkele nadelen te noemen die deze manier van daten kenmerken. Je begeeft je immers in een omgeving waar je verder weinig controle kunt uitoefenen op de situatie en het blijft voor een groot gedeelte onduidelijk met wie je te maken hebt. Iemand kan nog zo aardig en oprecht lijken, er kan wel een heel ander verhaal achter schuilen. Het is dan ook zeker raadzaam om bedachtzaam te blijven terwijl je online aan het daten bent. Dit geldt uiteraard ook voor hoe je je profiel aanvult met een foto en andere persoonlijke gegevens.

 Overwegingen bij delen foto's op datingapps illustreren.

Is mijn foto vindbaar in Google?

Om nog meer op te vallen, wordt doorgaans aangeraden en aangemoedigd om een duidelijke profielfoto te plaatsen. In de zoekmachine worden immers meerdere profielen bij sommige datingsites aangereikt en met een profielfoto kun je er zeker bovenuit steken. De bedoeling is dat deze meer mensen naar je profiel toe trekken, zodat je een grotere kans hebt om een leuke date te vinden. Hoe aantrekkelijker je op deze foto staat, des te meer andere leden geïnteresseerd kunnen raken in je profiel. En dat is uiteraard waar het online daten allemaal om draait. Je wilt er zeker een leuke date of gesprekken aan over houden. Een goede profielfoto kan hier zeker aan bijdragen.

Gelukkig maken betrouwbare datingsites zoals: Lexa, Parship en Relatieplanet geen gebruik van deze methode. Je gegevens en foto’s zijn veilig afgeschermd voor zoekmachines.

Voorzichtigheid is geboden

Aangezien je je wel in een online omgeving bevindt, weet je echter niet wat er met je foto gebeurt of wie erdoor wordt aangetrokken. Iemand kan zich gemakkelijk voor doen als een sympathiek persoon, maar andere bedoelingen hebben. En ook voor dergelijke mensen zul je eerder opvallen. Ze zullen je berichten en reageren aan de hand van je profielfoto en persoonlijke schets en mogelijk misbruik maken van je goede vertrouwen. Je kunt in een conversatie belanden met iemand die eigenlijk geen goede bedoelingen heeft en mogelijk enkel uit is op seks of manipulatie en persoonlijke chantage.

Foto’s die op datingsites geplaatst worden, kunnen zelf worden gekopieerd en gebruikt voor persoonsfraude, waarbij jouw foto wordt ingezet onder naam van iemand anders. Ook kunnen leden een andere foto gebruiken en zich voordoen als iemand anders. Een foto is daarom geen garantie om te weten met wie je te maken hebt. Er is dus zeker wel enige voorzichtigheid geboden, alvorens je zomaar een foto plaatst op een dergelijke onbetrouwbare datingsites of datingapps. Kies daarom altijd voor een betrouwbaar online dating platform.

Overwegingen en risico's delen foto's op datingapps.

Wees bedachtzaam

Wanneer je alsnog een foto wilt plaatsen om je profiel volledig te maken, kies hiervoor dan normale, nette foto’s, die minder tot de verbeelding spelen. Zo lok je minder snel de verkeerde personen aan. Houd ook de maatregelen in de gaten die de website zelf biedt om dergelijk misbruik te voorkomen. Vaak worden hier duidelijke tips voor gegeven en is er ook een meldpunt waar je mogelijke vermoedens kunt aangeven. Datingsites zijn zich over het algemeen wel bewust van de risico’s en doen er alles aan om dit zo veel mogelijk te vermijden. Het is dan ook verstandig de aanwijzingen hierover door te nemen, alvorens je een profiel aanmaakt. Het plaatsen van een profielfoto hoeft zeker niet altijd nadelen te hebben, maar door het grote aantal mensen dat lid is van datingsites, is het belangrijk hier wel bedachtzaam op te zijn.

Hoe je jouw persoonlijkheid kunt laten zien in je datingprofiel

Een goede profielfoto is de sleutel tot succes op datingsites. Door te zorgen voor een goed belichte, aantrekkelijke en authentieke foto, vergroot je de kans op likes, interactie en dates aanzienlijk. Maar het maken van de perfecte profielfoto is slechts één onderdeel van het creëren van een succesvol datingprofiel. Door ook andere belangrijke delen van je profiel, zoals je interesses, achtergrond en persoonlijkheid, goed in te vullen, kun je nog meer opvallen tussen de vele andere profielen op de datingsite. Met de tips uit dit artikel ben je goed op weg om een onweerstaanbaar datingprofiel te creëren en jouw kansen op een leuke date of serieuze relatie te vergroten.

Eén reactie op “Hoe maak je jouw dating profielfoto onweerstaanbaar?”

 1. MGTOW schreef:

  Wat is een leuke foto?
  Uit onderzoek blijkt dat vrouwen 80% van de mannen als onaantrekkelijk bestempelen.
  Vrouwen zoeken online hun eigen filmster, hun eigen george clooney.
  Naast eisen ten aanzien van geld en status (hypergamy) moet je als man ook buitengewoon knap zijn om succes te hebben met online dating. Zo blijkt dus uit onderzoek.
  Dergelijke mannen hebben alle opties en gaan zich niet binden, die hebben een one night stand. Volgens sommige vrouwen is dit misbruik, maar de vrouw in kwestie stemt hier maar wat graag mee in. Zij wacht liever letterlijk en figuurlijk op haar beurt dan dat ze een man die aan haar gewaagd is een kans geeft. Zolang vrouwen onder invloed van alle aandacht zich zo uit de markt prijzen heb je er als doorsnee man zijnde weinig te zoeken. Als je lol wilt hebben haal dan een foto van internet en schrijf een nepprofiel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---