Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Hoe zet ik mijzelf goed in de datingmarkt?
datingmarkt

Hoe zet ik mijzelf goed in de datingmarkt?

Welke online datingsite?
15 februari 2021

Daten is altijd al een spannende onderneming. Het kan een uitdaging zijn om jezelf goed te profileren tegenover iemand die je leuk vindt. Tegenwoordig zijn er zoveel nieuwe manieren om met mensen in contact te komen, dat het wellicht verwarring kan opleveren over hoe je jezelf goed neerzet in de datingmarkt. Toch zijn hier voldoende tips en adviezen voor te verzinnen, die je goed in de datingmarkt kunnen zetten en kunnen helpen om een geïnteresseerde dame of heer aan te trekken, zodat je met die persoon op een gezellige date kunt gaan.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Een zo goed mogelijke eerst indruk maken

Als je jezelf gaat begeven op de online datingmarkt is het belangrijk om een zo’n goed mogelijke eerste indruk te maken. Je wilt immers wel dat je opvalt en dat er genoeg leuke leden zijn die interesse in je profiel krijgen. Het uiteindelijke doel is uiteraard om tussen die vele leden iemand te ontmoeten waarmee je op een date zou willen gaan. Of je nu iemand in een kroeg ontmoet, bij de supermarkt of online op het web, een eerste indruk blijft van essentieel belang. Je wilt jezelf altijd op je best presenteren en op zo’n manier dat niemand om je heen kan.

vrouw hoed

Het is dan ook zaak dat je goed zichtbaar wordt in de datingmarkt. Gelukkig zijn hier online voldoende tips en manieren voor te bedenken die je kunnen helpen om de aandacht te trekken van een heleboel leuke en aantrekkelijke vrijgezellen. Een eerste indruk wordt zo enkel positief en je zult gelijk de juiste geïnteresseerden voor je profiel krijgen.

Een goed beeld van jezelf neerzetten

Bij het online daten is het vooral belangrijk dat je een goede en duidelijke profielschets toevoegt aan je account. Zo kun je in één keer een goed beeld van jezelf neerzetten en weten mensen precies wie je bent, waar je interesses naar uit gaan en waarnaar je op zoek bent. Het is daarom dan ook zeker belangrijk dat je dit onderdeel van het online daten even goed je aandacht geeft. Je zult op basis van je profiel namelijk wel of niet leuke reacties krijgen van geïnteresseerde andere leden met wie je uiteindelijk op date zou kunnen gaan.

goed beeld van jezelf neerzetten

Online daten is populair

Steeds meer mensen vinden hun weg naar de online datingsites en datingapps. Of je nu op zoek bent naar een korte ontmoeting voor een onenightstand, of eerder behoefte hebt om iemand te vinden voor een langdurige, serieuze relatie, alles is hier mogelijk. Op deze website kun je vele datingsites vergelijken en er is altijd wel eentje die goed bij jou past! Er zijn zelfs datingsites die zich op een specifieke doelgroep of voorkeur richten, zodat je gelijk weet waar je jouw perfecte match zult kunnen tegenkomen. Er zijn zo veel voordelen te benoemen van het online daten en het is dan ook niet verwonderlijk dat het vinden van een date steeds vaker via deze weg verloopt. Je komt zo in contact met werkelijk honderden mensen, elk met hun eigen verlangens om iemand te vinden om een leuke tijd mee door te brengen.

Profiel aanmaken

De beste manier om goed zichtbaar te worden, is door het zorgvuldig invullen van alle vragen waarmee je je profielschets met persoonlijke omschrijving opstelt. Door zoveel mogelijk over jezelf te delen, krijgen andere leden een goede indruk over met wie ze te maken hebben. Deel hierbij vooral de dingen die jou interessant en leuk maken. Er zijn verschillende vragen die je kunt beantwoorden en enkel een volledig ingevuld datingprofiel zal echt en betrouwbaar overkomen op andere leden die een serieuze relatie zoeken. Maak gebruik van de mogelijkheid om een duidelijk beeld over jezelf te schetsen. Waar anders krijg je immers de kans om in alle rust over jezelf te vertellen en jezelf te profileren zonder de angst op oordeel. Dit is bij directe ontmoetingen in sociale gelegenheden vaak een stuk lastiger.

profiel aanmaken

Zenuwen spelen dan vaak dusdanig parten dat je nerveus wordt en een eerste indruk kan zo zomaar minder gunstig voor je uitpakken. Hier heb je bij het aanmaken van een profiel een stuk minder last van, doordat je deze in alle rust kunt opmaken. Voordat je deze publiceert, kun je zorgvuldig je woorden kiezen en er een flinke dosis van je spontane humor op losgooien. Zo maak je nog sneller een enthousiaste en aantrekkelijke indruk.

Wees oprecht

Je hoeft je bij het aanmaken van je profiel zeker niet je beter voor te doen dan dat je waar kunt maken. Niemand wil achteraf een teleurstelling oplopen en ontdekken dat je helemaal niets lijkt op de profielfoto of dat het verhaal dat je vertelt niet waar blijkt te zijn. Ook wil je zelf een dergelijke blamage koste wat kost vermijden. Je wilt immers mensen aantrekken die bij je passen en interesse opwekken bij goede kandidaten, die veel met je overeenkomen en een oprechte interesse in je krijgen. Het is hierbij belangrijk om zo eerlijk mogelijk te zijn en de vragen naar juistheid en volledigheid te beantwoorden.

oprechtheid

Enkel zo krijgen de andere leden een goede indruk over je en weet je dat de interesse gemeend is. Het is belangrijk om je in te leven in de belevenis van de andere leden. Zij gaan immers je profiel bekijken. Door het perspectief van de bezoekende persoon in te nemen, kun je ontdekken hoe je overkomt en wat de eerste indruk zal kunnen zijn. Dit maakt het gemakkelijker om de juiste woorden te vinden en je weet ook gelijk wat voor soort foto’s je nodig hebt om de indruk te realiseren, die je wilt geven.

Extra opvallen

Een bijkomstig nadeel hiervan is wel dat je profiel extra moet opvallen om te worden opgemerkt bij leuke dames of heren, aangezien er heel veel andere profielen zijn om uit te kiezen. Het is dan ook zeker een kunst om jezelf goed neer te zetten. Een eerste indruk blijkt online net zo belangrijk als in het dagelijkse leven en ergens nog meer omdat je deze niet kunt corrigeren. Je profiel kan genadeloos opzijgeschoven worden, nog voordat de ander de kans heeft genomen om je beter te leren kennen. Je profielschets bepaalt voor een groot deel het succes dat je in het online daten kunt behalen.

extra opvallen online dating

Optimale eerste indruk door een goede foto

Om een indrukwekkende eerste indruk achter te laten, zul je een duidelijke en aantrekkelijke profielfoto moeten plaatsen. Hier zul je als eerste op worden geselecteerd. Zorg ervoor dat je gezicht hier duidelijk op staat en een aangename indruk geeft bij andere leden op de datingsite. Vermijd hierbij zonnebrillen, petjes of groepsportretten. Het dient helemaal om jou te draaien, zodat anderen weten hoe je er uitziet.

Hoe kijk je op de foto?

Wees er bovendien op alert hoe je kijkt op de foto, want een norse of droevige blik is uiteraard minder aantrekkelijk dan een open, brede glimlach. Je kunt ook een leuke vakantiefoto kiezen, waarbij de achtergrond ook gelijk iets verteld over je persoonlijkheid of avontuurlijke instelling. Dit kan ook zeker bijdragen aan de indruk die je op anderen nalaat. Studies hebben aangetoond dat het dragen van rood op foto’s bovendien bijdraagt aan een betere indruk. Je kunt hierdoor al gauw tot meer dan 25% meer likes door krijgen en dat is toch een leuke bijkomstigheid.

Foto’s versus woorden

Als je niet zo sterk bent in het schrijven van je profielschets, kun je ervoor kiezen om je verhaal te doen in beelden. Foto’s lenen zich hier uitermate voor en vaak zegt een foto meer dan duizend woorden. Je kunt er zelfs voor kiezen om een online datingsite te kiezen die zich voornamelijk richt op de mogelijkheid tot het plaatsen van foto’s. De online datingsite Pepper is hiervan een uitstekend voorbeeld. Je hoeft hier geen uitgebreide tekstuele beschrijving te geven van je persoonlijkheid, je hobby’s en interesses.

profiel foto camera

Collage van foto’s

Door het plaatsen van foto’s kun je hier een duidelijk beeld geven van hoe je in elkaar steekt en hoe je je leven vormgeeft. Je kunt hier een heuse collage maken van foto’s die je levensverhaal weergeven. Zo krijgen andere leden een goed beeld van wie je bent en kunnen ze bekijken of ze zichzelf hierin herkennen of dat het hun dusdanig aanspreekt dat ze geïnteresseerd raken in je profiel. Mogelijk ontvang je gelijk veel likes of zelfs uitnodigingen om verder met je in contact te komen. Het is zowel mooi om te zien, ook is het superleuk om een dergelijke collage over jezelf te maken.

Enthousiasme

Op een enthousiaste manier kun je zo veel over jezelf vertellen. Ook kun je de foto’s van andere leden bekijken en ontdekken of iemand je meer dan een beetje aanspreekt. Met beeldmateriaal kun je jezelf goed profileren en zichtbaar maken. Een date is zo snel geregeld. Het is zo een stuk gemakkelijker om jezelf op een positieve manier te presenteren aan andere singles, die net als jij op zoek zijn naar iemand om op date mee te gaan, met het uiteindelijke doel om een nieuwe relatie te vinden. Als je niet zo sterk bent met woorden, biedt een dergelijke online datingsite voldoende mogelijkheden om jezelf alsnog goed in de markt te leggen.

dragen van rood

Wees duidelijk en speels

Een goede profielschets geeft naast een aantrekkelijke foto, ook een duidelijk beeld van je persoonlijkheid. Het is hierbij even zo belangrijk om aan te geven waarnaar je op zoek bent. Zo kunnen anderen zien of ze hierbij aansluiten. Het delen van persoonlijke interesses kan hierin nog meer interesse wekken. Een goed datingsite profiel is van groot belang. Als iets specifiek bij je hoort, kun je hier een cliffhanger van maken om de ander uit te nodigen hier een gesprek over aan te gaan. Zo zet je de aanzet tot een interactie en weet je zeker dat de ander deze interesse met je overeen heeft. Dit kan gaan over sport, muziek maken of het bereiden van een heerlijk gerecht. Nodig je potentiële date alvast uit om hier naar uit te kijken. Zo zet je jezelf op een aangename manier goed neer in de datingwereld.

Eén reactie op “Hoe zet ik mijzelf goed in de datingmarkt?”

  1. MGTOW-2 schreef:

    Deze wijsheden zijn enkel voor mannen bedoeld, vandaar misschien de foto van een man bij het artikel. Uit navraag blijkt dat vrouwen ongeacht de kwaliteit van de fotoos en de profielteksten overladen worden met berichten. Mijn ex had niet eens een foto, alleen op aanvraag, maar dus volop berichten.
    Vrouwen komen er ook mee weg om volslagen nietszeggende cliche teksten te plaatsen zoals: ‘mijn vrienden omschrijven mij als…’ hobbies: netflix, wijntje op het terras, etc etc. Of een profiel met helemaal geen tekst.
    Allerhande tips, datingcoaches en andere onzin zijn er voornamelijk bedoeld om mannen die geen succes hebben geld af te troggelen. Aangezien er op datingsites zo 10 x meer mannen dan vrouwen zijn (tot 50 jaar) zal dat altijd interessant blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste items