Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Kassa-onderzoek: veel datingsites ondermaats!
kassa onderzoek datingsites

Kassa-onderzoek: veel datingsites ondermaats!

Welke online datingsite?
21 augustus 2023

Kassa is het consumentenprogramma van de Vara dat onderzoek doet naar bepaalde dienstverleningen. Zo legde het programma in 2014 de beruchte datingsites onder de loep. Net zoals toen zijn er nog veel vraagtekens rond de werking van deze websites. Vele singles geloven er echter in dat ze via deze weg een serieuze relatie zullen vinden. En in vele gevallen is dit gelukkig ook zo. Echter is dit niet altijd het geval. Daarom onderzocht Kassa tien datingsites op het gebied van gebruiksvriendelijkheid, zoekprofielen, matches en privacy. De resultaten waren soms wel heel opvallend.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Onderzoek televisieprogramma Kassa

Er zijn zoveel datingsites beschikbaar voor singles op zoek naar liefde, maar hoe weet je welke betrouwbaar is en welke niet? Televisieprogramma Kassa heeft een onderzoek uit laten voeren naar de prestaties van verschillende datingsites en het resultaat was verontrustend.  Bevindingen van Kassa tonen aan dat ongeveer de helft van de datingsites ondermaats scoort op gebieden zoals veiligheid, gebruikerservaring en waar voor je geld. In deze blog zullen we dieper ingaan op onze bevindingen en uitleggen hoe je kunt voorkomen dat je op een slechte datingsite terechtkomt.

onderzoek naar datingsites

De slechtsten van de klas

Laten we starten met de datingsites die behoorlijk slecht, matig of voldoende scoren. Dit zijn Dating-50plus, Actief50, Vijftigplusdating, Lexa en Pepper. De gebruikers storen zich voornamelijk aan de onduidelijkheid omtrent het lidmaatschap en de prijzen die daarbij horen. Vaak kun je eerst een datingsite gratis uittesten, maar als je een bericht wilt sturen of meerdere foto’s wilt bekijken, moet je vaak gaan betalen. Tevens ergeren de gebruikers zich aan het feit dat je niet weet hoeveel leden nu eigenlijk betalend lid zijn. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat jij een bericht stuurt naar iemand, maar dat die het bericht nooit zal lezen omdat die geen lidmaatschap heeft.

De beteren van de klas

Natuurlijk scoort niet elke datingsite ondermaats. Tot de beter sites behoren e-Matching, Relatieplanet en 50Plusmatch. Dit zijn de absolute toppers, maar dit mag je gerust met een korreltje zout nemen. Over het algemeen worden deze sites gewoon als goed bevonden. Niet meer en niet minder. Iets minder, of beter gezegd: voldoende, zijn Paiq en Parship die zich dus in de middenmoot bevinden. Maar waarom scoort er geen enkele site uitstekend? De Consumentenbond wijt het aan het feit dat deze datingsites niet voldoende duidelijk zijn over het stilzwijgend verlengen van het abonnement.

doolhof liefde

Keurmerk voor datingsites

Een wasmachine met een 8,9 op Kieskeurig.nl. Daarvan weet je dat het een top product is. Hetzelfde geldt voor een restaurant met een Excellent sticker van Tripadvisor op de deur. En zo zou je ook denken dat hetzelfde geldt voor datingsites die lid zijn van het Keurmerk Veilig Daten. Wie lid is van dit keurmerk moet transparant zijn in de prijzen die ze aanbieden. Echter is de helft van de geteste datingsites wel aangesloten bij dit keurmerk en toch scoren ze ondermaats. Hoe kan dit dan vraag je je af?

Het wordt transparanter

In een reactie aan Kassa liet Keurmerk Veilig Daten weten dat de aangesloten datingsites transparanter zouden worden over de kosten van hun abonnement. Deze prijzen zouden in de toekomst veel duidelijker worden aangegeven op de homepage van de websites. Hoewel er verbetering in zicht is, is het toch nog aangeraden om heel voorzichtig om te springen met dit soort websites. En dan vooral omtrent de abonnementskosten. Wat wel zeker is, is dat het een uitstekende manier is om nieuwe mensen te leren kennen. En met een beetje geluk ontmoet je er wel je partner voor het leven. Wie niet waagt, niet wint natuurlijk!

online dating slot

Transparantie en eerlijke informatie

Bedankt voor het lezen van onze blog over de ondermaatse prestaties van veel datingsites. Bij Welkeonlinedatingsite.nl geloven we in transparantie en eerlijke informatie, daarom delen we deze bevindingen met onze lezers. Wij hopen dat we u kunnen helpen bij het vinden van de juiste datingsite voor u. Onthoud dat er ook veel betrouwbare datingsites zijn die wel aan de verwachtingen voldoen. Doe altijd goed onderzoek voordat u zich aanmeldt op een datingsite. Bedankt voor het lezen en succes met uw zoektocht naar liefde!

Bron: https://kassa.vara.nl/nieuws/helft-datingsites-scoren-onder-de-maat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---