Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Ontdek de waarheid: de beste datingsites volgens TROS Radar!
Tros Radar datingsites

Ontdek de waarheid: de beste datingsites volgens TROS Radar!

Welke online datingsite?
21 augustus 2023

Als je op zoek bent naar een datingsite, is het belangrijk om te weten welke sites betrouwbaar zijn en welke niet. Tros Radar heeft een onderzoek gedaan naar verschillende datingsites en de resultaten zijn nu beschikbaar. In onze blog gaan wij dieper in op deze resultaten en geven wij onze eigen analyse en vergelijking van de datingsites die Tros Radar als de beste beschouwt. Zo kun jij een weloverwogen keuze maken voor een datingsite die bij jou past.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Datingsites onder de Tros Radar

In het consumentenprogramma Radar van de publieke omroep Tros worden verschillende bedrijven en overheidsinstanties onder de loep genomen. Hierbij wordt een kritische blik geworpen op de service die aan de consumenten wordt verleend. En aangezien datingsites ook een dienst aanbieden, ging Radar ook even kijken hoe het in die sector zat. Deze uitzending werd uitgezonden in april 2010 toen datingsites al op volop toeren draaiden. Voor de uitzending vroeg Radar de mening van ongeveer 6000 mensen over verschillende datingsites.

radar

Alles scoort gemiddeld

Uit dit onderzoek bleek dat er eigenlijk geen enkele datingsite is die het opvallend goed doet. Alle sites zijn nogal met elkaar te vergelijken. Maar wat nog het meeste opviel, is dat betaalde lidmaatschappen het niet zoveel beter doen dan gratis lidmaatschappen. En dat is opvallend, want je zou wel denken dat een site dat geld vraagt voor een service, een veel betere kans geeft op het vinden van de ware liefde. Maar niets is dus minder waar. In beide gevallen heb je evenveel kans op het vinden van een partner.

Op ieder potje past een dekseltje

In 2010 maakten honderdduizenden Nederlanders al gebruik van de diensten van een datingsite. Van nieuwerelatie.nl en postcodedate.nl tot alleenstaandepapas.nl. Aan elk type vrijgezel is er wel gedacht. De websites etaleren dan ook graag met het motto: op ieder potje past een dekseltje. Met andere woorden: voor iedereen loopt de ware wel ergens rond en die is te vinden op datingsite A of B. Voor de uitzending nam Radar contact op met relatiedeskundige professor Roos Vonk. Zij ziet ook wel de voordelen in van datingsites. Zo vindt ze het een pluspunt dat het zoekgebied naar een partner plots heel wat groter is dan in het gewone leven. Hoe groter de vijver, hoe meer kans op vis natuurlijk.

zoekgebied dating

Wat als iedereen een match heeft?

Radar vroeg zich ook af of datingsites wel gebaat zijn bij een match? Want als de succesratio 100% zou zijn, dan zou er op een dag natuurlijk geen markt meer zijn. Daarom ging Radar kijken hoe datingsites hun geld verdienen. Bij de meeste sites start je gratis en kun je wat rondsnuffelen. Wil je contact leggen of wil je meer foto’s zien? Dan moet je vaak starten met een betalend lidmaatschap. En zo gaat de bal natuurlijk aan het rollen. Via het testpanel kreeg Radar nog meer inzicht in de wondere wereld van de datingsites.

Vrouwen zijn serieuzer

Mensen wisselen vaker van partner dus heb je vaker de hulp nodig om iemand te ontmoeten. Vooral als je ouder bent, is een datingsite zeer handig. De helft van de deelnemers schrijft zich in omdat ze op zoek zijn naar een serieuze relatie. Mannen echter, zijn vaker uit op een avontuurtje en doen daarom alsof ze in zijn voor iets serieuzer. Dus eigenlijk gebeurt online hetzelfde wat er ook offline gebeurt? Wil je alle resultaten van het testpanel te weten komen of wil je de integrale uitzending zien? Dat kan op de website van Radar+.

vrouwen serieuzer dating

Lees reviews en ervaringen

We hopen dat onze blog je heeft geholpen bij het maken van een weloverwogen keuze voor een datingsite. Onthoud dat het belangrijk is om de reviews en ervaringen van andere gebruikers te lezen voordat je je aanmeldt bij een datingsite. Het is ook belangrijk om realistische verwachtingen te hebben en niet te veel geld uit te geven aan een datingsite. Bedenk welke eigenschappen voor jou belangrijk zijn in een datingsite en kies de site die het beste aansluit bij jouw wensen en eisen. Succes met online daten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---