Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Hoe spreek je succesvol iemand op straat aan: onze top tips!
iemand aanspreken straat

Hoe spreek je succesvol iemand op straat aan: onze top tips!

Welke online datingsite?
29 juli 2023

Op zoek naar tips om iemand op straat aan te spreken? Ontdek onze praktische gids en leer effectieve technieken om die interessante persoon te benaderen! Bij WelkeOnlineDatingSite.nl delen we waardevolle inzichten over het overwinnen van verlegenheid, het creëren van een positieve eerste indruk en het voeren van boeiende gesprekken. Onze deskundige adviezen zullen je helpen zelfverzekerd te zijn en natuurlijke gesprekken aan te knopen. Of je nu op zoek bent naar vriendschap, romantiek of gewoon nieuwe connecties, met onze tips ben je goed voorbereid om de eerste stap te zetten en je sociale leven te verrijken. Ga nu op pad en vergroot je kansen op het ontmoeten van die speciale persoon!

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Iemand aan durven spreken

Veel mannen laten door hun onzekerheden kansen liggen als het gaat over het aanspreken van leuke, aantrekkelijke vrouwen. Je hoeft hiervoor niet eens het uitgaansleven betreden en naar een kroeg, bar of evenement te gaan. Er zijn voldoende leuke vrouwen, die je gewoon op straat kunt ontmoeten.Het is dan is het uiteraard wel zaak dat je hun durft aan te spreken, anders gebeurt er niets en loopt mogelijk die ene speciale vrouw zo weer je leven uit, voordat er zelfs maar sprake was van wederzijdse herkenning.Er is dus zeker daadwerkelijk actie nodig om het balletje te laten rollen. Gelukkig zijn er zeker wel enkele bruikbare tips te noemen die je kunnen helpen met meer zekerheid een leuke vrouw aan te spreken wanneer je haar tegenkomt op straat. Deze zullen je helpen om met meer zelfvertrouwen en een zonder verlegenheid op elke leuke vrouw af te stappen en jezelf van je beste kant te tonen.

man alleen durven

Hoe spreek je iemand aan?

Het is belangrijk om respectvol en beleefd te zijn wanneer je iemand aanspreekt. Hieronder staan enkele tips voor hoe je iemand op een beleefde manier kunt aanspreken:

 • Maak oogcontact: Maak oogcontact met de persoon die je wilt aanspreken om aan te geven dat je met hem of haar wilt praten.
 • Groet: Groet de persoon vriendelijk, bijvoorbeeld door te zeggen “hallo” of “goedendag”.
 • Vraag om toestemming: Vraag of je de persoon even mag spreken voordat je daadwerkelijk begint te praten. Dit laat zien dat je respect hebt voor de persoon en zijn of haar tijd.
 • Wees duidelijk: Zorg ervoor dat je duidelijk bent in wat je wilt zeggen en houd rekening met eventuele taalbarrières.
 • Wees beleefd: Gebruik beleefde woorden en een respectvolle toon. Probeer de persoon niet te beledigen of te kwetsen.

Wees je bewust van de mogelijkheden!

Het besef dat je vrouwen overal kunt ontmoeten en dat je hen ook gewoon op straat zult kunnen aanspreken, is een goede eerste stap. Vaak blijven mannen vastzitten in de gedachte dat hiervoor speciale momenten zijn en dat een spontane ontmoeting overdag lang niet hetzelfde effect kan hebben als wanneer je werkelijk op jacht gaat in een nachtclub of discotheek. Spontane, verwachting loze omstandigheden kunnen daarentegen zorgen voor een veel aangenamere en gemakkelijkere uitnodiging om met iemand in contact te komen. Een vrouw moet zich in het uitgaansleven vaak weren tegen ongewenste toenaderingen van tal van mannen, waardoor je eerder het risico op afwijzing oploopt. Ook zul je zelf als man hiertegen uit onzekerheid en angst weer een bepaald schild optrekken, waardoor het lastig wordt om een vrouw in dergelijke gelegenheden aan te spreken.

man vrouw praten

Indruk maken op een vrouw

Wanneer je een leuke vrouw op straat tegenkomt, zal dit onverwachts zijn en hebben jullie beiden een minder defensieve houding. Wanneer het contact dan tot stand komt, kan dit ontspannen en speels zijn en hierdoor bovendien nog veel meer indruk maken op de vrouw. Het is dus zeker een aspect dat in je voordeel kan werken. Het is dus belangrijk om je bewust te zijn dat het ontmoeten van een leuke vrouw overal kan plaatsvinden, zelfs wanneer jullie paden elkaar kruizen op straat.

Andere voordelen van een ontmoeting op straat

Naast het feit dat het contact spontaan, ontspannen en zonder voorbedachte raden plaatsvindt, is er nog een ander voordeel waardoor dit een ideaal scenario kan zijn voor het ontmoeten van je toekomstige vriendin. In de meeste gevallen zijn vrouwen met vriendinnen uit, als je hun tegenkomt in het uitgaansleven. Als een kluwen vrouwelijke saamhorigheid staan ze bij elkaar en vormen ze een afgeschermd front tegen elke potentiële indringer. Dit kan voor menig man een enorme drempel opwerpen en zelfs de meest zelfverzekerde adonis zal twee keer nadenken voordat hij zichzelf voor de leeuwen gooit.

straat

Openstaan voor ontmoetingen

Wanneer je echter openstaat voor ontmoetingen overdag, kun je zomaar een leuke vrouw op straat tegenkomen die niet gechaperonneerd wordt door een tiental vriendinnen. Dit maakt je mogelijkheden een stuk aangenamer en zullen tevens je kansen om met haar in gesprek te komen een stuk gunstiger uitvallen. Het doet je zelfvertrouwen een wereld aan goed als je een dergelijke realiteit voor jezelf durft voor te stellen.

Blijf open en vriendelijk

Wanneer je een leuke vrouw op straat tegenkomt, is het belangrijk om je eigen ruimte in te nemen. Dit doe je niet door dominant op haar af te stappen en haar duidelijk te maken dat je haar wel ziet zitten. Het is belangrijk dat je haar niet afschrikt en dus vriendelijk en bescheiden benadert. Zorg ervoor dat je houding open is en dat je goed inschat hoe ze je toenadering ervaart. Zet je lichaamstaal in om duidelijk te maken dat je contact met haar wil leggen.

open en vriendelijk

Gêne of angst

Hiervoor zul je mogelijk over een bepaalde gêne of angst heen moeten zetten, want mensen om jullie heen zullen ook je poging gaan zien. Richt je aandacht op wat je wilt bereiken en misgeschoten is altijd in ieder geval een volgende stap in je ontwikkeling. Van elke poging om jezelf als zelfverzekerd neer te zetten, kun je leren, waardoor volgende ontmoetingen steeds beter zullen gaan.

Toon moed

Er is niets zo vervelend dan jezelf laten leiden door angst of onzekerheid. Je loopt zo tal van mogelijke kansen mis en dit houd je enkel buiten het datingspel. Het is belangrijk om zelf leiding te nemen wanneer je een vrouw op straat wilt aanspreken. Zorg ervoor dat je er altijd goed uitziet als je over straat gaat; je weet immers maar nooit. Als je iemand ziet die je graag wilt aanspreken, bekijk dan goed de situatie en kies het moment zorgvuldig. Buig naar haar toe op een niet-invasieve manier en neem leiding over je intenties. Je zult hiervoor moedig moeten optreden en jezelf over mogelijke angsten en gedachten heen halen. Denk niet te lang na, maar laat het moment soepel en spontaan verlopen. Dit levert de beste resultaten op en de vrouw zal minder schrikken.

moedige vrouw straat

Toon je seksuele aantrekkelijkheid

Zodra je haar aandacht hebt gewonnen, is het belangrijk dat je jezelf van je beste kant laat zien. Toon seksuele aantrekkelijkheid, Flirt met haar en blijf vooral vriendelijk en bescheiden. Een sexy uitstraling zorgt ervoor dat je gelijk haar aandacht trekt en dat ze geïnteresseerd zal zijn in wat je te vertellen hebt. Een gesprek kan zo een stuk gemakkelijker op gang komen. Door te flirten en je interesse te tonen, zal ze zeker snel onder de indruk van je raken en meer over je te weten willen komen. Als je toenadering niet geforceerd overkomt, maar speels en uitnodigend, kun je elke aantrekkelijke vrouw aanspreken die je op straat tegenkomt.


Hoe versier ik iemand op straat?

Iemand versieren op straat. Dat doe je doorgaans niet zo snel. Mensen die je op straat tegenkomt zijn vaak onderweg naar iets of iemand of ze zijn lekker aan het winkelen. Maar het kan natuurlijk gebeuren dat je op straat loopt en je de liefde van je leven tegenkomt! Wat doe je dan?

Het begin: Hoe trek je de aandacht?

Ten eerste is het belangrijk om gezien te worden. Bedenk goed hoe je dit aan gaat pakken. Ga je ‘per ongeluk’ struikelen en tegen diegene aanbotsen? Open je met een cliché openingszin? ‘Ben ik toevallig in de hemel beland? Jij ziet er namelijk uit als een engel!’ Of stap je gewoon op diegene af en zeg je: ‘Hoi, hoe is het? Zullen we een keer gaan daten?’ Dat laatste zal waarschijnlijk voor veel mensen te direct zijn. Denk goed na over een goede openingszin! We moeten dus op zoek naar een andere manier.

aandacht trekken

Wat is een goede manier?

Een voorbeeld van een goede manier is de weg vragen. Hiermee begin je een gesprekje erg luchtig en hiermee schrik je de ander niet gelijk af. Vraag vervolgens of de ander hier vaker komt. Het begin van het gesprek is gemaakt. Maak tevens een complimentje naar de ander toe. Complimenten worden altijd gewaardeerd en de ander zal zich gevleid voelen. Naarmate het gesprek vordert kun je misschien vragen of diegene het leuk vind om eens wat te gaan drinken. Wissel bijvoorbeeld nummers uit of geef de ander je e-mailadres.

Tips die helpen

Een paar tips die je kunnen helpen bij iemand aan te spreken op straat zijn: wees jezelf, schep niet op over jezelf, toon interesse in de ander, maak complimentjes, hou het gesprek luchtig. Zie je dat diegene haast heeft, push dan niet maar zeg bijvoorbeeld: ‘Ik zie dat je haast hebt, zullen we een andere keer verder babbelen?’ Wees eerlijk.

Maak gebruik van de situatie

Je kunt natuurlijk ook gebruik maken van de situatie waarin je je bevind. Mocht je bijvoorbeeld in de drogist lopen, dan kun je de ander vragen welk merk zonnebrand, shampoo, tandpasta hij/zij het fijnste vind of waar hij/zij ervaring mee heeft. Of je kan aangeven dat je op zoek bent naar een cadeautje voor iemand anders (een man of vrouw van dezelfde leeftijd) en dat je daar hulp bij nodig hebt. De ander vind het misschien wel leuk om je te helpen. Van hieruit kan weer een gesprekje ontstaan.

gebruik maken situatie

Wees niet bang

Wees niet bang om dingen te vragen, je vind het zelf ook niet erg als mensen iets aan je vragen toch? Wees altijd eerlijk naar de ander en naar jezelf toe. Mocht je later het toch niet zien zitten, geef het dan aan. En als je echt lef hebt, dan vraag je de weg naar een cafeetje en of diegene zin heeft om mee te gaan om wat te drinken. Ze zullen verbaasd zijn om je directheid en mocht je iemand treffen die net zo spontaan is als jij, succes verzekerd! Succes ermee!

De kunst van het aanspreken op straat: Non-verbale signalen en meer.

In deze blog hebben we besproken hoe je iemand op straat kunt aanspreken, een vaardigheid die in deze digitale tijd steeds belangrijker wordt. Het begint allemaal met zelfvertrouwen en een vriendelijke glimlach. Door non-verbale signalen te lezen en te interpreteren, kun je zien of de interesse wederzijds is. Het stellen van een oprechte vraag of compliment kan een geweldige ijsbreker zijn. Wees respectvol en besef dat niet iedereen openstaat voor aanspreken op straat, en dat is oké. Oefen deze benadering met een positieve mindset en wees niet ontmoedigd door afwijzingen. Met geduld en oefening kun je waardevolle connecties maken die je leven verrijken. Veel succes!

2 reacties op “Hoe spreek je succesvol iemand op straat aan: onze top tips!”

 1. Robert schreef:

  Zomaar aanspreken kan prima, is mijn ervaring. Het begint wel met jezelf openstellen voor communicatie. Dan ontstaan er als vanzelf gesprekjes. Waar mensen in de trein vroeger eigenlijk altijd naast me neerploften met oortjes in en starend naar hun smarphone zonder iets te zeggen, zeggen ze nu vaker gedag en ontstaan spontane gesprekjes. Truc is om juist niet op jacht te gaan, maar gewoon zonder specifiek doel wat te praten. Soms is dat zo leuk dat zij ook graag later verder praat. Vraag wel altijd haar nummer, want alleen jouw nummer geven en dan hopen dat zij jou gaat appen o.i.d. werkt vaak niet. Ook bij interesse durven sommige vrouwen later het appen niet te starten.

 2. MGTOW schreef:

  Veel mannen laten kansen liggen????? Veel vrouwen ook. Continu staren ze naar hun smartphone terwijl er om hen heen de leukste mannen lopen. Die zie je niet als je naar je smartphone staart. Sinds de me-too beweging mag je nog oppassen ook als je als man op een vrouw afstapt. Voor je het weet vindt ze je een ‘creep’ en snauwt ze je bitcherig af. Zeker als je zo willekeurig op straat vrouwen gaat aanspreken dan is dat dom, wanhopig en opdringerig. Dat doen vrouwen zelf ook niet, waarom wordt dit als man wel van mij verwacht. Behalve uitermate sexistisch zullen deze PUA tactieken echt niet werken. Misschien om 3 uur ‘s nachts als er een paar dronken sletten op straat lopen maar zo overdag echt niet. Alhoewel op youtube laten ze zien dat het wel kan als je een vet dure auto hebt……..Als vrouwen in 1 oogopslag kunnen zien dat je heel rijk bent dan maakt het allemaal niets uit. Dergelijke mannen hoeven zich ook niet aan al de bovenstaande regeltjes en trucs houden om een vrouw te versieren. Money talks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---