Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Hoe weet je of iemand je leuk vindt?
Hoe weet je of iemand je leuk vindt?

Hoe weet je of iemand je leuk vindt?

Welke online datingsite?
10 februari 2021

Vooral jongeren zijn vaak erg onzeker als het gaat om het zoeken van toenadering tot het andere geslacht. Die onzekerheid betreft meestal het uiterlijk, ze hebben een slecht zelfbeeld en vinden zichzelf lelijk. Daarnaast vragen ze zich af: Ben ik wel leuk genoeg, heb ik wel de goede kleren aan, zit mijn haar wel vlot genoeg. En ook onzekerheid over seksuele ervaring kan daarbij een rol spelen. Maar onzekerheid komt ook zeker voor bij volwassenen. Een bepaalde groep mensen lijkt niet in de wieg te zijn gelegd om te flirten. Dit zijn de zogenaamde muurbloempjes. De groep die afwacht tot iemand ze aanspreekt en dan heel verbaasd zijn dat er toch iemand geïnteresseerd is. Sommige mensen noemen we dan ook wel onzeker in de liefde. Wat kun je hier aan doen?

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Zorg voor genoeg zelfvertrouwen

Als je graag een relatie wilt dan is het belangrijk om genoeg zelfvertrouwen te hebben. Kijk naar jezelf en ontdek wat je sterke punten zijn. Niet iedereen ziet eruit als Angelina Jolie of Brad Pitt, Maar dat wil nog niet zeggen dat je niet goed genoeg bent voor een relatie. Want uiterlijk zegt gelukkig lang niet alles. Er zijn genoeg mensen die voor het innerlijk gaan en voor wie iemands verschijning niet de doorslag geeft.

zelfvertrouwen

Maar stel nu je ontmoet iemand op je werk of in een uitgaansgelegenheid, dan is het vaak lastig om erachter te komen of die ander jou ook leuk vindt. Het helpt vaak om een gesprek aan te gaan over een gemakkelijk onderwerp, zoals bij voorbeeld wat je tijdens je laatste vakantie hebt gedaan of een actueel thema uit het nieuws. Het verzinnen van een openingszin vinden veel mensen lastig, want “kom je hier vaker” is wel erg afgezaagd.

Ontdek of jullie bij elkaar passen

Als je iemand leuk vindt is het eerste wat je kunt doen proberen erachter te komen of jullie gezamenlijke interesses hebben. Van welke muziek houdt hij of zij, van welke boeken of films. Als je dat weet kun je daar een gesprekje over aanknopen. Natuurlijk is het ook belangrijk om erachter te komen of je stille geliefde gebonden is of niet. Als er een relatie is dan kun je de toenadering beter staken, want de kans dat het succesvol is, is dan niet zo groot. Daarnaast, als het je al lukt, beland je dus in een buitenechtelijke affaire en het is maar zeer de vraag of je dat moet willen.

gesprekken

Wat kun je doen om je interesse te tonen?

Je kunt iemand vragen om een keer wat te gaan drinken samen of te lunchen. Dit zijn redelijk onschuldige uitstapjes die niet meteen het begin van een relatie hoeven te betekenen. Als je merkt dat de ander ook in jou geïnteresseerd is kunnen jullie nog eens afspreken en zien hoe het contact zich verder ontwikkelt. Overhaasten heeft vaak een averechts effect, of de liefde moet wel heel duidelijk wederzijds zijn. Geef zowel jezelf als je mogelijk nieuwe geliefde de gelegenheid om je goed te leren kennen. Dit geeft een mogelijke relatie ook meer kans van slagen. Als jullie elkaar goed kennen en redelijk veel van elkaar weten dan weten jullie hopelijk ook of het zinvol is om met elkaar verder te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste items