Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Sjansen in het openbaar met een onbekend iemand!
Sjansen in het openbaar

Sjansen in het openbaar met een onbekend iemand!

Welke online datingsite?
11 februari 2021

De kunst van het sjansen is er één die eigenlijk iedereen zou moeten kunnen beheersen. Door veelvuldig te sjansen verhoog je gevoelens van zelfvertrouwen en succes, doordat je leert hoe je amicaal met mensen kunt praten. De sfeer wordt hierdoor aangenaam en mensen zullen je aanwezigheid waarderen en zich op hun gemak voelen bij je. Je straalt er charisma door uit en kunt mensen de indruk geven dat ze belangrijk zijn.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Effectief middel

sjansen is niet voor niets een effectief middel om in te zetten als je graag wilt dat iemand jou leuk gaat vinden. Je wint er mensen mee om je hand en dit kan in verschillende situaties handig en wenselijk zijn. Je kunt sjansen met mensen die je reeds kent, maar ook met volstrekt onbekenden in het openbaar. Het is een vaardigheid die ieder mens in zich heeft, maar die wel geoefend mag worden als je er je voordeel mee wilt doen.

sjansen

Voordelen van Sjansen

Sjansen of flirten kun je voor verschillende sociale gelegenheden gebruiken. Of je nu dat ene leuke meisje duidelijk wilt maken hoe aantrekkelijk je haar vindt, je vrienden een leuk compliment wilt geven zodat ze zich beter voelen of om meer zakelijke waardering te krijgen op je werk, het is in alle situaties een effectieve kwaliteit. Doorgaans helpt het de sfeer te verbeteren en word je beschouwd als een vriendelijk en vermakelijk gezelschap. Door zelf goed te oefenen met sjansen, zul je bemerken dat je eigen zelfvertrouwen ook een flinke boost krijgt. De reacties vanuit anderen zullen positiever en aanmoedigend worden, waardoor je zelfverzekerder wordt. Hoe beter je jezelf kunt presenteren, des te succesvoller zullen je resultaten zijn. Ook als dit volstrekt onbekenden betreft.

Je zult zo sneller contact kunnen leggen en als vanzelf een ruimer netwerk opbouwen. Ook dit kan je later weer ten goede komen. Bovendien zal iedereen onder de indruk zijn van hoeveel mensen je ondertussen hebt leren kennen. Door goed te flirten breng je mensen bij elkaar, of dit nu werk gerelateerd is of op relatiegebied. Je inbreng kan hierbij zeer waardevol blijken.

Het doel van Sjansen

Niet iedereen beschikt gelijk over de subtiele kunst van het Sjansen. Zeker als je iemand nog niet eerder hebt ontmoet, kan het een drempel zijn om gelijk jezelf van je leukste kant te laten zien. Het sjansen is echter te leren. Je kunt hiervoor zelfs cursussen volgen die je helpen jezelf krachtiger en assertiever te presenteren. De beste methode om het flirten onder de knie te krijgen, blijft echter het voortdurend oefenen in de praktijk. Flirten is de manier bij uitstek om een potentiële nieuwe partner te ontmoeten.

sjans ogen

Je kunt op een ontspannen manier ontdekken of iemand bij je past, zonder het contact voor jezelf of de ander te forceren. Het sjansen hoeft hierbij niet eens woordelijk te verlopen, een enkele blik of wederzijdse uitwisseling van een glimlach kan al voldoende zijn om het eerste speelse contact te leggen. Zo kun je zelfs van grote afstand aan elkaar laten blijken dat er een interesse is en kun je verder uitnodigen om elkaar beter te leren kennen. Het contact is zo leuk, gezellig en vleiend. Wanneer je deze vaardigheid nog niet volledig beheerst, kun je je echter ongemakkelijk en onzeker voelen. Het is dan ook belangrijk om aandacht aan je flirttechnieken te besteden.

Begin met een eerste poging

Om te leren sjansen kun je het beste gaan oefenen met onbekenden in het openbaar. Probeer maar eens gewoon een onbekend leuk iemand aan te spreken op straat! Dit klinkt misschien tegenstrijdig omdat je jezelf niet zo zichtbaar wilt profileren als je nog niet weet waar je mee bezig bent. Toch zijn het juist de onbekenden die je de kunst het beste kunnen aanleren. Zo beoefen je het flirten en bij een mislukte poging, zie je die persoon nooit meer terug. Het helpt om er vooral zo nonchalant mogelijk in te gaan staan, je hebt immers weinig te verliezen. Er hangt niks vanaf, want deze mensen ken je niet. Ze zullen niks over je denken, aangezien je geen blijvende herinnering bij hen achterlaat. Je kunt je veroorloven om een misstap te zetten.

lachen

Door jezelf door de twijfels en ongelukkige flirtpogingen heen te helpen, zul je gaan merken dat je er alsnog steeds beter in wordt. Hoe minder druk je erop legt en hoe lager je eigen verwachtingen, des te soepeler zal de conversatie verlopen. Je zult zelf gaan bemerken dat sjansen erg leuk kan zijn. Je moet gewoon beginnen en leert door reacties die je ontvangt vanuit anderen vanzelf wat wel of niet werkt.

Lichaamstaal spreekt boekdelen

sjansen maakt gebruik van veel non-verbale technieken, die vaak nog meer zeggen dan de woorden die je ervoor in de plaats kunt zetten. Bekende flirtsignalen zijn het gebruikelijke flippen van het haar, het loensen van ogen, oogcontact opzoeken en glimlachen, maar ook het subtiel aanraken van iemands knie, schouder of arm om het eerste contact te leggen, zonder de ander af te schrikken. Zelfs een knipoog behoort tot de vaste kern aan flirtvaardigheden. Je geeft hiermee de ander op aangename wijze te kennen dat er interesse is en dit kan ook bij onbekenden in het openbaar worden ingezet. Je kent de ander immers nog nauwelijks, dus dit zijn ideale methoden om met de ander in contact te komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste items
Laatste reacties