Welke Online Datingsite
Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Hoe snel kun je gaan verloven en trouwen?
verloven en trouwen

Hoe snel kun je gaan verloven en trouwen?

Welke online datingsite?
12 september 2021

De grote vraag is gesteld en je hebt volmondig ja gezegd. Nu is het aftellen tot de daadwerkelijke trouwdatum en de rest van je leven als getrouwde vrouw. Maar hoe lang mag een verloving doorgaans duren en is het veroorloofd om te gaan trouwen? Dit is voor iedereen anders natuurlijk. De één trouwt binnen 3 maanden, terwijl een ander er twee jaar over doet voordat alles goed en wel geregeld is en je een optimale dag hebt georganiseerd voor jou, je partner en alle genodigden.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Hoe snel verloven?

Verloven is een hele stap. Je belooft aan de ander dat je met hem of haar een toekomst wilt opbouwen en dat je eeuwige trouw zult bieden en monogaam zal blijven. Zeker als je elkaar nog niet zo lang kent, kan dit nog een realiteit zijn die ver uit je gedachten is. Toch is het voor anderen juist weer vanaf het eerste moment dat je de ander zag, beklonken waarheid. Sommigen zijn er vanaf het begin zeker van dat dit de juiste persoon is voor de rest van het leven en zal een verloving een stuk sneller een mogelijkheid lijken.

verloven

Duur van de verloving

Er zijn verschillende factoren waaraan je kunt denken, die meespelen in de beslissing om een verloving kort of juist langer te laten duren. Uiteindelijk bepaal je het natuurlijk helemaal zelf en duurt de verloving zo lang als goed voelt voor jou en je partner. Het is belangrijk dat je hierin op één lijn ligt en dit is dan vaak al een mooie eerste indicatie voor hoe jullie met besluitvorming in het huwelijk om zullen gaan.

Persoonlijke kwestie

De keuze om te gaan verloven is een persoonlijk gevoel waar niemand werkelijk iets over kan zeggen, met betrekking tot de uitkomst. Een vroege en kortstondige verloving kan een voorbode zijn voor een levenslang gelukkig huwelijk, wanneer twee mensen elkaar waarlijk hebben gevonden. Voor anderen kan er meer tijd nodig zijn om zeker van de zaak te zijn. Een lange relatieperiode en verloving is daarentegen evenmin een voorbode voor een gelukkige uitkomst. Wanneer het gaat om liefde, kent enkel het gevoel de waarheid over de juiste periode wanneer verloving of huwelijk plaats kunnen vinden.

verlovingsring

Trouwen: Ben je er al echt aan toe?

Wanneer de grote vraag nog niet gesteld is, maar je wel aanvoelt dat deze eraan zit te komen, kun je jezelf gaan afvragen of je er al werkelijk aan toe bent. Het huwelijk en iemand echtgenote zijn, is iets heel anders dan een relatie hebben met je partner. Ondanks dat dit ook al serieus is en je mogelijk al jaren samenwoont, staat het huwelijk toch voor een levenslange belofte die je aan de ander doet. Voordat je je gaat verloven, is het belangrijk om goed te bedenken of je werkelijk voor altijd bij deze persoon wilt blijven en of de relatie de vorm kan krijgen of reeds heeft, die jij altijd al voor ogen had. Door je dit in te beelden en beiden realiteiten naast elkaar te leggen, kun je vaststellen of je huidige relatie inderdaad kandidaat is voor een verloving en vervolgens het huwelijk.

trouwen

Elkaar beter leren kennen

Ondanks dat je er zeker van bent dat je de rest van je leven met die ene persoon wilt doorbrengen, is de tijd waarin je verloofd bent zeker ook bedoeld om elkaar nog beter te leren kennen. Het is een verlenging van je bestaande relatie, met het verschil dat je elkaar een belofte hebt gedaan om uiteindelijk werkelijk voor elkaar te kiezen. Er kan echter nog van alles gebeuren en hoe onwaarschijnlijk het ook mag lijken, onverhoopt kun je in deze periode nog op je beslissing terugkomen. Zeker als je elkaar nog relatief kort kent, is een verloving de aangewezen periode om serieus de ander beter als persoon te leren kennen en te weten met wie je te maken hebt.

Een diepere verbinding

In de aanloop naar het huwelijk krijg je met tal van obstakels te maken, die inzicht geven in hoe de ander in elkaar steekt en hoe goed jullie relatie bestand is tegen tegenslagen. Deze ervaringen kunnen je beslissing om eeuwige trouw te beloven versterken, maar ook verzwakken. Het is een diepere verbinding van je huidige relatie, waarbij je serieus moeite doet om dichter tot elkaar te komen ter voorbereiding op jullie aanstaande huwelijk. Hoe lang deze periode duurt, hangt af van hoe lang je zelf nodig hebt om de ander nog beter te leren kennen.

bruidstaart

Tijd om alles te regelen

Naast de diepere verbinding op persoonlijk niveau is er ook voldoende tijd nodig om de voorbereidingen op de bruiloft te regelen. Afhankelijk van hoe groots je deze dag wilt uitpakken, hoeveel gasten er zullen zijn en wat je plannen voor die dag zijn, zul je meer of minder tijd nodig hebben. Ook dit speelt mee in het uiteindelijk vastleggen van de trouwdatum na de verloving. Een bruiloft is een hele onderneming en er komt vaak meer bij kijken dan vooraf was ingeschat. Om alles precies zo te krijgen zoals je voor ogen hebt, zal tijd en aandacht nodig zijn. En dit alles zal naast je gebruikelijke bezigheden plaats moeten vinden.

In de wolken?

In eerste instantie zul je helemaal in de wolken zijn en wegdromen op de droom van de gedachte aan de bruiloft, waarna de realiteit vaak even je weer terug op aarde zet. Er zal toch een serieuze inzet geboden moeten worden om alles goed te regelen, dus de bruiloft zelf laat vaak nog even op zich wachten. Toch kan ook dit een aangename periode zijn, die je samen met je aanstaande en ware liefde kunt doorbrengen naar het vooruitzicht van het huwelijk toe.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.