Welke Online Datingsite
Home / Blog overzicht - Online dating & relaties / Wanneer verloven? – Het perfecte moment kiezen!
Wanneer verloven

Wanneer verloven? - Het perfecte moment kiezen!

Welke online datingsite?
08 oktober 2021

Als twee mensen zich tot elkaar aangetrokken voelen en als alles goed gaat, dan zijn er uiteindelijk een aantal logische stappen die elkaar opvolgen. Je begint met daten, dan ontstaat er een relatie. Vervolgens ga je samenwonen en hoogstwaarschijnlijk volgt daarop een verloving. En als alles dan nog steeds goed gaat, dan volgt er een trouwerij. In dit artikel behandelen we het gedeelte van de verloving.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Wanneer is het perfecte moment?

Net zoals bij heel veel dingen en momenten in een relatie is ook dit een kwestie van gevoel. Er zijn geen echte regels over hoelang je samen moet zijn om de ander vragen om met je te trouwen. Voor de een voelt het goed na slechts een aantal maanden, terwijl andere koppels jaren samen zijn zonder ook maar aan trouwen te denken. Hoe snel je kunt verloven en trouwen is dus per persoon verschillend. Een teken dat je wilt trouwen is vaak het gevoel dat je echt de rest van je leven met je partner door wilt brengen. Het is natuurlijk niet zo dat je dan perse moet trouwen, maar voor heel veel mensen is dit de meest logische volgende stap in een relatie.

moment verloven

Hoe vraag je iemand ten huwelijk?

Het is nogal gebruikelijk dat de man de vrouw ten huwelijk vraagt. Maar als je al vrouw je man ten huwelijk wilt vragen, zal niemand dat erg vinden. Veel mensen vinden het juist heel goed als vrouwen zelf initiatief nemen. Als je in een relatie zit met iemand van hetzelfde geslacht is die keuze natuurlijk veel lastiger te maken. Het maakt dus eigenlijk niet uit wie het doet. Het moment daarentegen is wel belangrijk. Voor veel mensen is het moment van de verloving erg belangrijk en dus is het slim dit moment goed voor te bereiden. Misschien is er een datum die veel voor jullie betekent, een plek, een liedje, ga zo maar door. Probeer deze dingen te verwerken in je verloving. Dat maakt de gebeurtenis een om nooit te vergeten en dat willen jullie natuurlijk allebei.

verlovingsring

Wanneer kan je beter iemand niet ten huwelijk vragen?

Hoewel jullie partners zijn en in principe alles van elkaar weten, hoef je niet altijd het antwoord op die zo belangrijke vraag te weten. Wie weet hebben jullie dit onderwerp nog nooit zo direct besproken. Dan kan iemand ten huwelijk vragen heel erg spannend zijn. Maar zo lang het goed voelt, zal het vast wel goed gaan. Maar als je weet dat iemand pertinent niet wilt trouwen, daar totaal geen behoefte aan heeft en ook zeker niet van gedachten zal veranderen. Bespaar jezelf dan een hoop pijn en beschamende momenten door hem of haar niet ten huwelijk te vragen. Als je dit weet en je wilt zelf wel heel graag trouwen, probeer dan met hem of haar te praten, maar probeer iemand niet te dwingen. Dat werkt alleen maar averechts in een relatie. Probeer een soort middenweg te vinden voor jullie persoonlijke wensen.

Eén reactie op “Wanneer verloven? – Het perfecte moment kiezen!”

  1. Avatar for Diamanten staan voor liefde Diamanten staan voor liefde schreef:

    Ik denk dat de “logische stappen” in een relatie ook afhangt van de familie/afkomst achtergrond van de partners. Maar ik denk dat iedereen het er mee eens is dat als je iemand trouwt dat dat een teken is dat je met diegene de rest van je leven wilt delen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *