Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Ontrafelt de betekenis van “in de wolken zijn!”
in de wolken zijn

Ontrafelt de betekenis van "in de wolken zijn!"

Welke online datingsite?
19 januari 2024

Als iemand ‘in de wolken’ is dan wil dat zoveel zeggen als dat iemand heel erg blij is met iets. Dat hoeft niet iets heel groots te zijn. Iemand kan al in de wolken zijn als de zon schijnt of als de planten in de tuin na de winter weer uitlopen en gaan bloeien. Maar vaak zijn mensen in de wolken met grotere zaken dan de simpele dagelijkse geneugten des levens. In dit artikel leggen we uit wat de uitdrukking “in de wolken zijn” betekent en hoe deze vaak wordt gebruikt in de context van verliefdheid en relaties. Het is een veelvoorkomende term die wordt gebruikt om te beschrijven hoe iemand zich voelt wanneer ze verliefd zijn en zich gelukkig voelen met hun partner.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Wat betekent: “In de wolken zijn”?

De meest gangbare betekenis van “in de wolken zijn” is: Erg blij en gelukkig zijn. Je kunt echter op meerdere manieren in de wolken zijn. In dit artikel vind je een aantal manieren waarop. In de wolken zijn is een uitdrukking die vaak gebruikt wordt om te beschrijven hoe iemand zich voelt wanneer ze extreem gelukkig, opgetogen of verrukt zijn. De oorsprong van deze uitdrukking is te danken aan de associatie tussen de wolken en de hemel, die vaak als een plaats van vrede en geluk wordt gezien. In deze blog gaan we dieper in op de betekenis van de uitdrukking “in de wolken zijn” en bespreken we de oorsprong ervan. De betekenis van “in de wolken zijn” is gerelateerd aan het gevoel van extreem geluk of vreugde. Het beschrijft hoe iemand zich voelt wanneer ze in een staat van vervoering zijn, vaak vergezeld van een gevoel van onwerkelijkheid. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen na een grote overwinning, een belangrijke gebeurtenis of een speciale gelegenheid.

Koppel hand in hand onder stralende wolkenhemel, symbool van geluk.

Wat is de oorsprong van deze uitdrukking?

De oorsprong van de uitdrukking “in de wolken zijn” gaat terug naar de oudheid. De Griekse filosoof Aristoteles beschreef in zijn werk “Metafysica” hoe mensen in een staat van vervoering konden geraken als ze naar de hemel keken. De associatie tussen de wolken en de hemel werd hierdoor gelegd, en de uitdrukking “in de wolken zijn” werd geboren. In de middeleeuwen werd de uitdrukking “in de wolken zijn” vaak gebruikt in poëzie en literatuur. Schrijvers beschreven hoe personages in een staat van vervoering waren, vaak vergezeld van een gevoel van onwerkelijkheid en onverschilligheid voor de werkelijkheid.

In de wolken met een nieuwe baan

Je kunt in de wolken zijn met een nieuwe baan. Als je hard gewerkt hebt om een opleiding af te ronden of heel erg je best hebt gedaan voor een promotie dan kan het een euforisch gevoel geven als je solliciteert op en functie en de keus valt op jou. Natuurlijk moet je je nog wel bewijzen in die nieuwe baan. Als het werk is wat je daarvoor nooit eerder hebt gedaan dan kan het best spannend zijn om aan een nieuwe uitdaging te beginnen. Het is daarbij belangrijk dat je probeert je werk zo goed mogelijk te doen. Maar wees niet bang om fouten te maken of vragen te stellen. Je kunt iets beter vragen dan dat je het verkeerd doet omdat je dacht het allemaal wel te weten.

Nieuwe werknemer verwelkomd door enthousiaste collega's.

In de wolken met een nieuwe relatie

Een nieuwe relatie kan er ook voor zorgen dat je in de wolken bent. Als je smoorverliefd op iemand bent dan geeft je dat het gevoel alsof je de hele wereld aan kunt. Soms gebeurt dat direct als je iemand ontmoet. Maar liefde op het eerste gezicht is niet iedereen gegund. Het kan ook zijn dat je iemand eerst wat beter leert kennen en dat je dan pas verliefd op diegene wordt. Hoe dan ook zullen mensen die verliefd zijn in de meeste gevallen beamen dat ze in de wolken zijn. Vaak gaat dat gevoel na verloop van tijd over in een wat rustiger ‘houden van’. Maar stellen die al heel lang samen zijn kunnen zich vaak nog goed herinneren hoe verliefd ze in het begin zijn geweest. Vaak vormt dat de basis voor een langdurige relatie die de nodige stormen kan doorstaan.

In de wolken met een nieuw huis

Eén van de belangrijkste aankopen die een mens in zijn leven doet is de aankoop van een huis. In vrijwel alle gevallen is hiervoor een hypotheek nodig en het is dus altijd een spannende tijd. Zal de bank akkoord gaan met het verstrekken van een hypotheek? Zal het lukken om het nieuwe huis helemaal naar de zin in te richten? Wanneer is de overdracht en wanneer de verhuizing? Als het verlossende mailtje of telefoontje dan komt waarin de hypotheekadviseur meldt dat de bank akkoord is gegaan en dat de hypotheek rond is dan zijn mensen vaak in de wolken. Het voorlopig koopcontract kan worden getekend, er kan een datum worden gepland waarop de notaris wordt bezocht om de koop van het huis officieel te maken.

Een vreugdevol stel ontvangt sleutels van hun nieuwe huis, omringd door verhuisdozen.

In de wolken met gezinsuitbreiding

Iets waarover vrijwel alle mensen in de wolken zijn is de komst van een kindje. Als een vrouw zwanger is geeft haar dat vaak een gelukzalig gevoel en ook de aanstaande vader is meestal door het dolle heen als hij de uitslag van de zwangerschapstest ziet. Een zwangerschap, zeker als het om het eerste kindje gaat, is in verreweg de meeste gevallen reden tot grote vreugde, zowel bij de aanstaande ouders als bij de verdere naaste familie. Ouders en schoonouders die opa en oma worden, broers en zussen die de titel oom of tante mogen gaan dragen. Vaak is niet alleen het jonge aanstaande ouderpaar in de wolken maar ook hun naaste omgeving.

In de wolken met de hoofdprijs in de loterij

Mensen die meespelen in grote loterijen dromen allemaal stiekem wel eens over wat ze zullen doen als ze de hoofdprijs winnen. Wat zou jij doen met 15 miljoen? Waarschijnlijk weet je het precies. Een nieuwe huis, een nieuwe auto, een mooie reis, stoppen met werken en nog meer van dat soort droomwensen. Als het je daadwerkelijk overkomt dat je een grote prijs wint dan ben je met recht in de wolken. Maar pas op als je bericht krijgt van de loterij dat er een grote prijs op jouw lotnummer is gevallen. Neem geen overhaaste beslissingen over de besteding van het geld. Laat het eerst eens rustig tot je doordringen dat je een enorm geldbedrag hebt gewonnen. Als je een hoofdprijs wint wordt er vaak ondersteuning aangeboden als je beslissingen gaat nemen over hoe je met het geldbedrag om wilt gaan.

Persoon met een brede glimlach heeft de lotterij gewonnen

Hoe lang duurt de status van ‘in de wolken zijn’?

Het hangt natuurlijk van de reden af waarom je in de wolken bent hoe lang deze euforische stemming aanhoudt. Sommige mensen beweren dat ze na tien jaar nog steeds in de wolken zijn met hun partner of met dat mooie huis dat ze toen hebben gekocht en waar ze nu al zoveel jaren heel gelukkig zijn. Maar meestal is het gevoel van in de wolken zijn van voorbijgaande aard. Dat wil niet zeggen dat je niet meer blij bent met de situatie waarover je in de wolken was. Maar als de baby eenmaal is geboren, als de verliefdheid overgaat in houden van en als je dat mooie huis hebt gekocht met het geld van de hoofdprijs in de loterij, dan gaat het gewone leven vaak weer zijn gangetje. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat een positieve gebeurtenis geen langwerkende invloed heeft.

Het belang van “in de wolken zijn” in een gezonde relatie

We hopen dat dit artikel je geholpen heeft om meer te begrijpen over wat het betekent om “in de wolken te zijn” en waarom het zo’n belangrijk gevoel is in een relatie. Onthoud dat het hebben van deze gevoelens niet altijd gemakkelijk is, en dat het soms tijd en moeite kost om een relatie op te bouwen waarin je je echt in de wolken voelt. Bij Welkeonlinedatingsite.nl kun je meer lezen over liefde, relaties en dating. Of je nu op zoek bent naar advies over hoe je een geweldige online datingprofiel kunt maken of hoe je een langeafstandsrelatie kunt laten werken, onze website biedt tal van tips en inzichten om je te helpen bij elke stap van je datingreis. Bedankt voor het lezen en veel succes met het vinden van jouw perfecte match!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---