Welke Online Datingsite
Home / Blog overzicht - Online dating & relaties / Wanneer trouwen – Hoe kies je het beste moment?
Wanneer trouwen

Wanneer trouwen - Hoe kies je het beste moment?

Welke online datingsite?
11 oktober 2021

Voor iedereen die verloofd is, is waarschijnlijk je aanstaande trouwdag de meeste spannende dag van je leven. Je wilt er iets moois van maken, je wilt dat er ook echt maar niets fout gaat. Maar hoe plan je deze meest geweldige dag van je leven. Wanneer is het een slim moment om te trouwen? En hoe snel kun je gaan verloven en trouwen? In dit artikel gaan we daar verder op in.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

De datum kiezen voor de trouwdag

Een datum kiezen voor je bruiloft is eigenlijk voor iedereen heel erg persoonlijk. Als we allemaal op dezelfde dag zouden willen trouwen, zou dat ook eigenlijk heel erg lastig zijn. Dus gelukkig maar dat we allemaal anders zijn. De datum kan je kiezen aan de hand van gebeurtenissen in jullie relatie. Bijvoorbeeld op de dag dat jullie elkaar hebben ontmoet, een eerste kus hebben uitgewisseld, of een ander moment dat erg spreekt voor jullie relatie. Natuurlijk kan je ook voor een datum kiezen die er gewoon erg mooi uit ziet. Zo trouwde onze koning en koningin op 02-02-02. Als je nog zo’n mooie datum wilt, moet je inmiddels wel erg creatief gaan worden. Maar dat maakt het wel extra leuk.

datum kiezen

Trouwen in een bepaald seizoen

Als de datum je eigenlijk niet zo heel erg veel uitmaakt, is het misschien handig om te kijken wat voor soort trouwerij je wilt hebben. Wil je binnen trouwen of toch juist buiten? Of dit combineren. Als je graag buiten in een grote tuin of iets dergelijks wilt trouwen, is het wel handig als het mooi weer is. Liever trouw je waarschijnlijk niet in de regen. Nu is dat hier in Nederland altijd een beetje lastig, maar in de zomer heb je de meeste kans op mooi weer en hogere temperaturen dan in de winter. Als je graag binnen wilt trouwen, dan ben je niet zo heel erg afhankelijk van seizoenen. Tenzij je kiest voor een plek waar geen airco of iets dergelijks aanwezig is. Het zou zonde zijn als je toch in de zomer trouwt, het buiten vreselijk warm is en je dan ook nog eens in een veel te warme zaal moet zitten.

trouwen regen

Afhankelijk van een locatie

Als je niks geeft om een datum of een seizoen, dan heb je waarschijnlijk je zinnen gezet op een bepaalde locatie. Sommige locaties zijn niet zeer gewild onder mensen die gaan trouwen, terwijl andere locaties dat juist wel weer zijn. Daarom kan het zomaar gebeuren dat je wilt trouwen op een locatie waar een wachtlijst van enkele maanden tot enkele jaren ligt. Als je hiervan afhankelijk bent, zul je je trouwdag daar op aan moeten passen. Maar als dit je droom is, dan zal dat vast niet zo heel erg veel uitmaken.

trouwen

Letterlijk een datum prikken

Je kan natuurlijk ook alles van het lot af laten hangen. Zoek een grote kalender waarop je in een oogopslag alle maanden van het jaar kunt zien. Pak er een grote stift bij. Pak desnoods samen die stift vast, doe je ogen dicht, laat iemand de agenda even flink ronddraaien en zet dan de stift neer. De datum die er het dichtste bij komt, is de dag waarop jullie gaan trouwen. Op die manier blijft het allemaal wel lekker spontaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *