Welke Online Datingsite
Home / Blog overzicht - Online dating & relaties / Tips om singles te ontmoeten - Waar vind je ze?
singles ontmoeten

Tips om singles te ontmoeten - Waar vind je ze?

Welke online datingsite?
25 augustus 2022

Wanneer je single bent is het soms lastig om andere singles te ontmoeten. En toch kun je daar behoefte aan hebben. Misschien niet direct voor een relatie, maar omdat je je als alleenstaande in het gezelschap van stellen al snel het vijfde wiel aan de wagen voelt. Omdat er in Nederland steeds meer singles komen, springt “de markt” daar steeds meer op in. Er zijn steeds meer reisbureaus die speciale singlereizen aanbieden die alleen beschikbaar zijn voor alleenstaanden. Hierbij is het probleem nog wel steeds dat je voor hotels nog altijd een toeslag betaalt als single. Daar staat dan wel weer tegenover dat je als alleenstaande in veel gevallen wel de beschikking krijgt over een tweepersoonskamer.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Singles ontmoeten op het internet

Natuurlijk is het internet bij uitstek geschikt om singles te ontmoeten. De honderden datingsites die je online kunt vinden willen je maar al te graag inschrijven als lid. Maar pas bij deze datingsites wel een beetje op en probeer het kaf van het koren te scheiden. Als je op zoek bent naar vriendschap en niet zo zeer naar een relatie zal je op andere sites terechtkomen dan wanneer je actief op zoek wilt naar een partner. En dan zijn er nog de vele seksdatingsites. Deze zijn puur gericht op het vinden van een onenightstand of iemand met wie je alleen een seksuele relatie hebt en verder niets. Maar in deze categorie zijn er ook veel datingsites die slechts voor entertainment in het leven zijn geroepen. Deze websites zijn niet bedoeld voor het leggen van een fysiek contact. Je kunt hier alleen via de berichtenfunctie van de website contact leggen. En voor ieder bericht dat je verstuurt moet je betalen met zogenaamde “credits”. De reacties die je krijgt komen van een medewerker van de website en dus niet van de persoon op de foto bij het profiel.

datingsite

Groepsactiviteiten voor singles

Sommige mensen vinden online daten helemaal niets. Het past net bij ze en ze weten ook niet hoe ze dit moeten aanpakken. Een tussenweg is om je aan te melden voor evenementen voor singles. Ook hiervoor kun je online diverse websites vinden. Er worden voor en door singles verschillende uitstapjes georganiseerd zoals een wandeltocht, een bezoek aan een museum of een zeilweekend. Je kunt je hiervoor aanmelden en tijdens de activiteit kun je op deze manier in contact komen met andere singles. Dit hoeft niet perse een soort van dating te zijn, je kunt er ook mooie vriendschappen aan overhouden. Het nadeel van dit soort bijeenkomsten is dat sommige deelnemers zich soms wat geforceerd gedragen, omdat ze wel heel overduidelijk op zoek zijn naar een relatie. En als jij dat niet op prijs stelt kan dat natuurlijk wel irriteren. Het enige wat je kunt doen is duidelijk aangeven dat je geen interesse hebt in avances. Vaak is dat wel voldoende duidelijk.

groepsactiviteiten singles

Singles ontmoeten in het uitgaansleven

Als je van uitgaan houdt is dat natuurlijk ook een prima manier om singles te ontmoeten. Ervaren kroegbezoekers geven aan dat je de meeste kans op contact maakt aan de bar. Als je met een kopje koffie aan een tafeltje in een hoek gaat zitten is de kans groot dat niemand je aanspreekt. De overige bezoekers gaan er dan vaak van uit dat je met rust wilt worden gelaten. Iemand aanspreken en versieren in een bar is nog een kunst op zich. Er gaan vaak discussies in vriendengroepen over de goede openingszinnen, maar veel mensen komen toch niet verder dan “kom je hier vaker” of “goh, goeie plaat draaien ze nu”. Maar over het algemeen is het in een café wel makkelijk om in contact te komen. De enige openingszin die helaas niet meer werkt, tenzij je naar buiten loopt is “heb je een vuurtje voor me”, want zoals bekend mag er in cafés niet meer worden gerookt.

uitgaansleven

Mailcontact zoeken

Wil je het helemaal rustig aan doen dan kun je ook mailcontact zoeken. Hiervoor zijn speciale websites op het internet te vinden. Het contact kan via de e-mail maar er zijn ook mensen die het juist leuk vinden om post te krijgen en om echte brieven te schrijven. Op deze manier kun je een contact zoeken dat puur bij het mailen blijft. Er kan ook een vriendschap uit opbloeien en in sommige gevallen zelfs een relatie. Het is een wat ouderwetse manier van contact leggen die inmiddels aan alle kanten door het internet wordt ingehaald, maar als het bij je past dan is er natuurlijk niets op tegen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *