Welke Online Datingsite
Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Hoe maak je vrienden op je nieuwe werk? 4 Tips!
vrienden werk

Hoe maak je vrienden op je nieuwe werk? 4 Tips!

Welke online datingsite?
18 juli 2022

Als je bedenkt dat je gedurende je leven zo’n 90.000 uur op het werk doorbrengt, dan begrijp je dat het belangrijk is om een sterke band op te bouwen met je collega’s. Een duidelijk supportteam zal deze tijd een stuk aangenamer maken. Vrienden op het werk kunnen je ophemelen als je er even doorheen zit, je steunen in je werkzaamheden en zelfs mogelijk even die extra aanmoediging bieden, die je wellicht nodig hebt. Een selectief groepje kan zo delen in je successen.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Tips voor nieuwe werkvrienden

Vaak worden deze werkvrienden ook nog eens vrienden in je privéleven, waarbij ze zullen delen in de vreugde van verjaardagen en huwelijksvoltrekkingen. Uiteraard is het soms gemakkelijker gezegd dan gedaan om waardevolle vriendschappen op het werk te krijgen. Toch zijn er een viertal tips te noemen die je kunnen helpen om een groep werkvrienden te vinden.

virenden werk

1. Ga er van uit dat mensen je mogen

Je hebt enkel 1 kans om een goede, eerste indruk te maken en je fysieke houding geeft vaak al een duidelijke indicatie hoe anderen je zullen zien. Als je met een glimlach op je gezicht en een uitgestrekte hand het pand binnenwandelt, zal iedereen graag aannemen dat je een warm en vriendelijk persoon bent. Iedereen zal zo naar je toe bewegen, in plaats van afstand nemen. Wees de persoon waarmee je zelf graag vrienden zou zijn. Wees je er van bewust dat er verschillende methodes zijn om een betere vriend of vriendin te zijn. Maak hier dan ook gebruik van!

hallo

2. Wees bereid om te veel koffie en thee te drinken

In de eerste week op je nieuwe week is het belangrijk dat je zoveel mogelijk mensen leert kennen. Zorg ervoor dat je in ieder geval elke dag 5 nieuwe mensen, zodat je aan het eind van de week 25 nieuwe contacten hebt gelegd. Het is belangrijk om je vooral sociaal op te stellen, dus drink met iedereen een bakkie koffie en interesse te tonen in de interesses en werkzaamheden van collega’s. Zo ontdek je vanzelf hoe jouw kwaliteiten hier het beste bij aansluiten.

thee

3. Geef blijk van je waarde

Zorg ervoor dat je goed actief meedoet met alles wat bijdraagt aan een goede bedrijfsvoering. Je toont zo je pro activiteit en je kunt gelijk een nieuwe frisse blik op alles werpen, doordat je nieuw bent. Zo kun je iedereen snel overtuigen van jouw perspectief en kwaliteiten en bouw je snel een nieuw netwerk op.

pro activiteit

4. Onderhoud het contact

Als je nieuwe contacten hebt opgebouwd, is het belangrijk om de band goed te onderhouden. Zeker als collega’s naar andere banen vertrekken, doe je er goed aan om het contact niet te laten verwateren. Zo bouw je vriendschappen die lang bestand blijven. Als je hierin de leiding neemt, zullen velen je als vriend gaan beschouwen, als iemand waar ze op kunnen bouwen en niet enkel als collega.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.