Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Vrienden maken op je nieuwe werk? Lees onze tips!
vrienden maken op je nieuwe werk

Vrienden maken op je nieuwe werk? Lees onze tips!

Welke online datingsite?
29 januari 2024

Als je begint aan een nieuwe baan, kan het lastig zijn om nieuwe vrienden te maken op je werk. Maar het hebben van vrienden op het werk kan een grote impact hebben op je werkplezier en productiviteit. In deze blog delen we tips en adviezen om vrienden te maken op je nieuwe werkplek. Van het tonen van interesse in je collega’s tot het deelnemen aan sociale activiteiten, er zijn verschillende manieren om nieuwe mensen te leren kennen op je werk. En als je eenmaal een groepje vrienden hebt opgebouwd, kan dit je helpen om te groeien en te gedijen in je baan. Dus lees snel verder en ontdek hoe je vrienden kunt maken op je nieuwe werk!

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Waarom vrienden op het werk belangrijk zijn voor je welzijn en succes

Als je bedenkt dat je gedurende je leven zo’n 90.000 uur op het werk doorbrengt, dan begrijp je dat het belangrijk is om een sterke band op te bouwen met je collega’s. Een duidelijk supportteam zal deze tijd een stuk aangenamer maken. Vrienden op het werk kunnen je ophemelen als je er even doorheen zit, je steunen in je werkzaamheden en zelfs mogelijk even die extra aanmoediging bieden, die je wellicht nodig hebt. Een selectief groepje kan zo delen in je successen.

Vriendelijke kantooromgeving, benadrukken positieve sfeer.

4 Tips voor nieuwe werkvrienden

Als je een nieuwe baan begint, kan het soms moeilijk zijn om vrienden te maken op je werk. Je bent de nieuwe persoon en moet je weg vinden in een groep mensen die al langer bij het bedrijf werken. Gelukkig zijn er een aantal manieren waarop je het ijs kunt breken en vrienden kunt maken op je nieuwe werk. Vaak worden deze werkvrienden ook nog eens vrienden in je privéleven, waarbij ze zullen delen in de vreugde van verjaardagen en huwelijksvoltrekkingen. Uiteraard is het soms gemakkelijker gezegd dan gedaan om waardevolle vriendschappen op het werk te krijgen. Toch zijn er een viertal tips te noemen die je kunnen helpen om een groep werkvrienden te vinden.

1. Ga er van uit dat mensen je mogen

Je hebt enkel 1 kans om een goede, eerste indruk te maken en je fysieke houding geeft vaak al een duidelijke indicatie hoe anderen je zullen zien. Als je met een glimlach op je gezicht en een uitgestrekte hand het pand binnenwandelt, zal iedereen graag aannemen dat je een warm en vriendelijk persoon bent. Iedereen zal zo naar je toe bewegen, in plaats van afstand nemen. Wees de persoon waarmee je zelf graag vrienden zou zijn. Wees je er van bewust dat er verschillende methodes zijn om een betere vriend of vriendin te zijn. Maak hier dan ook gebruik van! Het is ook van belang om open-minded te zijn en geïnteresseerd te zijn in de achtergrond en interesses van je collega’s. Dit kan helpen om een persoonlijke band te bouwen en je te helpen om gesprekken te beginnen.

Breed lachende persoon met uitgestoken hand

2. Wees bereid om te veel koffie en thee te drinken

In de eerste week op je nieuwe week is het belangrijk dat je zoveel mogelijk mensen leert kennen. Zorg ervoor dat je in ieder geval elke dag 5 nieuwe mensen, zodat je aan het eind van de week 25 nieuwe contacten hebt gelegd. Het is belangrijk om je vooral sociaal op te stellen, dus drink met iedereen een bakkie koffie en interesse te tonen in de interesses en werkzaamheden van collega’s. Zo ontdek je vanzelf hoe jouw kwaliteiten hier het beste bij aansluiten. Wees ook niet bang om een beetje humor te gebruiken en om je te ontspannen in de werkomgeving. Dit kan helpen om een aangename en ontspannen sfeer te creëren en kan bijdragen aan een positieve werkrelatie.

3. Geef blijk van je waarde

Zorg ervoor dat je goed actief meedoet met alles wat bijdraagt aan een goede bedrijfsvoering. Je toont zo je pro activiteit en je kunt gelijk een nieuwe frisse blik op alles werpen, doordat je nieuw bent. Zo kun je iedereen snel overtuigen van jouw perspectief en kwaliteiten en bouw je snel een nieuw netwerk op. Wees altijd bereid om te helpen en samen te werken met je nieuwe collega’s. Dit kan bijdragen aan een positieve en productieve werkomgeving.

Actieve deelname in discussies, proactieve aanpak en nieuwe perspectieven.

4. Onderhoud het contact

Als je nieuwe contacten hebt opgebouwd, is het belangrijk om de band goed te onderhouden. Zeker als collega’s naar andere banen vertrekken, doe je er goed aan om het contact niet te laten verwateren. Zo bouw je vriendschappen die lang bestand blijven. Als je hierin de leiding neemt, zullen velen je als vriend gaan beschouwen, als iemand waar ze op kunnen bouwen en niet enkel als collega. Een manier om het contact te onderhouden is door regelmatig een berichtje te sturen of te bellen, of af en toe af te spreken voor een kop koffie of lunch. Dit kan helpen om de band en de communicatie sterk te houden.

Vriendschappen voor het leven

We hopen dat deze tips je hebben geholpen om een positieve en professionele relatie op te bouwen met je nieuwe collega’s. Onthoud dat het opbouwen van vriendschappen op het werk niet alleen belangrijk is voor je werkplezier, maar ook voor je professionele groei en succes. Wees proactief, luister actief, wees respectvol, open-minded en een teamspeler, en neem deel aan bedrijfsactiviteiten en evenementen. Door deze tips op te volgen, kun je een positieve en productieve werkomgeving creëren en vriendschappen opbouwen die je een leven lang bij zullen blijven.

Collega's groeien samen, vriendschappen stimuleren professionele ontwikkeling.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---