Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / 10 manieren om een betere vriend of vriendin te zijn!
Betere vriend zijn

10 manieren om een betere vriend of vriendin te zijn!

Welke online datingsite?
11 februari 2021

Er zijn diverse manieren waarop je een betere vriend kunt zijn. We zullen hier een tiental opties noemen, zodat ook jij je skills als vriend kunt verbeteren.

Lees snel de 10 manieren om een betere vriend of vriendin te zijn:

1. Onderhoud je bestaande vriendschappen

Er zijn voldoende opties te bedenken waarop je je vriendschappen kunt verbeteren en onderhouden. Je kunt ervoor kiezen om een kop koffie te gaan drinken, naar de bioscoop te gaan of je kunt het contact onderhouden via brieven, e-mail, sms of gesprekken aan de telefoon. In een wereld vol online verbinding, is er werkelijk geen excuus denkbaar om niet regelmatig even met je vrienden te praten.

koffie drinken vriendin

2. Gebruik Facebook slimmer

Het is zeker geen zeldzaamheid om posts op Facebook te zien met 65 likes en 0 reacties. Niemand lijkt werkelijk te lezen wat er als bericht geplaatst wordt en bovendien is er weinig tot geen werkelijke communicatie of interactie. Geen grapjes, geen verbinding, maar eerder een simpelweg scrollen en liken van willekeurige berichten. Om hier verandering in te brengen, kun je waarlijk interessante berichten plaatsen. Stuur bovendien meer gerichte berichten en deel inspirerende posts. Sociale netwerken zijn er juist om ons met elkaar te verbinden, niet slechts om de tijd de doden.

facebook

3. Wees aanwezig

Als je tijd met je vrienden doorbrengt, is het belangrijk om hun je volle aandacht te geven. Besteed tijd en aandacht aan de mensen van wie je houdt. Luister goed naar wat ze zeggen en leg je telefoon naast je neer. Wees werkelijk bij hen en wees niet enkel zelf aan het woord.

luisteren

4. Praat tegen mensen buiten eigen kring

Er zijn veel mensen die je mogelijk dagelijks tegenkomt en waartegen je nauwelijks of helemaal niet een woord zegt. Dit kunnen collega’s zijn, klasgenoten of mensen in dezelfde bus als jij. Wees dapper en ga eens het gesprek met deze mensen aan. Misschien ben je wel blij verrast om te ontdekken dat je dezelfde hobby’s deelt of dezelfde interesses hebt. Je kunt gewoon iets simpels zeggen en het hoeft geen lange conversatie te zijn. Kijk of je iets gemeen hebt en geef hier een compliment over. Door een paar zinnen te geven, kun je al het ijs breken en wellicht een nieuwe kennis krijgen.

bus passagiers

5. Neem initiatief

Als iets wat je wilt nog niet bestaat, dan zul je het moeten creëren. Er is vaak maar heel weinig nodig, zonder dat hier veel moeite voor hoeft te worden gedaan. Organiseer een spelletjesavond of middag. Nodig je vrienden uit voor een kop koffie in de stad, ’s morgensvroeg. Of maak er een filmavond van of een etentje. Het hoeft niet altijd veel te kosten, het gaat om de intentie. Mensen vinden het fijn om uitgenodigd te worden.

spelletjesavond

6. Wees guller

Naast leuke dingen voor je vrienden met geld, kun je ook guller zijn met je tijd, je aandacht, je interesse, met toewijding. Een simpel telefoongesprek kan al wonderen doen, als je dit al enige tijd had gedachten had. Je kunt alles doen om het leven voor je vrienden even iets aangenamer te maken. Help ze bij het organiseren van hun tijd, of vraag waar je hun bij kunt helpen. Iets wat voor jou heel gemakkelijk is, kan voor hen juist weer een hele opgave zijn. Biedt hierin je hulp aan en het zal zeker gewaardeerd worden.

telefoongesprek

7. Reik uit naar mensen die al tijden niet hebt gesproken

We kennen het allemaal: we vergeten onze oude vrienden te bellen en voelen ons hier rot over. Het voelt dan ongemakkelijk om alsnog uit te reiken. Hoe langer we wachten, des te moeilijker wordt het. Met een schuldgevoel en een knagend stemmetje in ons geweten, geven we het uiteindelijk maar helemaal op. Toch kun je verrast zijn door de reactie als je zelf na lange tijd alsnog contact opneemt.

telefoon

8. Neem meer foto’s en bekijk oude

Door oude foto’s te bekijken, kun je oude herinneringen aan het contact met je vrienden ophalen en herbeleven. Dit versterkt de band en je kunt hier iemand heel blij mee maken, zeker als je er een leuk berichtje bij schrijft. Dit kan net iemands dag maken. Dus spit door je oude foto’s heen en vind die ene foto van 5 jaar geleden en stuur deze als herinnering van jullie vriendschap door aan je vriend.

foto nemen

9. Aanvaard meer en oordeel minder

Door te kijken naar iemands kwaliteiten in plaats van naar hun tekortkomingen, zul je meer open kunnen staan voor wie je vrienden werkelijk zijn. Ook zij zijn niet perfect, net min als dat je dat zelf bent. Iemand kan niet aan elke behoefte voldoen. Dit is praktisch onmogelijk, dus verwacht dit ook niet. Deze kwaliteiten vind je bij verschillende mensen. Zie het beste in iedereen, houdt van hen en accepteer ze zoals ze zijn. Iedereen vecht een eigen gevecht waar je waarschijnlijk niets vanaf weet. Dus vel geen oordeel en laat deze enkel vluchtig je gedachten passeren.

oordeel

10. Maak iemands dag

Er is niets zo leuk als iemands dag maken. Stel jezelf als doelstelling om ervoor te zorgen dat elke interactie met jou geweldig, aangenaam en effectief is. Je aardige houding, je optimisme of behulpzaamheid kan net het verschil maken. Wees creatief en doe een poging. Besteed je energie aan iets nuttigs en het onderhouden van vriendschap is een waardevolle invulling.

optimistisch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste items