Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Ruzie maken met je partner, soms kan het helpen!
Ruzie maken met je partner

Ruzie maken met je partner, soms kan het helpen!

Welke online datingsite?
15 februari 2021

Soms kom je van die stellen tegen die beweren dat ze nooit ruzie hebben. Dat kan natuurlijk, gezegend zijn zij die het altijd met elkaar eens zijn en waar nooit een onvertogen woord valt. Het kan zijn dat je partner een totaal ander karakter heeft dan jou. Maar in de beste relaties komt wel eens ruzie voor en dat kan op zich helemaal geen kwaad. Soms is het juist goed om ruzie te maken en je zegje te doen. Dat werkt vaak beter dan altijd maar je mond te houden en het ongewenste gedrag van je partner stilzwijgend te pikken. De frustraties lopen dan alleen maar op, en als de bom dan barst is de ruzie vaak een stuk heftiger.

in dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Een gezonde ruzie klaart de lucht

Het is op zich heel gezond om eens flink met elkaar van mening te verschillen. Dit gebeurt ook in de politiek. Politici kunnen elkaar tijdens een debat stevig te lijf gaan met argumenten voor en tegen. Maar na afloop van de vergadering drinken ze gewoon samen een biertje en gaan met een hartelijke groet uit elkaar. Op die manier zijn ze een gezond conflict aangegaan, met als gevolg dat daarna de lucht is geklaard.

gezonde ruzie klaar luchtr

Zo werkt het vaak ook in relaties. Je kunt stevig met elkaar van mening verschillen en dan kunnen er soms harde woorden vallen, maar de kans is wel aanwezig dat je er uiteindelijk samen uit komt. Als hij niet mee wil naar de verjaardag van jouw moeder en daar ontstaat een knallende ruzie over, dan kun je uiteindelijk boos weglopen en zeggen dat je wel alleen gaat, maar de slotconclusie kan ook zijn dat hij wel mee gaat, maar dat jullie daar niet de hele middag plus het avondeten blijven zitten, maar na een paar uurtjes weer opstappen.

Seks na een ruzie, werkt dat?

Soms eindigt ruzie met een vrijpartij. Dat klinkt misschien vreemd maar het komt vaker voor dan je denkt. Vaak gebeurt dit als jullie allebei eigenlijk niet meer weten waar de ruzie ook alweer over ging. En als jullie uitgepraat zijn over de argumenten voor en tegen en uiteindelijk tot de conclusie komen dat het een onzinnige ruzie was die de moeite niet waard was. Dan is een vrijpartij na zo’n ruzie een prima afsluiter. Het wordt een ander verhaal als er wel degelijk een essentiële discussie aan de ruzie vooraf ging en als jullie het over dit onderwerp nog steeds niet eens zijn. Dan kun je de ruzie “af vrijen” maar het probleem is er nog steeds en zal een volgende keer opnieuw een verhitte discussie opleveren.

seks na ruzie

Regelmatig ruzie in een relatie is vaak funest

Zo af en toe een stevige discussie of zelfs ruzie waarbij de één boos met zijn kussen naar de logeerkamer vertrekt is niet zo erg. Maar als je vaak ruzie en voortdurend strijd hebt in je relatie is er wel degelijk meer aan de hand. Dan is het misschien een idee om eens met een relatietherapeut te gaan praten als jullie er samen niet meer uit komen. Zeker als er kinderen zijn is het niet verstandig om steeds heftige woordenwisselingen te hebben. Als de kinderen daaronder gaan lijden loop je de kans dat anderen, zoals de school of buren die jullie steeds ruzie horen maken, instanties als Jeugdzorg inschakelen. Dit kun je beter voor zijn door zelf tijdig hulp te zoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste items