Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Partner wil geen seks? Ontdek hoe je het probleem oplost!
Een stel dat aan tegenovergestelde uiteinden van een bed zit

Partner wil geen seks? Ontdek hoe je het probleem oplost!

Welke online datingsite?
09 november 2023

Een gebrek aan seksuele activiteit in een relatie kan een groot probleem zijn. Als je partner geen seks wil, kan dit leiden tot spanningen en gevoelens van ontevredenheid. Dit artikel biedt hulp bij het aanpakken van dit probleem. Leer hoe je open en eerlijk kunt communiceren over seksualiteit in je relatie en hoe je samen naar oplossingen kunt zoeken. Bekijk onze blog voor tips en adviezen over hoe je kunt helpen als je partner geen seks wil.

in dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Help, mijn partner wil geen seks!

Met het probleem dat de ene partner wel en de andere geen seks wil, worstelen veel stellen. Meestal is het de vrouw die geen of in ieder geval veel minder behoefte heeft aan seks dan haar partner. Je kunt dit probleem op verschillende manieren oplossen. Als er een lichamelijke oorzaak is dan kun je hulp zoeken bij de huisarts of een seksuoloog. Als er een psychische oorzaak is dan kan een psycholoog misschien helpen. Maar in veel gevallen is er geen duidelijke oorzaak aan te wijzen en dan wordt het ook lastig om er iets aan te doen.

Een stel op een bed met afstand en frustratie

Ruzie maken is niet de oplossing

Het is natuurlijk absoluut geen oplossing om ruzie te maken met een partner die geen seks wil of er veel minder behoefte aan heeft dan jij. Het zal er immers niet toe leiden dat je man of vrouw weer net zo vaak seks wil als jij. Het zal alleen maar meer spanningen met zich meebrengen en de zin om te vrijen zal bij de ander nog verder omlaag gaan. Dreigen om vreemd te gaan of de relatie te beëindigen zal hetzelfde effect hebben. Vaak weet de partner die geen seks wil ook zelf niet waarom dit zo is. Dit maakt het voor beiden vaak lastig om te begrijpen.

Stiekem vreemdgaan omdat je partner geen seks wil

Veel mannen zoeken hun heil bij betaalde seks met een hoer als hun vrouw of vriendin geen seks wil. Dit kan een oplossing zijn, maar vaak moet dit wel in het geheim gebeuren. Ook kan het een probleem zijn als de kosten van prostitueebezoek te hoog oplopen. Een relatie beginnen met een sekswerker is ook geen optie, deze dames zullen in vrijwel alle gevallen altijd professioneel blijven en alleen bereid zijn tot betaalde seks. Een andere mogelijkheid is natuurlijk om een minnares of een minnaar te zoeken. Op het internet vind je legio websites waar je op zoek kunt gaan naar iemand voor een puur seksuele relatie. Sommige datingsites promoten zelfs vreemdgaan door zich expliciet op gehuwden te richten die op zoek zijn naar spanning buiten hun vaste relatie om.

Een gescheurde foto van een gelukkig stel

Buitenechtelijke seks met toestemming van je partner

Soms stemt een partner er in toe als zijn of haar geliefde meer behoefte heeft aan seks om dit buitenshuis te zoeken. Hier zit natuurlijk wel een risico aan, want de kans bestaat dat je man of vrouw verliefd wordt op een minnaar of minnares. Dit kan het einde van je relatie betekenen. Maar als je niet wilt dat je geliefde de behoefte aan seks elders bevredigt is de kans groot dat dit achter je rug om toch gebeurt. Het is vaak erg lastig om een gulden middenweg te vinden als de behoefte aan seks bij twee partners ver uit elkaar ligt. Het bespreekbaar maken is wel vaak de eerste stap. Als je partner kan uitleggen waarom de behoefte aan seks is verminderd dan kan dit tot meer onderling begrip leiden. Vaak kan tederheid ook op een andere manier plaatsvinden zonder dat er direct sprake is van seksuele handelingen. Dit kan een manier zijn om weer meer toenadering tot elkaar te vinden.


Seks met iemand anders dan je partner!

Wanneer je al heel lang een relatie hebt met dezelfde partner komt soms de vraag bij je op hoe het zou zijn om met een ander te vrijen. Veel mensen laten het bij de fantasie, maar voor sommigen is dat niet genoeg. Dat je deze gedachten hebt hoeft niet te betekenen dat je relatie niet goed is. Ook als je nog heel gelukkig bent met je partner kunnen deze gedachten bij je opkomen. Voor een aantal mensen is fantaseren over seks met een ander niet genoeg, zij gaan bewust op zoek naar de mogelijkheid om met een ander dan de eigen partner te vrijen.

 silhouetten van een stel in bed

Op zoek naar een avontuurtje met een ander

Wil je, puur voor de ervaring hoe het is, een keer seks met iemand anders dan je partner, dan zijn er natuurlijk legio mogelijkheden om dit voor elkaar te krijgen. Seks met een collega van het werk komt heel veel voor. Als dat geen optie is, bij voorbeeld omdat je alleen werkt met collega’s van hetzelfde geslacht, dan kun je ook via andere wegen proberen een date voor een onenightstand te regelen.

Het gevaar van geheime affaires

Seks met een collega heeft wel bepaalde risico’s. Jullie samenzijn kan uitkomen als de collega zijn of haar mond niet houdt en dat kan vervelende gevolgen hebben. Bij sommige werkgevers worden seksuele betrekkingen tussen medewerkers niet getolereerd. Het kan ook zijn dat één van jullie gevoelens krijgt voor de ander en dat er een affaire ontstaat. Dit kan dan tot gevolg hebben dat er twee relaties stuklopen, er vanuit gaande dat de collega ook een partner heeft. Het kan ook betekenen dat één van beiden min of meer gedwongen op zoek moet naar ander werk.

Een persoon die op de werkplek een geheim in iemands oor fluistert

Mogelijkheden via het internet

Op het internet zijn tegenwoordig datingsites voor mensen die vreemd willen gaan zoals Second Love. Hier kunnen mensen die een relatie hebben zich aanmelden als ze op zoek zijn naar een buitenechtelijk avontuurtje. De website pretendeert er niet op uit te zijn relaties stuk te maken, maar slechts een platform te bieden aan mensen die buiten hun relatie behoefte hebben aan aandacht van of seks met een ander dan de eigen partner. Inschrijven bij Secondlove is vrij duur, maar desondanks is de website vrij populair, waarschijnlijk ook omdat er regelmatig reclame voor wordt gemaakt op de radio en in tijdschriften en kranten.

Wel of niet vertellen dat je bent vreemdgegaan?

Wanneer je met een ander naar bed bent geweest is het dilemma of je dit wel of niet aan je partner vertelt. Als het en eenmalige gebeurtenis was, en zeker als degene met wie je was ook een relatie heeft, is het misschien beter om het niet te vertellen. Als je zeker weet dat je je relatie niet wilt opgeven kan het beter zijn om je geliefde niet te kwetsen. Maar als je door die ene ervaring tot de conclusie bent gekomen dat je dit vaker zou willen, dan zul je er niet onderuit komen om het aan je partner te vertellen. Als je je seksleven met je partner niet meer bevredigend vindt en daarom vertier “buiten de deur” wilt zoeken, is de kans immers vrij groot dat je partner er op een gegeven moment achter komt.

Een stel dat aan tegenovergestelde uiteinden van een bank zit.

Het belang van begrip en empathie in een relatie zonder seks

We hopen dat onze tips en adviezen je hebben geholpen om te begrijpen waarom jouw partner geen seks wil en wat je hieraan kunt doen. Bij Welkeonlinedatingsite.nl geloven we dat open communicatie en begrip de sleutel zijn tot een gezonde en bevredigende relatie.Heb je nog vragen of opmerkingen over dit onderwerp? Of wil je graag meer weten over relaties en seksualiteit? Aarzel dan niet om onze blog te blijven volgen en je in te schrijven voor onze nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en krijg je nog meer tips en adviezen om jouw relatie te verbeteren. Bedankt voor het lezen van onze blog over wat te doen als jouw partner geen seks wil. We wensen je veel succes en geluk in jouw relatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---