Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Help, mijn partner wil geen seks!
Help, mijn partner wil geen seks

Help, mijn partner wil geen seks!

Welke online datingsite?
06 februari 2021

Met het probleem dat de ene partner wel en de andere geen seks wil, worstelen veel stellen. Meestal is het de vrouw die geen of in ieder geval veel minder behoefte heeft aan seks dan haar partner. Je kunt dit probleem op verschillende manieren oplossen. Als er een lichamelijke oorzaak is dan kun je hulp zoeken bij de huisarts of een seksuoloog. Als er een psychische oorzaak is dan kan een psycholoog misschien helpen. Maar in veel gevallen is er geen duidelijke oorzaak aan te wijzen en dan wordt het ook lastig om er iets aan te doen.

in dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Ruzie maken is niet de oplossing

Het is natuurlijk absoluut geen oplossing om ruzie te maken met een partner die geen seks wil of er veel minder behoefte aan heeft dan jij. Het zal er immers niet toe leiden dat je man of vrouw weer net zo vaak seks wil als jij. Het zal alleen maar meer spanningen met zich meebrengen en de zin om te vrijen zal bij de ander nog verder omlaag gaan. Dreigen om vreemd te gaan of de relatie te beëindigen zal hetzelfde effect hebben. Vaak weet de partner die geen seks wil ook zelf niet waarom dit zo is. Dit maakt het voor beiden vaak lastig om te begrijpen.

ruzie

Stiekem vreemdgaan omdat je partner geen seks wil

Veel mannen zoeken hun heil bij betaalde seks met een hoer als hun vrouw of vriendin geen seks wil. Dit kan een oplossing zijn, maar vaak moet dit wel in het geheim gebeuren. Ook kan het een probleem zijn als de kosten van prostitueebezoek te hoog oplopen. Een relatie beginnen met een sekswerker is ook geen optie, deze dames zullen in vrijwel alle gevallen altijd professioneel blijven en alleen bereid zijn tot betaalde seks. Een andere mogelijkheid is natuurlijk om een minnares of een minnaar te zoeken. Op het internet vind je legio websites waar je op zoek kunt gaan naar iemand voor een puur seksuele relatie. Sommige datingsites promoten zelfs vreemdgaan door zich expliciet op gehuwden te richten die op zoek zijn naar spanning buiten hun vaste relatie om.

vreemdgaan

Buitenechtelijke seks met toestemming van je partner

Soms stemt een partner er in toe als zijn of haar geliefde meer behoefte heeft aan seks om dit buitenshuis te zoeken. Hier zit natuurlijk wel een risico aan, want de kans bestaat dat je man of vrouw verliefd wordt op een minnaar of minnares. Dit kan het einde van je relatie betekenen. Maar als je niet wilt dat je geliefde de behoefte aan seks elders bevredigt is de kans groot dat dit achter je rug om toch gebeurt. Het is vaak erg lastig om een gulden middenweg te vinden als de behoefte aan seks bij twee partners ver uit elkaar ligt. Het bespreekbaar maken is wel vaak de eerste stap. Als je partner kan uitleggen waarom de behoefte aan seks is verminderd dan kan dit tot meer onderling begrip leiden. Vaak kan tederheid ook op een andere manier plaatsvinden zonder dat er direct sprake is van seksuele handelingen. Dit kan een manier zijn om weer meer toenadering tot elkaar te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste items