Welke Online Datingsite
Home / Blog overzicht - Online dating & relaties / Minder scheidingen onder millennials
millennials stel

Minder scheidingen onder millennials

Welke online datingsite?
06 juli 2021

Een opvallende trend onder jonger gehuwden is dat zij veel eerder geneigd zijn om getrouwd te blijven dan menig babyboomer uit de jaren vijftig van de vorige eeuw. Menig gehuwde millennial, die rond de eeuwwisseling zijn getrouwd, kiezen ervoor om hun huwelijk nieuw leven in te blazen, in plaats van de handdoek in de ring te gooien. Uit onderzoek blijken opvallende uitkomsten naar voren te komen, die aantonen dat deze groep veel langer getrouwd blijven en dat ze eveneens veel zorgvuldiger hun levenspartner uitkiezen.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Nieuwe benadering

Een bewustere keuze verhoogt de kans op een trouwere benadering jegens het huwelijk, waarbij beide partner even gemotiveerd blijken om hun huwelijk een blijvende kans te gunnen. Menig huwelijk van mensen onder de 45 jaar houden zo veel langer stand dan in eerdere generaties het geval was, waar vluchtige huwelijken, scheidingen en hertrouwen eerder aan de orde van de dag was dan met de nieuwe generatie het geval blijkt te zijn. Millennials zorgen er bovendien voor dat ze er financieel, qua opleiding en werkomstandigheden een stuk positiever en stabieler voorstaan, voordat ze met iemand in het huwelijksbootje stappen. Slechts in de Verenigde Staten is hierdoor een duidelijke daling van 18 procent merkbaar in het aantal scheidingen tussen 2008 en 2016.

millenials

Wat belooft dit voor de toekomst?

Er wordt aangenomen dat de daling te maken heeft, grotendeels met de vergrijzing. Oudere mensen zijn minder geneigd om nog te scheiden van hun partner dan jongere mensen. Alsnog is een duidelijke daling in het aantal scheidingen merkbaar, ook als deze doelgroep buiten de berekening wordt gehouden. De verandering die met name merkbaar is bij jongeren, toont aan dat het aantal scheidingen in de loop der jaren nog verder zal afnemen. Een groot deel hebben ze dit te danken aan het enorme aantal scheidingen dat blijvend onder de babyboomers merkbaar blijft. Deze generatie besluit zelfs op latere leeftijd nog weer uit elkaar te gaan, waardoor er een stabiele trend in cijfers op scheidingen onder jongeren ontstaat. Zij blijken hierin veel standvastiger te zijn.

millenial

Bewuster kiezen voor huwelijk

De jonge generatie trouwt doorgaans op latere leeftijd, zijn hoger opgeleid en heeft dan reeds stabielere omstandigheden voor zichzelf gerealiseerd. Het huwelijk is dan eerder een aanvulling dan een waarschijnlijkheid, waar bewust voor wordt gekozen en aan gewerkt. Eerdere generaties trouwen meer onbezonnen en besteden minder moeite aan het behoud van het huwelijk, waar de jongere generatie zich meer bewust lijkt van wat het huwelijk vraagt van beide betrokkenen. Meer ongeschoolde lagen van de samenleving kiezen er doorgaans voor om helemaal niet meer in het huwelijksbootje te stappen, maar leven samen en voeden zo hun kinderen op. Ook deze relaties zijn minder stabiel en blijvend dan de bewust verkozen huwelijken. Deze trend onder jong gehuwden toont aan dat het huwelijk, alhoewel eerder een zeldzaamheid, wel een duurzame verbinding blijkt te zijn.

5 reacties op “Minder scheidingen onder millennials”

 1. Avatar for MGTOW MGTOW schreef:

  Het grappige is dat ik nu ik single ben en de vaste lasten in mn eentje betaal ik nog nooit zo’n grote spaarpot heb gehad. Veel vrouwen zuigen niet je ballen leeg maar wel je spaarpot. En dan had ik nog een fulltime werkende ex met best een aardig goed salaris………Ergens maar goed ook want bij een scheiding kan ze de helft van je spaarpot opeisen.
  Reken eens voor de grap uit hoeveel geld het kost een vrouw te onderhouden en deel dit bedrag door het aantal keren dat je sex hebt. Schrik dan niet dat een prostituee wel eens een goedkoper zou kunnen zijn.
  Zonder vrouw kun je ook nog eens produktiever zijn, je kansen beter benutten, dus het verlies aan potentieel inkomen zit er dan nog niet bij.

 2. Avatar for Lex.A. Lex.A. schreef:

  Zakelijk gezien kan jezelf aan een vrouw binden zelden uit. Het is een desinvestering die door mannen in het algemeen uit emotioneel oogpunt wordt gemaakt en laat dat nu net geen goede basis voor zaken doen zijn. Als een investeerder ergens geld aan spendeert, doet hij dat omdat hij verwacht dat er in de toekomst een waardevermeerdering plaats zal vinden en vaak periodiek nog uitkeringen in de vorm van huurpenningen of dividend. Met de wetenschap dat de gemiddelde vrouw er met de loop der jaren niet mooier op zal worden en waarschijnlijk nooit full-time zal gaan werken, zul je al moeten bedenken of een huwelijk wel zo verstandig is. Als je dan ook nog eens in een verbintenis valt waarbij er geen balans is in het inkomensplaatje (en ga er maar van uit dat dit zo zal zijn), dan doe je jezelf wel heel erg tekort.

  Ik snap ons mannen gewoon niet. Een huwelijk is kapitaalsvernietiging. Als je single blijft kun je de vuilnisbak buiten zetten op een moment dat jij er zelf zin in hebt, kun je zappen/drinken/rukken/n€uken/sporten/eten/stappen wat je wilt zonder oeverloos emotioneel geratel aan te moeten horen. Sex is er in deze wereld aan overvloed te krijgen en er is niets mis mee om slagvaardig te werk te gaan door het in te kopen; je weet dan immers precies waar je aan toe bent en dat kan je van een huwelijk niet zeggen. In mijn leven heb ik bovenmatig veel aandacht gekregen van het vrouwlijk schoon, maar ik wilde mij nooit binden. Ik ken(de) zoveel stellen waarvan de man tot op heden niets doorheeft… Dat moet ik de dames wel nageven: zij kunnen veel beter liegen en hun scheve schaats goed voorbereiden en geheim houden. Wat dat betreft zijn mannen (over het algemeen) klunzen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste items