Welke Online Datingsite
Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Datingsites voor babyboomers – Waar kun je terecht?
Datingsites voor babyboomers

Datingsites voor babyboomers - Waar kun je terecht?

Welke online datingsite?
06 maart 2021

Direct na de Tweede Wereldoorlog kwam er een grote geboortegolf op gang. Nu het oorlogsgevaar geweken was, durfde men het weer aan om kinderen te krijgen. Met deze groep worden de mensen aangeduid die geboren zijn in de periode van direct na de oorlog tot 1955. Babyboomers hebben dus weliswaar de oorlog niet meegemaakt, maar kregen wel te maken met de gevolgen van die oorlog. Ze hebben een periode van armoede meegemaakt en door de verhalen van hun ouders toch veel meegekregen van wat er in de oorlog allemaal gebeurd is.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

De vrije mentaliteit van de babyboomer

Na de wederopbouw van het land ging het echter financieel economisch weer een stuk beter en tegen de tijd dat deze grote groep volwassen werd en ging werken was er sprake van een grote welvaart. De babyboomers konden zich een eigen huis veroorloven doordat de huizenprijzen nog relatief laag waren, net als de hypotheekrentes. Deze groep ontwikkelde ook een veel vrijere mentaliteit als het ging om relaties en seks. Ze beleefden de ´wilde´ jaren zestig en door het gebruik van de anticonceptiepil kon men voorkomen dat seks niet meer tot het krijgen van een kind hoefde te leidden. Met als gevolg dat men vrijere relaties onderhield.

babyboomer

Babyboomers, de zestigers en zeventigers van nu

Ook de babyboomers begeven zich steeds meer in de wereld van het online daten. Ze redden zich steeds beter op het internet en wanneer ze behoefte hebben aan een nieuwe relatie dan vinden zij het ook steeds normaler om deze te zoeken via een datingsite. Veelal zijn ze op zoek naar een serieuze relatie. Hoofddoel is vooral om een fijne partner te vinden om dingen mee te delen en om samen mee op te trekken. Liefde of fysieke aantrekkingskracht is mooi meegenomen, maar voor deze groep vaak niet het belangrijkste. Verder vinden ze het belangrijk dat een nieuwe partner in de buurt wordt, want veel reizen naar een partner die ver weg woont zien ze vaak niet zitten.

baby boomers

Welke datingsites zijn er voor babyboomers?

Al zoekend op internet merk je dat er heel veel datingsites zijn voor deze leeftijdsgroep. Via Google vind je er heel wat, zoekend op bijvoorbeeld datingsites voor 50 plus. Hieronder vind je er een aantal:

Mocht je als babyboomer op zoek zijn naar een geschikte datingsite dan is het verstandig om eerst eens op een aantal sites rond te kijken. Ze hebben allemaal hun eigen specifieke kenmerken en het is dus zinvol om een aantal van deze sites met elkaar te vergelijken. Je kunt vervolgens kiezen voor die datingsite waar je het beste gevoel bij krijgt. Door je in te schrijven en een profiel aan te maken kun je actief op zoek gaan. Wanneer je eenmaal de smaak te pakken hebt, zul je merken dat online daten vooral ook erg leuk is en dat je op deze manier op een fijne en ontspannen manier in contact kunt komen met leuke leeftijdsgenoten. En mocht er uiteindelijk geen date uitkomen maar wel een leuke vriendschap dan is dat natuurlijk ook zeer de moeite waard!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.