Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Verbijsterende waarheid: hoe geld je liefdesleven bepaalt!
geld relatie

Verbijsterende waarheid: hoe geld je liefdesleven bepaalt!

Welke online datingsite?
27 juli 2023

Geld is vaak een bron van spanning in relaties. Maar hoe beinvloedt geld precies het liefdesleven van mensen? Dit artikel biedt inzicht in hoe geldproblemen invloed kunnen hebben op je relatie en hoe je deze kunt voorkomen. Leer hoe je open en eerlijk kunt communiceren over geld in je relatie en hoe je samen een oplossing kunt vinden voor eventuele problemen. Bekijk onze blog om meer te weten te komen over hoe geld invloed heeft op je liefdesleven.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Hoe beïnvloed geld het liefdesleven van mensen?

Geschiedenis bewijst een turbulente connectie tussen geld en liefde. Sinds 2018 blijkt dit nog meer het geval te zijn dan oorspronkelijk gedacht. Er is aangetoond dat mensen duidelijk beïnvloedt raken door het idee van geld of rijkdom en hierdoor eigen noties over liefde of hun eigen principes voor willen opofferen. Dit leidt tot opvallende conclusies en uitkomsten, die vooraf zelfs door de betrokken ondervraagden niet verwacht werden.

Onderzoek naar geld & relaties

Uit een onderzoek werd afgeleid dat ondervraagden van mening veranderen over met wie ze een langere of kortstondige relatie aan zouden gaan, op basis van vertoon van luxueuze levensstijlen die verondersteld werden bij bepaalde kandidaten te behoren. Eerst gaven ze andere antwoorden bij het zien van enkel de kandidaten, dan toen hier meer duidelijkheid over was vrijgegeven met betrekking tot hun financiële status. Zo bleek dat geld invloed heeft op de aantrekkelijkheid van potentiële kandidaten, meer dan initiële persoonlijke voorkeur. Er wordt bij het uitkiezen van een levenspartner dus duidelijk gekeken naar wat hij of zij kan bieden, naast hoe deze in eerste instantie op je overkomt.

man geld

Instelling bepaalt reactie

Ander onderzoek wees eerder al uit dat materialistisch georiënteerde mensen eerder geneigd waren om hun aandacht op externe factoren te leggen en minder positief stonden tegenover het gezinsleven en het huwelijk. Echter is het niet zo dat je dusdanig van je oorspronkelijke principes weggaat, dat je bij het regelmatig aanschouwen van luxeproducten van persoonlijkheid verandert. Hier is toch al een zekere tendens voor nodig, om af te wijken van morele of principiële veronderstellingen over wat je zoekt in een partner. Het zou niet logisch zijn als menselijke voorkeuren dusdanig willekeurig konden worden beïnvloed, anders zou geen enkele relatie stand kunnen houden met alle input die dagelijks hierop wordt uitgeoefend. Toch kan een blijvende bevestiging over een veranderende leefstijl iemand wel anders doen kijken naar wat hij of zij zoekt in een relatie. De maatstaven kunnen dan op den duur zeker worden bijgeschaafd.

Eerder geneigd tot scharrels

De plaatjes die getoond werden, tonen aan dat kandidaten wel eerder geneigd waren tot het aangaan van kortstondige scharrelcontacten, dan dat vooraf werd vastgesteld. Door de invloed van de mogelijkheid tot geld en een luxere ervaring, werd de optie om kortstondig met een financieel begunstigde persoon zeker minder snel in de wind geslagen. Bij het zien van foto’s van baby’s of gezinsleven, werd er eerder gezocht naar personen voor een langdurige relatie.

man scharrels

Aangepaste aantrekkingspatronen

Er werd niet werkelijk onderzoek gedaan naar de wispelturigheid in hoe aantrekkingskracht beïnvloed kan worden door geld. Wel werd duidelijk dat het orgaan in de hersenen dat deze reacties teweegbrengt, geëvolueerd is om zich aan de omstandigheden aan te passen. Dit verklaart waarom de mens aan de ene kant monogamie vertoont en in anders situaties eerder geneigd is naar vluchtige contacten met afwisselend andere mensen. Verondersteld wordt dat beide aantrekkingspatronen aanwezig zijn in ieder mens, maar dat iedereen een voorkeur kan hebben voor het één of voor het ander. Iemand kan zo in een langdurige relatie zitten omdat ze hier de voorkeur aan geven, boven een kortstondige vluchtige relatie of contact. In andere situaties kan eenzelfde persoon echter juist weer de voorkeur geven aan juist een kortstondige relatie boven een langdurige, maar een ervaring hebben die even zo waardevol is.

Geld in de equatie

De invloed van geld op de duur van een relatie speelt een rol zodra kinderen in beeld komen. Wanneer je gericht bent op het starten van een gezin, dan is je aandacht eerder geneigd naar kandidaten die hier de juiste middelen voor kan bieden, namelijk voldoende financiële zekerheid. Wanneer je als vrouw goed in staat bent om geheel zelfstandig in de behoeften je kinderen te voldoen, zal ook de behoefte aan een langdurige relatie minder snel opspelen. Kortstondige relaties komen dan weer sneller in beeld. Geld heeft op die manier zeker een uitwerking op de behoefte binnen relaties.

kinderen geld

De invloed van financiële status op onze relaties

Geld kan een grote invloed hebben op ons liefdesleven, maar het is niet altijd even duidelijk hoe deze relatie precies werkt. Op welkeonlinedatingsite.nl hebben we onderzocht hoe geld ons liefdesleven beïnvloedt en wat de belangrijkste factoren zijn die daarbij een rol spelen. Van de impact van financiële status op onze relaties tot hoe we omgaan met geld in ons dagelijks leven. Ontdek hoe je bewust om kunt gaan met geld in je relatie en hoe je financiële problemen kunt voorkomen of oplossen. Met de handige tips en adviezen op onze website, kun je aan de slag om jouw liefdesleven en financiële situatie in balans te brengen.

Eén reactie op “Verbijsterende waarheid: hoe geld je liefdesleven bepaalt!”

  1. MGTOW schreef:

    Waar in dit artikel volledig aan voorbij wordt gegaan is dat er een duidelijk verschil is tussen mannen en vrouwen. De meeste mannen zullen weinig interesse hebben in een vrouw omdat zij veel geld heeft. Mannen zullen als eerst naar het uiterlijk kijken en vervolgens of die vrouw lief en aardig is. Terwijl voor vrouwen is geld en status vaak juist wel veel belangrijker. Hier heeft men zelfs een aparte term voor: hypergamie! Daarom kan een mooie jonge verpleegster een rijke arts aan de haak slaan (feitelijk elke man met centen). Maar een verpleger zal niet snel de goedkeuring verkrijgen (doorgaans) van een rijke vrouwelijke arts. Want een vrouw met veel geld zal neerkijken op een man die het minder ver heeft geschopt; hij is dan een loser, een sukkel en ze zal het genant vinden hem te introduceren bij vrienden en familie. Maar een man die een mooie knappe vrouw heeft geregeld, daarvan maakt het niets uit dat zij het niet zo ver geschopt heeft. Men zal hem complimenteren met het feit dat hij zo’n knappe vrouw heeft. Om het nog eens erger te maken: veel vrouwen die carriere en geld hebben gemaakt zijn vaak helemaal niet zo aardig en zorgzaam en zullen eerder ruzie maken en vervelend dominant en bitcherig gedrag vertonen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---