Welke Online Datingsite
Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Fantaseren over een ander tijdens de seks!
Fantaseren

Fantaseren over een ander tijdens de seks!

Welke online datingsite?
25 augustus 2022

Het lijkt een ongemakkelijk onderwerp, het fantaseren over een ander tijdens de seks, toch komt het vaker voor dan je mogelijk zou willen. De ideeën zijn hierover ook zeker gedeeld. Waar dit voor de één een ware no-go is, zal een ander het beschouwen als een extra aanwinst voor de relatie.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Ongecontroleerde fantasieën

De scheidslijn tussen overspel en trouw wordt hiermee ook wel zeer op de proef gesteld. Dit is voor ieder mens anders en doordat het allemaal afspeelt in de fantasie, is het ook lastig vast te stellen. Je kunt immers niet iemands gedachten controleren of bepalen dat iemand bepaalde fantasieën niet mag hebben. Het kan dus zeker een punt van aandacht zijn binnen een relatie als duidelijk wordt dat iemand over een ander fantaseert en dit ook toepast tijdens de seks met de eigen partner. De mate waarop dit voorkomt, kan bovendien veel zeggen over hoe je in een relatie staat.

fantasy

Waar ligt de grens?

Voor velen zal het acceptabel zijn om over iemand anders te fantaseren, zelfs tijdens de daad. Fantaseren mag immers, je doet er geen kwaad mee. Niemand die het überhaupt weet of erg in heeft en het geeft net wat extra flair aan je relatie. Voor velen ligt de grens op het daadwerkelijk vreemdgaan, op fysiek vlak. Hoeveel tijd en aandacht de partner besteedt aan iemand anders in gedachten, is daarbij niet belangrijk. Zolang het onzichtbaar en uit het bewustzijn is, gebeurt er niks dat als aanstootgevend kan worden beschouwd. Toch zijn er anderen die hier anders over zullen denken. Dan is zelf de gedachte aan een ander en wat je daarmee allemaal zou willen beleven op seksueel gebied al een stap te ver. En fantaseren over iemand anders tijdens de seks kan dan zeker worden beschouwd als oneerbiedig.

Seks of liefdesverbinding

Seks in een relatie dient vaak als middel om nader tot elkaar te komen, in verbinding met de ander te zijn en is daardoor meer dan slechts een fysieke actie, waarbij twee lichamen met elkaar in verstrengeling liggen. Een basis van liefde zou hieraan ten grondslag moeten liggen, waardoor fantaseren reeds als overspel kan worden gezien. Ook het hebben van seks op grond van lustgevoelens in een relatie, kent een kern van vertrouwen, wat mogelijk geschaad wordt door gedachten aan een ander op het moment van wilde passie. Je aandacht is immers weg bij degene met wie je dit fysiek uitwisselt.

fantaseren

Onderwerp van gesprek

Ook hierin ligt een verantwoordelijkheid om respectvol te blijven aan de partner. Tenzij de relatie een andere basis kent en de huwelijkse trouw minder hoog wordt geacht. Iedereen bepaalt zelf wat voor soort relatie je wilt en waar de scheidslijnen zijn binnen zowel liefde als seks. Het is zeker een onderwerp dat net als overspel mogelijk een plek op de gesprekstafel verdient om te ontdekken of de gedachten van beide partners hierover op één lijn liggen en wat hierin wel of niet acceptabel wordt bevonden. Enkel zo kun je vaststellen of fantaseren over een ander tijdens de seks gewaardeerd kan worden door de ander met wie je in een intieme handeling bent verwikkeld.

Eén reactie op “Fantaseren over een ander tijdens de seks!”

  1. Avatar for Bas Bas schreef:

    Voor mij is de belangrijkste vraag of hetgeen op het scherm komt van ‘die ander’ echt is. Op verschillende dating sites is alles ‘fake’ , omdat foto niet behoren bij de nickname – informatie van het profiel vaak onjuist is, en zodra je ga mailen komen er de meest idiote vragen, van b.v. HBO of WO opgeleide personen, dat je je de vraag stelt: wat is nog echt, en hoe kan het, dat je [credits] moet betalen voor die aanhoudende onzin! In wezen is het gewoon oplichten !

    Waarom geen keurmerk!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.