Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Ontdek hoe fantaseren over een ander je seksleven verbetert!
fantaseren

Ontdek hoe fantaseren over een ander je seksleven verbetert!

Welke online datingsite?
24 juli 2023

Fantaseren over iemand anders tijdens de seks is iets waar veel mensen wel eens mee te maken hebben. Het kan verschillende redenen hebben, zoals verveling, een gebrek aan intimiteit of simpelweg nieuwsgierigheid. Het kan echter ook leiden tot schuldgevoelens en onzekerheid in de relatie. In deze blog bespreken we het fenomeen van fantaseren over iemand anders tijdens de seks. We zullen het hebben over de mogelijke oorzaken, de gevolgen voor de relatie en hoe je hiermee om kunt gaan. Het is belangrijk om open en eerlijk te communiceren met je partner en te werken aan het versterken van de intimiteit en connectie in de relatie. Lees verder voor meer inzicht en tips.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Fantaseren over een ander is normaal

Het lijkt een ongemakkelijk onderwerp, het fantaseren over een ander tijdens de seks, toch komt het vaker voor dan je mogelijk zou willen. De ideeën zijn hierover ook zeker gedeeld. Waar dit voor de één een ware no-go is, zal een ander het beschouwen als een extra aanwinst voor de relatie. Het is normaal om tijdens de seks te fantaseren over andere mensen, of het nu een filmster, een ex, of zelfs een volledig onbekende is. Fantasieën kunnen ons helpen ons seksleven op te fleuren en ons seksuele verlangens te verkennen. Bovendien kan fantaseren tijdens de seks helpen om bepaalde beperkingen of angst te overwinnen die we in het echte leven misschien ervaren. Echter, het is belangrijk om te onthouden dat fantaseren over een ander tijdens de seks niets zegt over de kwaliteit of de sterkte van onze relatie met onze huidige partner. Het is een geheel natuurlijk onderdeel van onze seksualiteit en kan ons helpen om ons seksleven op te fleuren.

Ongecontroleerde fantasieën

De scheidslijn tussen overspel en trouw wordt hiermee ook wel zeer op de proef gesteld. Dit is voor ieder mens anders en doordat het allemaal afspeelt in de fantasie, is het ook lastig vast te stellen. Je kunt immers niet iemands gedachten controleren of bepalen dat iemand bepaalde fantasieën niet mag hebben. Het kan dus zeker een punt van aandacht zijn binnen een relatie als duidelijk wordt dat iemand over een ander fantaseert en dit ook toepast tijdens de seks met de eigen partner. De mate waarop dit voorkomt, kan bovendien veel zeggen over hoe je in een relatie staat.

seksuele fantasie

Waar ligt de grens?

Voor velen zal het acceptabel zijn om over iemand anders te fantaseren, zelfs tijdens de daad. Fantaseren mag immers, je doet er geen kwaad mee. Niemand die het überhaupt weet of erg in heeft en het geeft net wat extra flair aan je relatie. Voor velen ligt de grens op het daadwerkelijk vreemdgaan, op fysiek vlak. Hoeveel tijd en aandacht de partner besteedt aan iemand anders in gedachten, is daarbij niet belangrijk. Zolang het onzichtbaar en uit het bewustzijn is, gebeurt er niks dat als aanstootgevend kan worden beschouwd. Toch zijn er anderen die hier anders over zullen denken. Dan is zelf de gedachte aan een ander en wat je daarmee allemaal zou willen beleven op seksueel gebied al een stap te ver. En fantaseren over iemand anders tijdens de seks kan dan zeker worden beschouwd als oneerbiedig.

Seks of liefdesverbinding

Seks in een relatie dient vaak als middel om nader tot elkaar te komen, in verbinding met de ander te zijn en is daardoor meer dan slechts een fysieke actie, waarbij twee lichamen met elkaar in verstrengeling liggen. Een basis van liefde zou hieraan ten grondslag moeten liggen, waardoor fantaseren reeds als overspel kan worden gezien. Ook het hebben van seks op grond van lustgevoelens in een relatie, kent een kern van vertrouwen, wat mogelijk geschaad wordt door gedachten aan een ander op het moment van wilde passie. Je aandacht is immers weg bij degene met wie je dit fysiek uitwisselt.

Onderwerp van gesprek

Het is ook belangrijk om op te merken dat het delen van onze fantasieën met onze partner kan helpen om de intimiteit en verbinding in onze relatie te versterken. Door open en eerlijk te communiceren over onze fantasieën, kunnen we ontdekken wat we allebei aantrekkelijk vinden en hoe we ons seksleven kunnen verbeteren. Ook hierin ligt een verantwoordelijkheid om respectvol te blijven aan de partner. Tenzij de relatie een andere basis kent en de huwelijkse trouw minder hoog wordt geacht. Iedereen bepaalt zelf wat voor soort relatie je wilt en waar de scheidslijnen zijn binnen zowel liefde als seks. Het is zeker een onderwerp dat net als overspel mogelijk een plek op de gesprekstafel verdient om te ontdekken of de gedachten van beide partners hierover op één lijn liggen en wat hierin wel of niet acceptabel wordt bevonden. Enkel zo kun je vaststellen of fantaseren over een ander tijdens de seks gewaardeerd kan worden door de ander met wie je in een intieme handeling bent verwikkeld.

fantasie seks

De voordelen van het delen van je fantasieën met je partner

Fantasieën spelen een belangrijke rol in ons seksleven en kunnen ons helpen om ons seksuele verlangens te verkennen en ons seksleven op te fleuren. Veel mensen houden echter hun fantasieën voor zichzelf, uit angst voor oordeel of afwijzing van hun partner. Echter, het delen van je fantasieën met je partner kan veel voordelen hebben voor jullie relatie en jullie seksleven. Hier zijn enkele van de voordelen van het delen van je fantasieën met je partner:

  • Het versterkt de intimiteit en verbinding in jullie relatie. Door open en eerlijk te communiceren over je seksuele verlangens, kun je dichter bij je partner komen en jullie relatie versterken.
  • Het helpt om jullie seksleven op te fleuren. Door je fantasieën met je partner te delen, kun je samen werken aan manieren om jullie seksleven op te fleuren en te verbeteren.
  • Het kan helpen om bepaalde angsten of beperkingen te overwinnen. Soms kan het delen van onze fantasieën ons helpen om bepaalde angsten of beperkingen te overwinnen die we misschien in het echte leven ervaren.
  • Het kan helpen om een veilige omgeving te creëren voor seksuele communicatie. Wanneer je je partner vertrouwt met je fantasieën, kan het helpen om een veilige omgeving te creëren waarin je vrijuit kunt praten over seksuele onderwerpen.

Het delen van je fantasieën met je partner kan op eerste moment een beetje eng zijn, maar het kan ook een belangrijke stap zijn in het versterken van jullie relatie en het verbeteren van jullie seksleven. Het is belangrijk om te onthouden dat we onze fantasieën op een gezonde manier uitdrukken en de grenzen van onze partner respecteren, om zo een veilige en vertrouwde omgeving te creëren waarin we onze seksualiteit kunnen verkennen en uitdrukken. In de end is het delen van je fantasieën een normaal onderdeel van onze seksualiteit, kan ons helpen om ons seksleven op te fleuren en onze seksuele verlangens te verkennen. Door open en eerlijk te communiceren met onze partner, kunnen we onze fantasieën op een gezonde manier uitdrukken en ons seksleven verbeteren.

partner fantasie

Fantasieën kunnen seksleven verbeteren

Fantaseren tijdens de seks helpen om bepaalde beperkingen of angst te overwinnen die we in het echte leven misschien ervaren. Echter, om te zorgen dat we onze fantasieën op een gezonde manier uitdrukken en onze partner niet onnodig pijn doen, moeten we onthouden dat onze fantasieën niet altijd realistisch of gepast zijn, en we moeten altijd de grenzen van onze partner respecteren. Het is bijvoorbeeld noodzakelijk om open en eerlijk te communiceren met onze partner over onze fantasieën, zo kunnen we bepalen of ze wel of niet geschikt zijn om te delen of uit te leven. Dit kan ons helpen om een veilige en vertrouwde omgeving te creëren waarin we onze seksualiteit kunnen verkennen en uitdrukken. Op deze manier kunnen we ons seksleven op een gezonde manier verbeteren en onze relatie met onze partner versterken.

Eén reactie op “Ontdek hoe fantaseren over een ander je seksleven verbetert!”

  1. Bas schreef:

    Voor mij is de belangrijkste vraag of hetgeen op het scherm komt van ‘die ander’ echt is. Op verschillende dating sites is alles ‘fake’ , omdat foto niet behoren bij de nickname – informatie van het profiel vaak onjuist is, en zodra je ga mailen komen er de meest idiote vragen, van b.v. HBO of WO opgeleide personen, dat je je de vraag stelt: wat is nog echt, en hoe kan het, dat je [credits] moet betalen voor die aanhoudende onzin! In wezen is het gewoon oplichten !

    Waarom geen keurmerk!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---