Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Zwanger en op zoek naar liefde? Lees hier onze tips!
zwanger liefde

Zwanger en op zoek naar liefde? Lees hier onze tips!

Welke online datingsite?
18 augustus 2023

Dating tijdens een zwangerschap kan een uitdaging zijn, maar het is zeker mogelijk om een succesvolle match te vinden. Of je nu single bent of in een relatie zit, het is belangrijk om open en eerlijk te zijn over je situatie. In dit blog delen we tips en gidsen over hoe je je kunt voorbereiden op het daten tijdens je zwangerschap en hoe je het beste je zwangerschap kunt communiceren aan potentiële matches. We bespreken ook hoe je je kunt aanpassen aan de veranderende situatie en hoe je de juiste partner kunt vinden die bij je past.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Daten tijdens de zwangerschap

Het ontmoeten van leuke, interessante mensen is een uitdaging op zichzelf. Gelukkig zijn er tegenwoordig tal van mogelijkheden om mensen te ontmoeten en kun je terecht bij diverse datingsites waar je op zoek kunt gaan naar die ene, ideale match. Wanneer je echter zwanger bent en een nieuwe relatie zoekt, komt er nog een heel ander aspect bij kijken. Lang niet alle mannen zullen namelijk staan te springen om met een zwangere vrouw te daten, laat staan om gelijk een mogelijke vaderrol aan te nemen. Toch zijn er ook datingsites die het voor zwangere vrouwen mogelijk maken om in contact te komen met potentiële kandidaten om mee op een leuke date te gaan.

daten tijdens zwangerschap

Op date als je zwanger bent

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je als vrouw in een dergelijke situatie belandt. Zo kun je per ongeluk zwanger zijn geworden, zonder dat je een relatie met de vader had. Ook kan het voorkomen dat je partner gelijk met de noorderzon is vertrokken, zodra hij vernam dat je zwanger was geraakt. In beide gevallen blijf je echter zwanger en alleen achter en kun je je alleen voelen.

Behoefte aan genegenheid

Zeker nu de hormonen door je lichaam gieren en je je kwetsbaar kunt voelen, kun je juist behoefte hebben aan iemand die ervoor je zal zijn en die je kan omhelzen en liefhebben in een tijd waarin alles al zozeer aan het veranderen is. Het is dan ook zeker niet verwonderlijk dat je als zwangere vrouw op zoek wilt gaan naar een leuke nieuwe date. Gelukkig zijn hier zeker mogelijkheden voor te vinden, om ook in deze enerverende periode in je leven, iemand te vinden met wie je kunt optrekken en een leuke date kunt hebben.

zwanger hormonen

Een date vinden via het internet

Het blijft uiteraard een hele uitdaging om iemand te vinden die met een zwangere vrouw op date wil gaan en mogelijk open staat voor een relatie en het invullen van de vaderrol. Het is dan ook zeker raadzaam om je verwachtingen niet gelijk dusdanig hoog te hebben. Je doet er beter aan om alles wat op zijn beloop te laten en te kijken hoe het zich ontvouwt. Door telkens een stap te nemen, zal uiteindelijk vanzelf blijken wat hierin mogelijk voor je is.

Tal van datingsites

Er zijn gelukkig tal van datingsites op het internet te vinden, die ook inspelen op de behoeftes van zwangere vrouwen die op zoek willen naar een nieuwe potentiële partner of maatje. Door je op dergelijke datingsites in te schrijven, verhoog je je kansen op het vinden van een leuke date. En daarmee begint het immers allemaal. Je weet nooit waar dit tot uit kan groeien.

date via internet

Voordelen van datingsites

Zodra je je hebt ingeschreven bij een onlinedatingsite, kun je gericht op zoek gaan naar een interessante date. Ook daten tijdens de zwangerschap behoort dan zeker tot de mogelijkheden. Uiteraard kun je zelf bepalen of je het gelijk in je profiel vermeld, maar dan is het wel voor iedere betrokkene gelijk bekend en duidelijk. De mannen die hier geheel niet in zijn geïnteresseerd, zullen als vanzelf wegblijven, waardoor je gemakkelijker kunt selecteren tussen de mannen die wel voor jouw situatie open staan.

Actief op zoek naar een date

Ook ben je niet afhankelijk van mannen die je bij toeval tegenkomt op straat, in de supermarkt of via kennissen. Je kunt zelf actief op zoek naar een leuke date en duidelijk aangeven wat je situatie is en waarnaar je op zoek bent. Je neemt zo de touwtjes in handen en hierdoor worden je kansen enkel maar vergroot. Op onze website heb je de mogelijkheid om honderden datingsites te vergelijken. Natuurlijk zijn niet alle datingsites geschikt voor de situatie waarin je je nu bevind.

zoeken naar date

Datingsites voor zwangere vrouwen

Er zijn tal van verschillende datingsites waar je als zwangere vrouw terecht kunt om toe te treden tot de datingwereld. De mannen die zich hier aanmelden, weten gelijk waar ze zich beschikbaar voor stellen en dit geeft jou meer zekerheid op een betrouwbare date. Je kunt terecht bij datingsites als Alleenstaande-Mamas. Bij deze website is gelijk duidelijk dat je ofwel zwanger bent of dat reeds je kindje geboren is. De mannen die zich hier aanmelden, weten wat ze kunnen verwachten en zoeken vaak, net als de vrouwelijke leden, naar een serieuze relatie.

alleenstaande moeder

Een andere datingwebsite die zich specifiek op deze doelgroep richt is Alleenstaandemoeders.nl. Maar natuurlijk kun je er ook voor kiezen om jezelf bij een algemene datingsite aan te melden. Denk maar eens aan: Lexa of Parship. Het idee van een kind van een ander schrikt ze dan ook niet zo snel af en dit maakt hen tot ideale kandidaten voor een leuke date. Daten tijdens de zwangerschap is zo dan ook zeker goed mogelijk. Op de andere datingsites kun je heel gemakkelijk via een fotocollage aangeven wat je situatie is en waarnaar je op zoek bent. Een date is ook dan snel gevonden.

Blijf open en eerlijk

We hopen dat ons blog over daten tijdens een zwangerschap je heeft geholpen om beter voorbereid te zijn op het daten in deze specifieke situatie. Het is belangrijk om open en eerlijk te zijn over je zwangerschap met potentiële matches en de juiste partner te vinden die bij je past. Het kan tijd kosten om de juiste match te vinden, maar met de juiste houding en voorbereiding kun je succesvol daten tijdens je zwangerschap. Bezoek onze website voor meer datingtips en om de beste datingsite te vinden die bij jou past.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---