Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Ouderschap: De geheime formule voor geluk!
ouderschap geluk

Ouderschap: De geheime formule voor geluk!

Welke online datingsite?
24 augustus 2023

Ben jij een ouder en vraag je je af of ouderschap jou echt gelukkiger maakt? In dit artikel onderzoeken we de verbanden tussen ouderschap en geluk. Lees onze laatste post over hoe ouderschap invloed kan hebben op je levensgeluk en ontdek welke factoren bijdragen aan een gelukkige ouder-kind relatie. Word nu geïnspireerd en ontdek of ouderschap jou echt gelukkiger maakt.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Maakt het ouderschap je gelukkiger?

Voor veel stellen is het krijgen van kinderen de ultieme bekroning van hun relatie. De kinderwens wordt tegenwoordig vaak uitgesteld omdat er eerst carrière moet worden gemaakt en die mooie lange reizen gemaakt, maar voor veel stellen is het krijgen van kinderen wel iets wat ze “ooit” willen. Maar zijn mensen gelukkiger als ze ouders zijn? En is het een garantie dat je relatie in stand blijft als jullie samen kinderen hebben? Feit is dat er ook stellen zijn die geen kinderen hebben, en sommigen hebben daar bewust voor gekozen.

ouderschap

Kinderen geven behalve vreugde ook zorgen

Voordat jullie aan kinderen beginnen moet je je realiseren dat kinderen niet alleen vreugde brengen maar ook extra zorgen. Een kind kost een behoorlijk bedrag voordat het op zijn 20e de deur uit gaat om op eigen benen te staan. Als jullie het financieel niet breed hebben, dan is het geen vanzelfsprekendheid om kinderen te “nemen”. Het is dan juist zeer verstandig om deze kinderwens eerst goed te overwegen en misschien tot de conclusie te komen dat het beter is om het stichten van een gezin nog even uit te stellen. Als je een huisdier hebt dan kun je daar nog afstand van doen als de financiële verplichtingen te zwaar worden, met een kind ligt dat toch wezenlijk anders.

Een kind krijgen om je relatie te redden?

Het komt maar al te vaak voor dat een stel een kind krijgt op het moment dat de relatie niet meer zo goed is. Veel mensen denken dat als ze maar eenmaal samen een kind hebben, dat het dan tussen hen ook wel weer beter zal gaan. Helaas is dit vaak een illusie. Als er problemen zijn in een relatie moet je die problemen aanpakken en niet een kindje krijgen om ze te verdoezelen. Dit werkt in de meeste gevallen juist averechts. Er zijn legio stellen die juist nadat er een kind is geboren, of soms zelfs al tijdens de zwangerschap uit elkaar gaan. En dan wordt het kind op voorhand al de dupe van de slechte relatie tussen zijn ouders.

moeder kind

Ben je minder gelukkig als je geen kinderen hebt?

Tegenwoordig kun je ervoor kiezen om geen kinderen te krijgen. Het feit dat voorbehoedsmiddelen volledig zijn ingeburgerd en geaccepteerd maakt dit mogelijk. Soms stuit dat op onbegrip van je omgeving. Want jullie zijn zo’n leuk stel, jullie zouden zulke leuke ouders zijn, onbegrijpelijk dat jullie geen kinderen willen. Maar geen kinderen hebben heeft ook gewoon voordelen. Je hebt meer financiële armslag, je hoeft bij het plannen van je leven geen rekening te houden met kinderen. En je loopt niet het risico een kind met een handicap of ziekte te krijgen, iets wat een grote impact op je leven kan hebben.

De meeste ouders zijn blij met hun kinderen

Verreweg de meeste ouders geven aan geen spijt te hebben van hun beslissing om kinderen te krijgen. En ja, kinderen kunnen je veel vreugde brengen. Je kunt trots op ze zijn als ze het goed doen op school en later een mooie carrière krijgen. En natuurlijk als ze zelf kinderen krijgen en jou daarmee grootouder maken. Dat mis je als je geen kinderen hebt. Maar ook zonder kinderen kun je je leven een goede invulling geven. Dus het is aan jou en je partner om te bepalen of kinderen voor jullie relatie een aanvulling zijn of dat jullie het misschien samen, zonder kinderen, beter hebben.

ouders met kinderen

Blijf ons volgen

Bedankt voor het lezen van onze blog ‘WelkeOnlineDatingSite.nl’ over de relatie tussen ouderschap en geluk. We hopen dat je onze inzichten nuttig vond en dat je nu een beter beeld hebt van hoe ouderschap invloed kan hebben op je levensgeluk. Deel gerust onze post met andere ouders die zich afvragen of ouderschap hen gelukkiger maakt. Blijf ons volgen voor meer interessante artikelen over online dating en relaties. Bedankt voor het lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---