Welke Online Datingsite
Home / Blog overzicht - Online dating & relaties / Mijn partner wil geen kinderen, ik wel!
Mijn partner wil geen kinderen

Mijn partner wil geen kinderen, ik wel!

Welke online datingsite?
13 februari 2021

Er zijn verschillende twistpunten binnen relaties te bedenken: de een is een ochtendmens en de ander niet, de een is vegetarisch en de ander niet, de een houdt van groen en de ander van de stad en ga zo maar door. Het allergrootste euvel is echter wel het wel of niet willen krijgen van kinderen. Dit is zo’n levensgrote beslissing, dat het erg lastig is als jet het hier niet over eens bent. Hieronder wordt beschreven hoe het kan dat je niet weet of je partner wel of geen kinderen wil, en wat je aan het meningsverschil kunt doen. Blijf je bij elkaar of ga je uit elkaar omdat je er niet uitkomt?

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Hoe kan dit gebeuren?

Het is niet zo heel vreemd dat je er pas later achter komt dat je partner geen kinderen wil. Vaak is het namelijk zo dat je aan het begin van een relatie het nog niet echt over kinderen hebt, vooral niet als je jong in de relatie stapt. Misschien hebben jullie het er weleens gekscherend gehad, maar er zijn weinig mensen die op hun negentiende een goed gesprek aangaan over een kinderwens. Ook als je wat ouder bent kan het al dan niet hebben van een kinderwens onopgemerkt onbesproken blijven. Misschien maakten jullie er weleens grapjes over, maar daar bleef het dan ook bij.

kind

Biologische klok

Tot op het moment dat het echt ter sprake komt, omdat bij een van de twee een biologische klok begint te tikken. Vaak gebeurt dit pas als een stel al flinke tijd bij elkaar is en soms zelfs al getrouwd is. Je partner kan het onderwerp ook bewust vermeden hebben, omdat hij of zij twijfelde over de kinderwens en uiteindelijk erachter is gekomen dat de kinderwens niet aanwezig is. Als je erachter komt dat de ander echt geen kinderen wil, en jij wilt wel graag kinderen, dan zit je met een groot en pijnlijk probleem. Veel stellen vragen zich dan ook af of het ouderschap hun echt gelukkiger gaat maken.

Hoe nu verder?

Het is enorm lastig om van mening te verschillen over het wel of niet willen van kinderen omdat er heel veel aspecten bij komen kijken. Je wilt ook niet zomaar een lange en liefdevolle relatie opgeven, maar als je erg graag kinderen wilt en de ander is erven overtuigd dat hij of zij geen kinderen hoeft, dan wordt het een heel lastige afweging. Ook kan het zijn dat de een al wat ouder is dan de ander, of misschien heeft de ander al kinderen uit een vorige relatie.

praten

Praat met elkaar

Het belangrijkste is om hier veel en lang over te praten. Misschien helpt relatietherapie hier ook wel bij. Misschien is een van de twee toch niet zo overtuigd als hij of zij dacht. Het is in ieder geval belangrijk dat jullie elkaar niet proberen over te halen om wel of geen kinderen te krijgen. Deze keuze is veel te groot en heeft veel te veel impact. Je kunt niet impulsief een keuze hierin maken. Als jullie er echt niet uitkomen, dan betekent dit misschien zelfs wel dat jullie allebei jullie eigen weg moeten gaan en scheiden, hoe verschrikkelijk dit ook is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.