Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Hoe om te gaan met een partner die geen kinderen wil?
partner kind

Hoe om te gaan met een partner die geen kinderen wil?

Welke online datingsite?
26 juli 2023

Het krijgen van kinderen is een van de belangrijkste beslissingen die je kunt nemen in je leven. Maar wat als jij wel kinderen wilt en je partner niet? Het kan een grote uitdaging zijn om hiermee om te gaan en de juiste beslissing te nemen. In deze blog bespreken we wat je kunt doen als je partner geen kinderen wil, maar jij wel. We zullen tips geven voor het bespreken van het onderwerp en het vinden van oplossingen. Ook zullen we de mogelijke gevolgen bespreken als je besluit om bij elkaar te blijven, ondanks het meningsverschil. Lees verder om te ontdekken hoe je dit lastige onderwerp kunt aanpakken en welke stappen je kunt nemen om de beste beslissing te nemen voor jou en je partner.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Mijn partner wil geen kinderen, ik wel!

Het ontdekken dat je partner geen kinderen wil, kan een van de meest pijnlijke en stressvolle situaties zijn waarmee je in een relatie te maken krijgt. Het kan grote gevolgen hebben voor je toekomstplannen en je droom om een gezin te stichten. In deze blog gaan we dieper in op hoe je om kunt gaan met een partner die geen kinderen wil en hoe je een compromis kunt bereiken. We zullen tips geven voor het omgaan met deze situatie en oplossingen bieden voor het vinden van een oplossing die werkt voor jou en je partner. We zullen ook inzicht geven in de emoties die je kunt ervaren en hoe je hiermee om kunt gaan. Dit alles zal je helpen om een weloverwogen keuze te maken en de juiste beslissing voor jou en je relatie te nemen.

Relatiecrisis door kinderwens: hoe los je het op?

Er zijn verschillende twistpunten binnen relaties te bedenken: de een is een ochtendmens en de ander niet, de een is vegetarisch en de ander niet, de een houdt van groen en de ander van de stad en ga zo maar door. Het allergrootste euvel is echter wel het wel of niet willen krijgen van kinderen. Dit is zo’n levensgrote beslissing, dat het erg lastig is als jet het hier niet over eens bent. Hieronder wordt beschreven hoe het kan dat je niet weet of je partner wel of geen kinderen wil, en wat je aan het meningsverschil kunt doen. Blijf je bij elkaar of ga je uit elkaar omdat je er niet uitkomt?

relatiecrisis

Hoe kan dit gebeuren?

Het is niet zo heel vreemd dat je er pas later achter komt dat je partner geen kinderen wil. Vaak is het namelijk zo dat je aan het begin van een relatie het nog niet echt over kinderen hebt, vooral niet als je jong in de relatie stapt. Misschien hebben jullie het er weleens gekscherend gehad, maar er zijn weinig mensen die op hun negentiende een goed gesprek aangaan over een kinderwens. Ook als je wat ouder bent kan het al dan niet hebben van een kinderwens onopgemerkt onbesproken blijven. Misschien maakten jullie er weleens grapjes over, maar daar bleef het dan ook bij. Het is een veelvoorkomend probleem in veel relaties: één partner wil kinderen, terwijl de ander dat niet wil. Dit kan een zware spanning zetten op een relatie en het is belangrijk om hier goed mee om te gaan. In dit blog delen we enkele tips voor het omgaan met deze situatie.

Biologische klok

Tot op het moment dat het echt ter sprake komt, omdat bij een van de twee een biologische klok begint te tikken. Vaak gebeurt dit pas als een stel al flinke tijd bij elkaar is en soms zelfs al getrouwd is. Je partner kan het onderwerp ook bewust vermeden hebben, omdat hij of zij twijfelde over de kinderwens en uiteindelijk erachter is gekomen dat de kinderwens niet aanwezig is. Als je erachter komt dat de ander echt geen kinderen wil, en jij wilt wel graag kinderen, dan zit je met een groot en pijnlijk probleem. Veel stellen vragen zich dan ook af of het ouderschap hun echt gelukkiger gaat maken.

kinderen relatie

Effect op toekomstperspectieven

Een van de grootste impact is dat het ons kan beïnvloeden in de keuzes die we maken voor onze toekomst. Bijvoorbeeld, als ik een groot verlangen heb om kinderen te hebben, kan ik het gevoel hebben dat ik niet volledig kan zijn zonder kinderen, terwijl mijn partner zich volledig voelt zonder ze. Dit kan leiden tot spanningen en emotionele spanningen in onze relatie, omdat we ons beiden onbevredigd voelen. Daarnaast kan het ook invloed hebben op onze carrièrekeuzes en financiële plannen. Als ik bijvoorbeeld wil stoppen met werken om voor kinderen te zorgen, kan mijn partner zich zorgen maken over hoe we onze financiële verplichtingen zullen aanpakken. Dit kan leiden tot conflict over carrièrekeuzes en financiële beslissingen.

Hoe nu verder?

Het is enorm lastig om van mening te verschillen over het wel of niet willen van kinderen omdat er heel veel aspecten bij komen kijken. Je wilt ook niet zomaar een lange en liefdevolle relatie opgeven, maar als je erg graag kinderen wilt en de ander is erven overtuigd dat hij of zij geen kinderen hoeft, dan wordt het een heel lastige afweging. Ook kan het zijn dat de een al wat ouder is dan de ander, of misschien heeft de ander al kinderen uit een vorige relatie.

  • Communiceer met elkaar: Het belangrijkste bij deze situatie is om te communiceren met elkaar. Praat eerlijk over hoe je je voelt en waarom je wel of niet kinderen wilt. Luister naar je partner en probeer te begrijpen waar hij of zij vandaan komt. Dit helpt om te begrijpen waarom je partner denkt zoals hij of zij denkt.
  • Maak een compromis: Als je beide wilt dat jullie samen gelukkig zijn, dan moet je misschien een compromis sluiten. Misschien kun je afspreken om over een aantal jaren opnieuw te praten over de kwestie van kinderen. Of er kunnen andere oplossing zijn, zoals het adopteren of het kiezen voor een grote familie met neefjes en nichtjes.
  • Respecteer elkaars keuze: Het is belangrijk om elkaars keuze te respecteren, ook al begrijp je die niet. Als je partner geen kinderen wil, dan is het belangrijk om dat te respecteren en geen druk uit te oefenen om de ander toch te overtuigen.
  • Zoek professionele hulp: Als je problemen hebt met het nemen van een beslissing of het communiceren met je partner over deze kwestie, overweeg dan om professionele hulp te zoeken. Een therapeut kan je helpen om met deze situatie om te gaan en oplossingen te vinden.
  • Leer te leven zonder kinderen: In sommige gevallen, kan het zijn dat je partner echt geen kinderen wil en dat jij hiermee moet leren leven. Dit kan moeilijk zijn, maar het is belangrijk om te beseffen dat er nog steeds veel andere dingen in het leven zijn waar je gelukkig van kunt worden.

Handen reiken naar elkaar, speelgoed en reisbrochure in zicht.

Wat zijn mogelijke compromissen in deze situatie?

Overweeg om het beginnen van een gezin op een later moment in jullie leven uit te stellen, bijvoorbeeld wanneer jullie financiële situatie of carrière doelen zijn bereikt. Maak samen een afspraak om een bepaalde periode geen kinderen te nemen en later een beslissing te maken. Belangrijk is om elkaars standpunt te begrijpen en samen naar oplossingen te zoeken die voor jullie beiden werken. Beseffen dat er geen juiste of verkeerde keuze is, iedereen is anders. Het gaat om het vinden van een oplossing die voor jullie beide werkt. Elk compromis heeft zijn voordelen en nadelen, overweeg deze voordat je een beslissing neemt.

Samen een oplossing vinden

Samenwerken als stel is noodzakelijk om een oplossing te vinden waar jullie beiden tevreden mee zijn. Het belangrijkste is om hier veel en lang over te praten. Misschien helpt relatietherapie hier ook wel bij. Wellicht is een van de twee toch niet zo overtuigd als hij of zij dacht. Het is in ieder geval belangrijk dat jullie elkaar niet proberen over te halen om wel of geen kinderen te krijgen. Deze keuze is veel te groot en heeft veel te veel impact. Je kunt niet impulsief een keuze hierin maken. Als jullie er echt niet uitkomen, dan betekent dit misschien zelfs wel dat jullie allebei jullie eigen weg moeten gaan en scheiden, hoe verschrikkelijk dit ook is.

relatietherapie

Kindervrij of kinderwens

We hopen dat deze blog je inzicht heeft gegeven in wat te doen als jij wel kinderen wilt, maar je partner niet. Het is een lastige situatie waarin je je bevindt en er zijn verschillende stappen die je kunt nemen om tot een oplossing te komen. Het is belangrijk om open en eerlijk te communiceren met je partner over je wensen en verwachtingen en te zoeken naar compromissen. Blijf niet in stilte lijden en neem de tijd om deze beslissingen te overwegen voordat je een definitieve keuze maakt. Bij WelkeOnlineDatingsite.nl helpen we je graag bij elke stap van jouw zoektocht naar liefde en geluk, of je nu op zoek bent naar een partner die wel of geen kinderen wil. Neem gerust contact met ons op voor advies en ondersteuning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---