Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Samen een huisdier nemen – Denk er eerst goed over na!
Samen een huisdier nemen

Samen een huisdier nemen - Denk er eerst goed over na!

Welke online datingsite?
10 november 2020

Samen een huisdier nemen nemen is een beslissing die je niet zomaar moet nemen. Bedenk je dat een hond of kat wel 15 jaar oud kan worden en dat je bij het in huis nemen van een schattige pup of lief kitten de komende jaren de zorg voor een dier op je neemt. Het komt maar al te vaak voor dat een huisdier in een impuls wordt aangeschaft en dat bij de eerste vakantie ineens het probleem opdoemt “wat doen we met Fifi”. Het is goed om je van tevoren goed te realiseren wat de consequenties zijn wanneer je een dier in huis neemt. Veel mensen met een dier zien deze als een soort van kind. Houd hier dus rekening wanneer je iemand date met een dier.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Een hond moet je goed opvoeden

De meeste mensen die een dier in huis nemen kiezen voor een hond of een kat. Een dier is een levend wezen dat aandacht nodig heeft. Een hond moet minstens vier keer per dag worden uitgelaten. Je moet met hem spelen en hem opvoeden, een hond moet worden getraind in wat hij wel en niet mag, een hond is een roedeldier dat vanaf het eerste begin goed moet weten wie de leider is. Doe je dat niet dan bestaat de kans dat de hond denkt dat hij de leider is, met alle nare gevolgen van dien.

hond

Een kat is een zelfstandig maar sociaal dier

Een kat is geen hond en kun je dus ook niet zo opvoeden. Een hond heeft een baas, een kat heeft personeel, luidt het gezegde. Maar dat wil niet zeggen dat poes alles maar moet mogen. Krijg je een kitten in huis en wil je niet dat die op de aanrecht springt, leer hem dit dan vanaf dag één consequent af. Een kat die al jaren op het aanrecht springt of op de tafel zit als je aan het eten bent om te zien of er soms wat uit je bord kan worden gepikt leer je dat niet zo makkelijk meer af.

kat

Neem de beslissing voor een huisdier samen

Neem alleen een huisdier als jullie er beiden achter staan. En neem vooral nooit een huisdier “omdat het zo leuk is voor de kinderen”. De kinderen zullen het verschonen van de kattenbak twee keer leuk vinden en daarna zullen papa en mama dat moeten doen. De hond uitlaten is leuk als het mooi weer is, maar als het regent moet hij ook naar buiten. Bedenk je dus terdege dat je de zorg voor een dier niet op kinderen kunt afwentelen. Je kunt ze erbij betrekken, maar jij blijft als volwassene altijd eindverantwoordelijk.

huisdieren

De dierenarts kost meer dan je denkt

Een hond of kat is levende have en levende have kan ziek worden net als mensen. Vergis je niet in de kosten van de dierenarts. De rekening kan als je dier iets mankeert soms razendsnel oplopen. Los daarvan moet een hond of kat jaarlijks worden ingeënt. Je kunt voor deze kosten een verzekering afsluiten als je niet met onverwacht hoge kosten wilt worden geconfronteerd. Bedenk dat je dier er recht op heeft om goede medische zorg te krijgen als hij ziek is, net zoals dat bij mensen het geval is. Een hond of kat kan niet zelf naar de dokter, dus zul jij dat met hem moeten doen. Denken dat een ziek dier vanzelf wel weer zal opknappen is in de meeste gevallen een verkeerde gedachte die fatale gevolgen kan hebben. Financiële problemen kunnen grote gevolgen voor je relatie hebben. Zeker wanneer een dier het lijdend voorwerp is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste items