Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Wat kinderen denken over een nieuwe partner!
kinderen nieuw partner

Wat kinderen denken over een nieuwe partner!

Welke online datingsite?
26 augustus 2023

Een nieuwe relatie kan een grote verandering betekenen voor de kinderen van de ouder die iemand ontmoet. Het is belangrijk om te overwegen hoe je kinderen zullen reageren op de introductie van een nieuwe vriend in hun leven. In deze blog bespreken we de gedachten en gevoelens van kinderen ten opzichte van een nieuwe vriend in het leven van hun ouder en geven we tips om hen te helpen bij het accepteren van deze verandering. Van het bespreken van zorgen en angst tot het geven van kinderen de tijd om zich aan te passen, we hebben het allemaal. Lees verder om erachter te komen hoe je je kinderen kunt helpen bij de introductie van een nieuwe vriend in hun leven.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Wat vinden de kinderen van mijn nieuwe vriend?

Als je op latere leeftijd weer gaat daten en een nieuwe relatie krijgt en je hebt kinderen dan krijg je vanzelfsprekend ook met hun mening te maken. Vaak zijn je kinderen al volwassen als je 50 plus bent en soms vinden ze het maar niets dat pa of ma een nieuwe partner heeft. Maar je kinderen moeten natuurlijk wel begrijpen dat dit jouw keus is en als jij ervoor kiest om niet de rest van je leven alleen te blijven als je op jonge leeftijd weduwe of weduwnaar wordt of als je relatie stukloopt, dan zullen je kinderen dat moeten accepteren. Zeker als je partner is overleden hebben kinderen er vaak moeite mee om na zo lange tijd een ander aan de zijde van hun vader of moeder te zien. Geef je kinderen daarom de tijd om aan dit idee te wennen.

volwassen kinderen

Doe rustig aan met een nieuwe relatie

Als je als senior een nieuwe relatie krijgt, is het niet nodig om haast te maken met samenwonen of op een andere manier een gezamenlijk leven te gaan leiden. Je kunt volstaan met elkaar vaak te zien en samen leuke dingen te ondernemen. Samen op vakantie gaan, het theater bezoeken of naar een museum gaan kan ook als je niet samenwoont. Zeker als je niet te ver bij elkaar uit de buurt woont is het niet noodzakelijk om snel plannen te maken om te gaan samenwonen. Ook kun je voor kiezen om een latrelatie te houden. Niet alleen vanwege de reactie van jullie kinderen, maar ook omdat samenwonen vaak een hele stap is.

Vaak hebben jullie beiden een eigen woning en als je die verkoopt en gaat samenwonen kun je niet meer terug. Als dan na een half jaar blijkt dat het toch niet zo’n goed idee was om te gaan samenwonen kun je vaak niet opnieuw een huis kopen. Het is dus beter om dit soort beslissingen niet te snel te nemen.

nieuwe relatie met kinderen

Hoe om te gaan met weerstand van een kind tegen een nieuwe vriend?

Het is normaal dat kinderen weerstand kunnen hebben tegen een nieuwe vriend in het leven van hun ouder. Dit kan komen door angst voor verandering, jaloezie, of zorgen over hun relatie met hun ouder. Het is belangrijk om te beseffen dat deze weerstand niet persoonlijk is en dat het een normale reactie is. Als ouder is het belangrijk om open en eerlijk te communiceren met je kind over de nieuwe relatie. Leg uit waarom je besloten hebt om deze persoon in je leven toe te laten en hoe deze relatie je gelukkiger maakt. Laat je kind weten dat je hen nog steeds liefhebt en dat hun gevoelens gerespecteerd worden.Probeer te begrijpen waar de weerstand van je kind vandaan komt en geef hen de ruimte om hun gevoelens te uiten. Luister naar hun zorgen en geef hen geruststelling. Probeer ook zoveel mogelijk samen te spenderen met je kind, zodat ze zich niet verwaarloosd voelen.

gevoelens kind

Gezonde balans

Het is ook nuttig om een gezonde balans te vinden tussen je nieuwe relatie en je relatie met je kind. Laat je kind weten dat je nog steeds tijd voor hen hebt en dat de nieuwe relatie hen niet in de weg zal staan. Probeer ook te respecteren wanneer je kind nog niet klaar is om de nieuwe vriend te ontmoeten en geef hen de tijd die ze nodig hebben om zich aan te passen. Het is goed om te onthouden dat elk kind anders is en dat er geen één juiste manier is om om te gaan met weerstand. Probeer te blijven communiceren met je kind en zoek professionele hulp als je denkt dat het nodig is. Met een beetje geduld en liefde, zullen je kinderen uiteindelijk begrijpen en accepteren dat er een nieuwe vriend in hun ouders leven is.

weerstand kind

De erfenis is vaak een discussiepunt

Als je op latere leeftijd een nieuwe relatie krijgt denken je kinderen misschien dat hun erfenis in gevaar komt. Om dit te voorkomen is het verstandig om een testament te maken. Zeker als je gaat samenwonen met een nieuwe partner, is het verstandig om goed vast te leggen wat er met je nalatenschap moet gebeuren als je komt te overlijden. Zeker als er sprake is van vermogen, bij voorbeeld uit de verkoop van een woning. Als je kinderen bang zijn dat een nieuwe partner “de erfenis inpikt” terwijl daar helemaal geen sprake van is, dan is het verstandig om dit notarieel te laten vastleggen zodat de kinderen weten dat ze bij je overlijden gewoon hun deel zullen krijgen. Zeker ook als er groot verschil zit tussen het vermogen van beide partners is het verstandig dit goed vast te leggen.

De nieuwe partner is geen vervanger van een overleden ouder of grootouder

Geef je kinderen of kleinkinderen niet het idee dat je nieuwe partner de vervanger is van je overleden echtgenoot. Maak kinderen duidelijk dat hun overleden vader of moeder nooit zal worden vergeten, maar dat jij je leven graag met iemand wilt delen en dat je daarvoor niet steeds een beroep op je kinderen kunt of wilt doen, omdat zij ook recht hebben op hun eigen leven en moeten omgaan met mensen van hun eigen leeftijd. Ook voor kleinkinderen is het belangrijk dat de nieuwe partner niet de nieuwe opa of oma is, maar dat opa of oma wel erg gelukkig is met deze nieuwe persoon. En dat ze zelf mogen beslissen of ze hem of haar opa of oma willen gaan noemen.

overleden ouder

Geen juiste manier

We hopen dat deze blog u heeft geholpen om een beter begrip te krijgen van de gedachten en gevoelens van kinderen in de situatie van een nieuwe vriend in het leven van hun ouder. Zoals u heeft gelezen, is elk kind anders en er is geen één juiste manier om om te gaan met weerstand. We adviseren u om geduldig te zijn, te communiceren met uw kind en professionele hulp te zoeken als dat nodig is. Dank u voor uw tijd en we hopen u snel terug te zien op Welkeonlinedatingsite.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---