Welke Online Datingsite
Home / Blog overzicht - Online dating & relaties / Wat vinden de kinderen van mijn nieuwe vriend?
nieuwe vriend

Wat vinden de kinderen van mijn nieuwe vriend?

Welke online datingsite?
13 februari 2021

Als je op latere leeftijd weer gaat daten en een nieuwe relatie krijgt en je hebt kinderen dan krijg je vanzelfsprekend ook met hun mening te maken. Vaak zijn je kinderen al volwassen als je 50 plus bent en soms vinden ze het maar niets dat pa of ma een nieuwe partner heeft. Maar je kinderen moeten natuurlijk wel begrijpen dat dit jouw keus is en als jij ervoor kiest om niet de rest van je leven alleen te blijven als je op jonge leeftijd weduwe of weduwnaar wordt of als je relatie stukloopt, dan zullen je kinderen dat moeten accepteren. Zeker als je partner is overleden hebben kinderen er vaak moeite mee om na zo lange tijd een ander aan de zijde van hun vader of moeder te zien. Geef je kinderen daarom de tijd om aan dit idee te wennen.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Doe rustig aan met een nieuwe relatie

Als je als senior een nieuwe relatie krijgt, is het niet nodig om haast te maken met samenwonen of op een andere manier een gezamenlijk leven te gaan leiden. Je kunt volstaan met elkaar vaak te zien en samen leuke dingen te ondernemen. Samen op vakantie gaan, het theater bezoeken of naar een museum gaan kan ook als je niet samenwoont. Zeker als je niet te ver bij elkaar uit de buurt woont is het niet noodzakelijk om snel plannen te maken om te gaan samenwonen. Ook kun je voor kiezen om een latrelatie te houden. Niet alleen vanwege de reactie van jullie kinderen, maar ook omdat samenwonen vaak een hele stap is.

kinderen nieuwe vriend

Vaak hebben jullie beiden een eigen woning en als je die verkoopt en gaat samenwonen kun je niet meer terug. Als dan na een half jaar blijkt dat het toch niet zo’n goed idee was om te gaan samenwonen kun je vaak niet opnieuw een huis kopen. Het is dus beter om dit soort beslissingen niet te snel te nemen.

De erfenis is vaak een discussiepunt

Als je op latere leeftijd een nieuwe relatie krijgt denken je kinderen misschien dat hun erfenis in gevaar komt. Om dit te voorkomen is het verstandig om een testament te maken. Zeker als je gaat samenwonen met een nieuwe partner, is het verstandig om goed vast te leggen wat er met je nalatenschap moet gebeuren als je komt te overlijden. Zeker als er sprake is van vermogen, bij voorbeeld uit de verkoop van een woning. Als je kinderen bang zijn dat een nieuwe partner “de erfenis inpikt” terwijl daar helemaal geen sprake van is, dan is het verstandig om dit notarieel te laten vastleggen zodat de kinderen weten dat ze bij je overlijden gewoon hun deel zullen krijgen. Zeker ook als er groot verschil zit tussen het vermogen van beide partners is het verstandig dit goed vast te leggen.

boos discussie

De nieuwe partner is geen vervanger van een overleden ouder of grootouder

Geef je kinderen of kleinkinderen niet het idee dat je nieuwe partner de vervanger is van je overleden echtgenoot. Maak kinderen duidelijk dat hun overleden vader of moeder nooit zal worden vergeten, maar dat jij je leven graag met iemand wilt delen en dat je daarvoor niet steeds een beroep op je kinderen kunt of wilt doen, omdat zij ook recht hebben op hun eigen leven en moeten omgaan met mensen van hun eigen leeftijd. Ook voor kleinkinderen is het belangrijk dat de nieuwe partner niet de nieuwe opa of oma is, maar dat opa of oma wel erg gelukkig is met deze nieuwe persoon. En dat ze zelf mogen beslissen of ze hem of haar opa of oma willen gaan noemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.