Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Alleen met Kerst? Zo overleef je de feestdagen!
Alleenstaande figuur bij kerstboom, weerspiegelt eenzaamheid tijdens feestdagen.

Alleen met Kerst? Zo overleef je de feestdagen!

Welke online datingsite?
24 december 2023

Kerstmis staat bekend als een tijd van gezelligheid en samenzijn met familie en vrienden. Maar wat als je tijdens kerst alleen bent? Het kan een moeilijke en eenzame tijd zijn, vooral als je normaal gesproken omringd wordt door mensen en nu niemand hebt om de feestdagen mee te delen. In dit artikel delen we tips en ideeën voor hoe je de feestdagen alleen kunt doorbrengen en er toch het beste van kunt maken. We bespreken manieren om in contact te blijven met dierbaren, activiteiten die je kunt doen om jezelf bezig te houden en manieren om voor jezelf te zorgen tijdens deze periode. Of je nu vrijwilligerswerk doet, nieuwe hobby’s ontdekt of gewoon een leuke film kijkt, er zijn genoeg manieren om de feestdagen alleen door te brengen en er toch van te genieten.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Alleen met kerst

Niemand is graag alleen en op bepaalde dagen is het helemaal niet leuk om alleen te zijn. Alleen met kerst is bijvoorbeeld erg vervelend. Misschien heb je wel familie of vrienden waar je op bezoek kunt maar lijkt het je ook wel fijn om een leuke en lieve partner te hebben waar je de kerst mee door kunt gaan brengen. De kerstdagen staan symbool voor gezelligheid en jij verdient het ook om iemand te hebben waar jij deze dagen mee door kunt gaan brengen. Single zijn met kerst heeft natuurlijk ook voordelen, maar het is leuker om kerst met een geliefde te vieren. Wil je snel een date vinden dan kun jij je het beste in gaan schrijven bij een online datingsite.

Persoon kijkt uit raam naar vallende sneeuwvlokken, benadrukt eenzaamheid tijdens feestdagen.

Niemand zou alleen moeten zijn met kerst!

Niemand zou alleen moeten zijn met kerst! We willen je dan ook aanraden om eerst gebruik te gaan maken met onze datingsites vergelijker. Hiermee vergelijk je makkelijk en snel vele datingsites en zie je ook snel welke datingsite het beste bij jou past. Zo zijn er bijvoorbeeld speciale datingsites voor bepaalde doelgroepen. Wanneer je bijvoorbeeld een oudere bent dan kun je van een speciale datingsites gebruik maken om snel met andere ouderen in contact te gaan komen. Het gebruik van de vergelijker is helemaal gratis en het verplicht je tot niets. Direct na het inschrijven kun je zien welke leuke leden er allemaal zijn. Bij de datingsites is het inschrijven dan ook nog eens gratis.

Leuke vrijgezellen op datingsites

Je zal zien dat er vele leuke vrijgezellen op de datingsite te vinden zijn. Het is wel belangrijk om zelf ook een aantrekkelijk profiel te hebben. Op deze wijze heb je meer kans om snel een leuke date te vinden. Zorg dat je een leuke tekst bij je profiel hebt staan. Weet je niet wat je moet schrijven vraag dan vrienden of vriendinnen wat zij leuk vinden aan jou en beschrijf dit als je sterke punten. Ook een leuke en duidelijke foto zal ervoor zorgen dat je sneller een reactie zult kunnen verwachten.

een man in een woonkamer met een kerstboom zit achter een laptop een datingsite te bekijken

Neem de tijd om iemand te leren kennen

Hoe vervelend het ook is om eenzaam te zijn met de kerst, het is geen reden om iets te gaan forceren. Vind je iemand niet heel erg leuk maar wil deze persoon wel met je op date zorg dat je dan eerlijk bent. Je bent dan misschien wel niet alleen met de kerstdagen maar het doel van een datingsite is het vinden van een leuke relatie. Het moet natuurlijk verder gaan dan alleen gezelschap met de kerstdagen. Lukt het dan ook niet om voor de kerst een leuke date te vinden dan moet je hier niet teleurgesteld door raken. Het kan zomaar zijn dat je een paar weken later wel iemand leert kennen waar je een betekenisvolle relatie mee gaat krijgen. Dit is meer waard dan afspreken met iemand die niet goed bij je past of waarvan je niet zeker bent of dit wel de juiste persoon voor je is.

Evenementen kerstdagen

Met de kerstdagen worden er ook genoeg evenementen georganiseerd waardoor je niet alleen hoeft te zijn. De tweede kerstdag zijn er veel winkels geopend en zijn er ook vele leuke activiteiten in de diverse steden. Voel jij je eenzaam trek er dan op uit. Je zal zien dat als je eenmaal onder de mensen bent dat je al snel vrolijker zal worden. Het kan dan zelfs zo zijn dat je hier dan een leuke man of vrouw tegen het lijf gaat lopen. De kerstdagen die je eerst dacht alleen door te brengen zorgen er dan misschien wel voor dat je met een zeer bijzondere man of vrouw in contact gaat komen.

Feestelijke stad met kerstactiviteiten.


Wat kan ik doen als single met de Kerst?

Veel mensen denken dat een single per definitie eenzaam is met de kerst. Maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet het geval te zijn. Veel singles die al langer alleen zijn hebben geleerd om hun leven ook zonder partner en gezin invulling te geven. Ze hebben vaak een ander ritme van leven en stellen andere prioriteiten. Dus het is niet altijd zo dat een single zich eenzaam en alleen voelt tijdens de feestdagen.

Liever alleen dan worden uitgenodigd omdat je zo zielig bent

Veel singles hebben er een hekel aan om voor de kerst te worden uitgenodigd omdat ze anders “zo zielig alleen thuis zitten”. Familie en vrienden bedoelen het vaak goed, maar zo komt het niet altijd over. Zeker wanneer je als single drie dagen voor de kerst ineens voor het kerstdiner wordt uitgenodigd moet je argwaan krijgen. Hadden ze eerst andere plannen en zijn die ineens niet door gegaan? En ja, natuurlijk kun je op de uitnodiging ingaan, los van het feit dat het kerst is kan een etentje of borrel bij familie of vrienden heel gezellig zijn. En ook al word je uitgenodigd uit een soort van verkapt medelijden, dan nog kan zo’n bezoekje natuurlijk best gezellig zijn. Als enige single te zijn in je vriendengroep hoeft helemaal geen ramp te zijn!

Afbeelding van een zelfverzekerde single die thuis van kerst geniet.

Trakteer jezelf op een paar dagen in een hotel

Veel hotels hebben speciale arrangementen met kerst. Speciale diners en andere activiteiten om het extra gezellig te maken. Je kunt vanaf oktober eens rondkijken op het internet of er misschien ergens een hotel is dat een leuk arrangement aanbiedt, soms wordt er speciaal rekening gehouden met singles. En ook al zit je dan tijdens het diner op Eerste Kerstdag in je eentje aan een tafeltje, dan nog ben je in gezelschap van anderen die ook de huiselijke sleur zijn ontvlucht. Een lekkere lange boswandeling na het diner met een lekker drankje in de foyer van het hotel na afloop maakt de dag helemaal goed.

Maak tijd voor dingen waar je de rest van het jaar niet aan toe komt

Heb je vrij rond de Kerst en geen plannen om het te gaan vieren? Besteed de tijd dan aan dingen waar je het afgelopen jaar niet aan toe bent gekomen. Ga eindelijk je boeken en Cd’s eens uitzoeken, mest je kledingkast uit en doe dingen weg die je al jaren niet meer draagt. En als dat soort klussen allemaal niet nodig zijn, dan kruip je toch gewoon lekker op de bank met dat nieuwe boek of om nu eens eindelijk die serie te kijken die je al zo lang wilde zien.

Gezellig thuis: relaxen met boeken en cd's, taken afronden.

Rond de feestdagen gaan veel mensen op zoek naar een partner

De statistieken wijzen uit dat juist in december veel mensen op zoek gaan naar een partner en zich inschrijven op een datingsite. Veel mensen hebben blijkbaar het idee om het nieuwe jaar eens te beginnen met een nieuwe start en daar hoort dan voor sommigen ook een nieuwe relatie bij. Dus als je toch al van plan was om je bij een datingsite in te schrijven is december een goede maand, want dan zijn er vaak veel nieuwe aanmeldingen.


Hoe voorkom je eenzaamheid tijdens de kerst?

Veel singles hebben een hekel aan de decembermaand. Familie en vrienden die wel een partner en gezin hebben, zijn druk bezig met voorbereidingen voor de feestdagen. Sinterklaasgedichten maken, surprises in elkaar knutselen, ideeën opdoen voor het kerstdiner met de familie. En jij bent single met kerst en vraagt je af hoe je deze dagen doorkomt. Er zijn wel een paar dingen die je kunt doen om een eenzame kerst te voorkomen.

Vrienden die feestelijke ambachten samen maken tijdens kerst

Nodig zelf mensen uit

Je hoeft natuurlijk als single niet te gaan zitten wachten tot je wordt uitgenodigd voor het kerstdiner en dan op Eerste Kerstdag gedeprimeerd te constateren dat dit weer niet is gebeurd. Je kunt natuurlijk ook zelf het initiatief nemen. Heb je bij voorbeeld een broer of zus met een gezin, stel dan voor om Kerst gezellig bij jou thuis te vieren. Kerst heeft twee dagen, dus wie weet had het gezin nog geen plannen voor beide dagen. Vraag het wel op tijd, begin december ben je echt te laat. Maak het gezellig, haal lekkere dingen in huis en maak er samen met je gasten een leuke dag van.

Breng de kerst door met andere singles

Heb je toevallig nog een single of misschien wel meerdere in je vriendenkring? Stel dan voor om de kerstdagen gezamenlijk door te brengen. Jullie kunnen samen het kerstdiner samenstellen, ieder maakt een gang van het diner. Misschien voor iedereen een klein cadeautje onder de kerstboom, wat lekkers bij de koffie of thee voordat jullie aan tafel gaan. Na het diner samen een goede film kijken en je hebt zonder dat het heel veel moeite kost een leuke dag samen.

Virtuele kerstbijeenkomst, vastlegging van de warmte van digitale samenhorigheid.

Boek een vakantie naar de zon

Heb je echt helemaal geen zin in “het kerstgedoe” dan kun je ook nog overwegen om een vakantie naar de zon te boeken via een singlereis rond de feestdagen. In een land als Egypte bij voorbeeld merk je niets van de kerst. Het is er heerlijk weer en je kunt er een prima vakantie doorbrengen. Ook op de Canarische Eilanden is het altijd mooi weer, of als je het verder weg zoekt op de Antillen, hoewel daar natuurlijk wel kerst wordt gevierd, maar wel heel anders dan in Nederland.

Zwelg niet in je eenzaamheid

Zijn de bovenstaande ideeën geen optie? Bedenk dan dat kerst maar twee dagen duurt en dat het daarna gewoon weer 27 december is. Het heeft geen zin om tijdens de kerstdagen mokkend op de bank te gaan zitten bedenken dat “iedereen” je is vergeten. Soms kan het ook wel prettig zijn dat je de deur niet uit hoeft en lekker een paar vrije dagen voor jezelf hebt. Als je niet hoeft te werken kun je misschien eindelijk dat boek eens gaan lezen, die film kijken of desnoods je keuken een flinke poetsbeurt geven met de kerstmuziek op de radio op de achtergrond. Hoe dan ook gaat ook deze Kerst gewoon weer voorbij en daarna worden de dagen ook al snel weer langer. En dan duurt het nog een hele poos voordat het weer Kerst is.

Filmavond alleen: gezellig dekentje, filmcomfort.

Hoe je jezelf kunt verwennen tijdens de feestdagen als je alleen bent

Het kan moeilijk zijn om tijdens de feestdagen alleen te zijn, maar onthoud dat je niet de enige bent die zich zo voelt. Door voor jezelf te zorgen en deze tijd op een positieve manier door te brengen, kun je deze periode overleven en er zelfs van genieten. Hopelijk hebben onze tips en ideeën je geholpen om de feestdagen alleen door te brengen en er het beste van te maken. Vergeet niet dat het belangrijk is om voor jezelf te zorgen en jezelf te omringen met positieve energie. Maak gebruik van deze tijd om te reflecteren, nieuwe hobby’s te ontdekken en contact te maken met dierbaren. Wie weet wat voor nieuwe ervaringen deze feestdagen kunnen brengen! We wensen je veel liefde en warmte toe tijdens deze kerstperiode en hopen dat je het gezelschap vindt dat je zoekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---