Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Voor het eerst Oud en Nieuw vieren met je nieuwe liefde!
Oud en Nieuw nieuwe liefde

Voor het eerst Oud en Nieuw vieren met je nieuwe liefde!

Welke online datingsite?
12 februari 2021

Wanneer je pas een nieuwe relatie hebt dan zijn er veel dingen die je voor het eerst doet. Voor het eerst samen een weekendje weg, voor het eerst samen op vakantie naar het buitenland. En natuurlijk voor het eerst samen de feestdagen doorbrengen. Kerst en Oud en Nieuw zijn vaak een hoogtepunt. Maar het kan ook de valkuil zijn voor een deceptie. Een belangrijke tip is: Maak goede afspraken over hoe en waar jullie de feestdagen doorbrengen. Zo weet je waar je aan toe bent, houd je je relatie leuk en loop je niet het risico dat je je op Oudejaarsavond hopeloos verloren voelt.

in dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Bij jou of bij je partner?

Als je samen bent begint ook vaak het schipperen. Sommige families hechten er aan om samen te zijn op belangrijke momenten. Kerst heeft dan nog het voordeel dat het twee dagen zijn. Je kunt op die manier je aandacht over beide families verdelen. Maar als je geen zin hebt in het “familiegebeuren” zeg dit dan gewoon eerlijk. En het liefst ruim van tevoren en niet een week voordat jullie eigenlijk Eerste Kerstdag of de jaarwisseling bij je “schoonfamilie” zouden doorbrengen. Realiseer je wel dat het misschien niet in goede aarde valt als je botweg weigert. Je kunt je ook bedenken dat het maar één dag is en dat die ook gewoon weer voorbij gaat. Op bijna alle andere dagen van het jaar kun je immers doen wat je zelf wilt.

partner oud jaar

Maak het samen gezellig

Hebben jullie geen verplichtingen met Oud en Nieuw dan kun je de jaarwisseling lekker doorbrengen zoals jullie dat zelf willen. Of je nu traditioneel gaat gourmetten of met het bord op schoot voor de tv gaat hangen, het is helemaal aan jou. Jullie kunnen samen een goede film kijken of als je ervan houdt naar één van de vele oudejaarsconferences op TV kijken. Als jullie het niet eens kunnen worden over de zender waar naar gekeken wordt dan is er gelukkig altijd nog uitzending gemist. Ideaal voor Nieuwjaarsdag. Je kunt natuurlijk uitgebreid gaan koken als je gourmetten maar gewoontjes vindt of als je dat met Kerst al hebt gedaan bij ouders of schoonouders. Kies lekkere gerechten uit om samen te maken en geniet van zowel het klaarmaken als het opeten van het lekkers. Samen oliebollen bakken kan natuurlijk ook.

nieuw jaar

Lekker weg met de jaarwisseling

Als je geen zin hebt in verplichtingen kunnen jullie er natuurlijk ook nog voor kiezen om de jaarwisseling elders door te brengen. Of je nu Oud en Nieuw gaat vieren in Londen of Parijs of een huisje boekt op een vakantiepark waar de jaarwisseling vrijwel geruisloos voorbij gaat, de keuze is aan jou. Lekker naar de zon kan natuurlijk ook. Op de Canarische Eilanden of aan de Spaanse zuidkust is het prima weer in de winter en van sneeuw en kou heb je vrijwel zeker geen last. Misschien dat je familie het jullie niet in dank afneemt als je besluit om de feestdagen niet met hen door te brengen. Maar bedenk dat het jullie leven is en dat jullie zelf mogen beslissen hoe jullie deze dagen willen doorbrengen. Als de familie daar een ruzie voor over heeft zegt dat meer over hen dan over jullie.

Samen plannen maken voor het nieuwe jaar

De jaarwisseling is ook een mooi moment om samen toekomstplannen te maken. Dat hoeft niet te betekenen dat jullie op zoek gaan naar een gezamenlijke woning of trouwplannen maken. Maar het is natuurlijk wel altijd leuk om over de toekomst te fantaseren en je verwachtingen daarover uit te spreken. Hoe zien jullie je gezamenlijke toekomst? Misschien wel met een gezin, of met een hopelijk harmonieus samengesteld gezin als jullie al kinderen hebben uit een eerdere relatie. Maar het kan ook leuk zijn om samen alvast te fantaseren over een volgende gezamenlijke vakantie of iets anders dat jullie graag samen eens zouden gaan doen.

vakantie plannen

Maak het niet uit tijdens de jaarwisseling!

Denk je erover om je relatie te beëindigen, omdat je nieuwe vriend of vriendin toch niet is wat je had gedacht? Wees dan zo tactvol om dat niet tijdens de jaarwisseling te doen. Het is niet zo leuk om ineens oud nieuw als single te vieren. Veel relaties stranden rond de feestdagen en dat is voor degene die achterblijft juist extra pijnlijk. Denk je erover om je relatie te stoppen, doe dit dan ruim voor de feestdagen of zet je ertoe om deze feestdagen nog samen door te brengen en bewaar het slechte nieuws voor januari. En dan natuurlijk niet 2 januari, maar hou het nog even een paar weken vol. Dit klinkt misschien allemaal erg geforceerd. Maar zeker als de ander wel het gevoel heeft erg gelukkig te zijn is het natuurlijk enorm pijnlijk om twee dagen voor de jaarwisseling te worden gedumpt. Dit zou je zelf ook niet echt waarderen immers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste items