Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Voor het eerst samen met kerst! Hoe maak je het onvergetelijk?
Koppel versiert samen kerst met kerstboom, lachend en-gelukkig.

Voor het eerst samen met kerst! Hoe maak je het onvergetelijk?

Welke online datingsite?
25 december 2023

Kerstmis is de perfecte tijd van het jaar om quality time door te brengen met je partner. Het vieren van de feestdagen samen kan echter ook voor de nodige uitdagingen zorgen. Op welkeonlinedatingsite.nl hebben we tips en adviezen verzameld om ervoor te zorgen dat je eerste kerst samen met je partner een succes wordt. Of je nu besluit om samen thuis te blijven of een romantische vakantie te boeken, er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Van cadeaus tot familiebezoeken en het creëren van nieuwe tradities, onze gids biedt alles wat je nodig hebt om de perfecte kerst met je geliefde te vieren. Ontdek hoe je deze feestdagen onvergetelijk kunt maken en geniet van elkaars gezelschap tijdens deze speciale tijd van het jaar.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

De impact van een nieuwe relatie tijdens de kerstperiode

It’s the most wonderful of the year: Kerstmis. Of dat hoort het toch te zijn. Voor veel mensen is de kerstperiode echter een heel eenzame tijd. Geen partner, geen familie, geen vrienden. Het is zeer triestig als je alleen met kerst bent. De maatschappij voert de druk om Kerstmis gezellig te vieren met familie echter op. Denk hierbij aan de tienduizend kerstfilms die telkens weer worden getoond of de vele reclames voor leuke cadeautjes voor onder de kerstboom. Toch valt het op dat veel mensen plots helemaal into kerst worden als ze iemand leren kennen rond die periode. Dan willen ze niets liever dan kerst te vieren met deze persoon. Maar hoe gaat dat dan?

Koppel loopt hand in hand door besneeuwde straat tijdens kerst

Samen Kerst vieren: tips voor nieuwe koppels

Kerst is een tijd van samenzijn met vrienden en familie. Het is een tijd waarop we ons richten op de belangrijke mensen in ons leven en de goede dingen waarvoor we dankbaar zijn. Maar voor sommigen van ons is Kerst ook een tijd van angst en onzekerheid, vooral als het gaat om het delen van deze bijzondere tijd met iemand voor de eerste keer. Als je voor het eerst met iemand gaat samen zijn tijdens de feestdagen, kan het overweldigend zijn om te beslissen hoe je het gaat aanpakken. Zullen jullie elkaars familie ontmoeten? Wat zullen jullie doen? Hoe zullen jullie het financieel regelen? Deze en andere vragen kunnen overweldigend zijn, maar het is belangrijk om te onthouden dat het niet nodig is om alles perfect te regelen. Een goede manier om te beginnen is om open en eerlijk te communiceren met je partner over jullie verwachtingen en gevoelens. Praat over jullie plannen voor de feestdagen en bespreek hoe jullie samen willen zorgen dat iedereen zich comfortabel voelt. Wees flexibel en onthoud dat compromissen maken onvermijdelijk is.

Kerst met zijn of jouw familie?

Kerst is een echt familiefeest. Veel mensen hebben dan ook de gewoonte om kerstavond en kerst zelf met dezelfde personen te spenderen. Kerstavond bijvoorbeeld bij oma met de hele familie en kerst bijvoorbeeld met de broers en zussen. Maar als je een relatie hebt, heeft die persoon vast ook zijn eigen gewoontes. Daarom is het belangrijk om te kiezen of je deze dagen samen of apart wil vieren. Kies je voor het eerste, dan moeten er meerdere keuzes worden gemaakt. Naar wiens familie ga je namelijk op kerstavond en naar wiens familie op kerst? Of combineer je het allemaal, wat natuurlijk resulteert in twee drukke dagen. Probeer hierin overeen te komen en een oplossing te vinden die voor iedereen aanvaardbaar is. Het is niet omdat je een relatie hebt, je plots al de rest mag laten vallen natuurlijk.

Koppel met kerstuitnodigingen, beslist samen feestdagen vieren?

Gezellig samen met z’n tweetjes

Zijn jullie beiden niet zo’n kerstpersonen? Dan kunnen jullie er ook voor kiezen om het gezellig met z’n tweetjes te vieren. En dat doe je dan natuurlijk zoals jullie het zelf willen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om gezellig thuis te blijven en iets speciaals te koken voor elkaar. Aangezien veel personen vrij hebben tijdens de kerstperiode, kunnen jullie van de gelegenheid ook gebruik maken om het vliegtuig te nemen naar een zonnige bestemming. Zo koppel je het onaangename van deze feestperiode aan het aangename: reizen. Eenmaal ter plaatse kunnen jullie nog kiezen of jullie op kerstavond iets speciaals willen doen. Op reis gaan naar een stad met een leuke kerstmarkt, is bijvoorbeeld altijd een leuk idee om toch wat in de kerstsfeer te blijven. En de duizenden kerstlichtjes zorgen natuurlijk voor een zeer romantische setting!

Wel of geen cadeautjes en hoe duur?

Eigenlijk is het een wonder dat mensen zo van kerst kunnen houden, want uiteindelijk levert het heel wat stress op. Wat gaan we eten? Waar vieren we het? Wanneer zal ik de cadeaus kopen? Wat zal ik kopen? Maak dus vanaf het begin een duidelijke regel op voor jullie tweetjes als het over cadeautjes gaat. Lever elkaar niet extra stress op om het ideale cadeau te vinden. Spreek bijvoorbeeld een budget af zodat de een niet met iets super duurs afkomt, terwijl de ander “maar” een geurtje voor je heeft gekocht. Je kunt ook beslissen om samen lekker uit te gaan eten als wijze van jullie kerstcadeau. De keuze ligt volledig bij jullie, maar spreek er gewoon over. Als er duidelijk regels zijn, krijgt iedereen het perfecte kerstcadeau! Het is ook goed om te onthouden dat Kerst niet alleen gaat om cadeautjes en uitgebreide maaltijden. Het gaat erom tijd door te brengen met de mensen die je liefhebt en herinneringen te maken. Dus, of je nu gaat koken voor een grote groep of alleen een gezellige maaltijd voor twee bereidt, de belangrijkste is dat jullie samen zijn.

Stel uitwisselen kerstcadeaus binnen afgesproken budget.

Samen de kerstboom versieren

Deze is natuurlijk enkel van toepassing als je van plan bent om een kerstboom in huis te halen. Ook al wonen jullie niet samen, het is fijn om samen de kerstboom te versieren. Het bouwt meteen een leuke relatie op en jullie komen er beiden van in de kerstsfeer. Kies samen een boom uit, haal jullie mooiste versieringen boven en starten maar! Je zult merken dat jullie al snel meer zin zullen krijgen in deze periode. En je moet toegeven: zo’n kerstboom heeft wel iets romantisch. “All I want for christmas is you” mag ondertussen natuurlijk loeihard door de boxen scheuren! Als je besluit om de feestdagen te delen met iemand voor de eerste keer, kan het een beetje spannend zijn. Maar als je open communiceert, flexibel bent en je richt op het delen van tijd en herinneringen met degene van wie je houdt, zal het zeker een Kerst worden om nooit te vergeten. Veel plezier samen met kerst!

Nieuwe kersttradities creëren: zo maak je het extra speciaal

Of je nu een nieuwe relatie hebt of al jarenlang samen bent, het vieren van Kerstmis met je partner is een speciale gelegenheid. Met de tips en adviezen van welkeonlinedatingsite.nl kun je ervoor zorgen dat je eerste kerst samen onvergetelijk wordt. Het creëren van nieuwe tradities, het vinden van het perfecte cadeau en het plannen van een romantische vakantie zijn allemaal belangrijke aspecten om rekening mee te houden. Maar vergeet niet dat het belangrijkste is om te genieten van elkaars gezelschap en tijd door te brengen met de mensen waar je van houdt. Met onze gids heb je alles wat je nodig hebt om deze kerst onvergetelijk te maken en herinneringen te creëren die een leven lang meegaan. Wij wensen je een fijne en liefdevolle kerstperiode samen met je partner!

Stel kijkt kerstfilm met warme chocolademelk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---