Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Voor het eerst samen met kerst!
Voor het eerst samen met kerst

Voor het eerst samen met kerst!

Welke online datingsite?
12 februari 2021

It’s the most wonderful of the year: Kerstmis. Of dat hoort het toch te zijn. Voor veel mensen is de kerstperiode echter een heel eenzame tijd. Geen partner, geen familie, geen vrienden. Het is zeer triestig als je alleen met kerst bent. De maatschappij voert de druk om Kerstmis gezellig te vieren met familie echter op. Denk hierbij aan de tienduizend kerstfilms die telkens weer worden getoond of de vele reclames voor leuke cadeautjes voor onder de kerstboom. Toch valt het op dat veel mensen plots helemaal into kerst worden als ze iemand leren kennen rond die periode. Dan willen ze niets liever dan kerst te vieren met deze persoon. Maar hoe gaat dat dan?

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Kerst met zijn of jouw familie?

Kerst is een echt familiefeest. Veel mensen hebben dan ook de gewoonte om kerstavond en kerst zelf met dezelfde personen te spenderen. Kerstavond bijvoorbeeld bij oma met de hele familie en kerst bijvoorbeeld met de broers en zussen. Maar als je een relatie hebt, heeft die persoon vast ook zijn eigen gewoontes. Daarom is het belangrijk om te kiezen of je deze dagen samen of apart wil vieren. Kies je voor het eerste, dan moeten er meerdere keuzes worden gemaakt. Naar wiens familie ga je namelijk op kerstavond en naar wiens familie op kerst? Of combineer je het allemaal, wat natuurlijk resulteert in twee drukke dagen. Probeer hierin overeen te komen en een oplossing te vinden die voor iedereen aanvaardbaar is. Het is niet omdat je een relatie hebt, je plots al de rest mag laten vallen natuurlijk.

kerst samen doorbrengen

Gezellig samen met z’n tweetjes

Zijn jullie beiden niet zo’n kerstpersonen? Dan kunnen jullie er ook voor kiezen om het gezellig met z’n tweetjes te vieren. En dat doe je dan natuurlijk zoals jullie het zelf willen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om gezellig thuis te blijven en iets speciaals te koken voor elkaar. Aangezien veel personen vrij hebben tijdens de kerstperiode, kunnen jullie van de gelegenheid ook gebruik maken om het vliegtuig te nemen naar een zonnige bestemming. Zo koppel je het onaangename van deze feestperiode aan het aangename: reizen. Eenmaal ter plaatse kunnen jullie nog kiezen of jullie op kerstavond iets speciaals willen doen. Op reis gaan naar een stad met een leuke kerstmarkt, is bijvoorbeeld altijd een leuk idee om toch wat in de kerstsfeer te blijven. En de duizenden kerstlichtjes zorgen natuurlijk voor een zeer romantische setting!

kerst

Wel of geen cadeautjes en hoe duur?

Eigenlijk is het een wonder dat mensen zo van kerst kunnen houden, want uiteindelijk levert het heel wat stress op. Wat gaan we eten? Waar vieren we het? Wanneer zal ik de cadeaus kopen? Wat zal ik kopen? Maak dus vanaf het begin een duidelijke regel op voor jullie tweetjes als het over cadeautjes gaat. Lever elkaar niet extra stress op om het ideale cadeau te vinden. Spreek bijvoorbeeld een budget af zodat de een niet met iets super duurs afkomt, terwijl de ander “maar” een geurtje voor je heeft gekocht. Je kunt ook beslissen om samen lekker uit te gaan eten als wijze van jullie kerstcadeau. De keuze ligt volledig bij jullie, maar spreek er gewoon over. Als er duidelijk regels zijn, krijgt iedereen het perfecte kerstcadeau!

kerstboom

Samen de kerstboom versieren

Deze is natuurlijk enkel van toepassing als je van plan bent om een kerstboom in huis te halen. Ook al wonen jullie niet samen, het is fijn om samen de kerstboom te versieren. Het bouwt meteen een leuke relatie op en jullie komen er beiden van in de kerstsfeer. Kies samen een boom uit, haal jullie mooiste versieringen boven en starten maar! Je zult merken dat jullie al snel meer zin zullen krijgen in deze periode. En je moet toegeven: zo’n kerstboom heeft wel iets romantisch. “All I want for christmas is you” mag ondertussen natuurlijk loeihard door de boxen scheuren!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste items
Laatste reacties