Welke Online Datingsite
Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Waarom hebben we meer zin in seks wanneer we een kater hebben?
zin in seks

Waarom hebben we meer zin in seks wanneer we een kater hebben?

Welke online datingsite?
14 maart 2021

Zeker voor vrouwen geldt nog wel eens dat het verlangen naar seks groter blijkt na een wild avondje stappen, waarbij flink wat alcohol is genuttigd. Ondanks dat je je de volgende ochtend volledig brak kunt voelen, zal alsnog een duidelijke behoefte aan intimiteit en genegenheid merkbaar zijn. Het lijkt mogelijk onwaarschijnlijk, toch zijn hier zeker enkele duidelijke redenen voor te geven. Er kan hierbij gekeken worden naar de fysiologische gevolgen die alcohol op het lichaam heeft en hoe dit de zin in seks kan bevorderen.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Het effect van alcohol

Iedereen kent de uitwerking van alcohol. Je kunt er veel losser door worden en even alle zorgen van je afgooien, zodat je kunt genieten van het moment en het samenzijn met anderen. Je gevoel van zelfvertrouwen kan een flinke boost krijgen, waardoor je denkt de hele wereld aan te kunnen. Remmingen of onzekerheden die je in het dagelijkse leven tegenhouden om bepaalde dingen te doen of een bepaalde houding aan te nemen, spelen vaak geen rol meer, waardoor je even heel iemand anders kunt zijn.

alcohol vrouw

Seksuele gevoelens

De toename van zelfvertrouwen en het hebben van een goed gevoel over jezelf, kan er ook voor zorgen dat je je minder bezighoudt met hoe je op een ander overkomt of wat die ander van je denkt. Zo is er nog minder belemmering om toenadering te zoeken tot een ander en krijgen seksuele gevoelens gemakkelijker de vrije loop. Aangezien de alcohol vaak in de ochtenduren nog lang niet uit het systeem is verdwenen, blijft ook dit effect langer hangen, waardoor je ondanks een kater alsnog meer zin in seks kunt hebben.

Drank koppelt seks

Alcohol heeft daarnaast ook het effect dat het situaties die veelvuldig voorkomen tijdens het consumeren van drank, koppelt aan deze bezigheid. Wanneer je dus gewend bent om vaker en sneller over te gaan op seks, wanneer je drinkt, kan het opnieuw nuttigen van een drankje gelijk deze trigger geven aan je lichaam en je zin in seks gelijk opvoeren. Hierdoor wordt het libido reeds vroegtijdig op de avond opgewekt en zal dit in het lichaam blijven, wanneer dit onvervuld is gebleven op de avond zelf. Ook dit zal het verlangen naar seks bevorderen ondanks de kater. De alcohol neemt alle negatieve factoren weg die seks zonder drank eerder doen afhouden. Je blijft nog wat langer in dezelfde positieve, sexy waas hangen.

seks kater

Hoger libido door testosteron

Drank geeft een hoger gehalte aan testosteron, ook aan het lichaam van een vrouw. Aangezien dit hetzelfde hormoon is dat de sekslust opwekt, zullen vrouwen na een avondje drinken meer zin hebben in seks. Het hogere level aan testosteron verhoogt het libido en hierdoor neemt de zin in seks toe. Ook het gevoel van ongeremdheid en de kwetsbaarheid die hiermee gepaard gaat, zorgt ervoor dat een vrouw genegenheid en bescherming zoekt en dit kan uitmonden in seks. Er zijn dus zeker verschillende redenen aan te dragen, die verklaren waarom een vrouw meer zin heeft in seks wanneer ze een kater hebben.

3 reacties op “Waarom hebben we meer zin in seks wanneer we een kater hebben?”

  1. Avatar for Shahzad Shahzad schreef:

    Kis love mis

  2. Avatar for ricky ricky schreef:

    Hey mooi foto

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.