Welke Online Datingsite
Home / Blog overzicht - Online dating & relaties / Een time-out nemen in je relatie
Een time-out nemen in je relatie

Een time-out nemen in je relatie

Welke online datingsite?
14 februari 2021

Het kan zijn dat je even niet lekker in je relatie zit. Misschien twijfel je wel over de relatie, misschien zijn er minder heftige dingen waar je even niet zeker over bent en heb je even pauze nodig in je relatie. In ieder geval kan een time-out je helpen om duidelijkheid te krijgen over wat je nu eigenlijk wil in het leven

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Een time-out kan een relatie redden

Het is  belangrijk dat je een time-out nemen op de goede manier doet, want anders is de kans erg groot dat je juist van elkaar afdrijft. Bedenk dus goed of de time-out echt is wat je wil, of dat je eigenlijk gewoon de relatie wilt verbreken maar het niet durft. Dan kun je beter direct eerlijk zijn – dit is ook netjes tegenover je partner. Als je twijfelt, dan kan een time-out je relatie juist redden.

time out onweer

Hoe lang is een time-out?

Soms is een time-out van een week genoeg en soms heb je twee maanden nodig om tot jezelf te komen. Vaak is het wel zo, dat hoe korter de time-out in eerste instantie is, hoe beter de relatie ervoor staat. Als je twee maanden bij elkaar weg wilt zijn, is er bijna sprake van een proefscheiding – dan wil je eigenlijk vooral zeker weten of de keuze die je in je hoofd gemaakt hebt het beste is. Als de periode korter is, bijvoorbeeld een week of drie weken, dan kan dit ook al als erg lang aanvoelen. Het is heel belangrijk dat je niet zomaar gaat flierefluiten: er is wel werk aan de winkel.

Benut de time-out goed

Als je ervoor gekozen hebt om een time-out te nemen in je relatie, dan is het geen kwestie van zomaar een maand afstand nemen. Het is vaak aan te raden om een relatietherapeut in te schakelen, deze kan jou en je partner optimaal helpen met het vinden van het beste traject. De relatietherapeut kan een goede inschatting maken van het slagen van een relatie en hierbij een passende time-outlengte vinden. Vervolgens is het vaak zo dat je samen of apart afspraken hebt met de relatietherapeut.

relatietherapeut

Liever geen relatietherapeut

Ook als je geen relatietherapeut in wilt schakelen is het belangrijk dat je met elkaar afspreekt tijdens de time-out. Je hebt allebei veel tijd voor jezelf en je kunt dus allebei goed nadenken. Het is dan belangrijk dat jullie ook deze gevoelens naar elkaar uiten. Zo kun je na elke afspraak weer een goede stap zetten. Als je tijdens de time-out met elke afspraak iets dichter bij elkaar komt, is er een kans dat jullie relatie weer nieuw leven ingeblazen wordt.

Blijf met elkaar praten

Het is niet aan te raden om niet met elkaar af te spreken: na een lange time-out weer met elkaar spreken kan ervoor zorgen dat jullie verwachtingen ver uit elkaar liggen. Misschien wil je partner er na drie weken weer vol voor gaan, en heb jij besloten dat je de relatie wilt beëindigen. Het is niet voordelig om elkaar zo lang in onwetendheid te laten Het is belangrijk dat je elkaar meeneemt in het denkproces. Zo heeft jullie relatie de meeste kans van slagen.

2 reacties op “Een time-out nemen in je relatie”

 1. Avatar for laurent laurent schreef:

  Hoy wat een mooie onderzoek Sanne en Pleun ik heb relaties gehad en hier ook ervaring mee en wil dit taboe door breken het is voor mij ook een uitdaging hoor en zenuwachtig maar wil graag met dit onderzoek mee werken ik hoop op een reachtie van een lief persoon en die hier toch openhartig wil zijn en dat het niet gemakkelijk zal zijn meer een spanning hoor maar wat ik al schrijf het mag een open kaart te zijn en hey is nog een taboe fijn dat jullie samen hier een onderzoek in willen doen misschien tot later lieve groet

 2. Avatar for Pleun Kivits en Sanne van de Pol Pleun Kivits en Sanne van de Pol schreef:

  Goedemiddag,

  voor het vak levensbeschouwing op school doen wij een onderzoek naar het taboe op datingsites en internetrelaties. We zijn op zoek naar iemand die onze vragen over dit onderwerp kan beantwoorden. Wellicht heeft u als relatietherapeut weleens te maken (gehad) met dit soort relaties. We hopen dat u ons kan helpen.

  Met vriendelijk groet,

  Sanne van de Pol en Pleun Kivits

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.