Welke Online Datingsite
Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Wat zijn de voordelen van een relatiecoach?
voordelen van een relatiecoach

Wat zijn de voordelen van een relatiecoach?

Welke online datingsite?
16 april 2022

Elke relatie kent wel zijn goede en minder prettige periodes. Zeker als je al wat langer bij elkaar bent, sluimeren er weleens irritaties bij in. Het is dan belangrijk om deze aandachtspunten wel bespreekbaar te maken, zodat het niet ongemerkt een eigen leven gaat leiden. Dit kan er namelijk uiteindelijk voor zorgen dat je uit elkaar groeit en dat zou zonde zijn, zeker als er nog voldoende liefde is om weer met elkaar op één lijn te komen. Goede communicatie zorgt ervoor dat je elkaar blijft begrijpen en kunt motiveren het beste voor ieders leven en jullie leven samen te behalen. Soms blijkt het echter lastig om dit zelfstandig nog vol te houden en kan het helpen om iemand in te schakelen die jullie daarbij ondersteuning biedt. Een relatiecoach is dan wellicht de aangewezen persoon.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Snel verbetering met hulp

Door open te staan voor begeleiding door iemand die vanuit een neutraal perspectief jullie op weg kan helpen, kunnen problemen snel en effectief worden opgelost. Er hoeft vaak niet eens zo heel veel tijd te duren voordat je verbetering ziet. Wanneer je beiden doelbewust kiest voor het inzetten van een relatiecoach en bereid bent jezelf open te stellen voor datgene wat er gedaan moet worden, kun je snel tot gewenste oplossingen komen. Het is belangrijk dat je opnieuw met elkaar in contact komt na bijvoorbeeld een time-out en een tussenpersoon kan net even deze brug voor jullie bouwen.

relatie hulp

Relatiecoach biedt kortstondige steun

Wanneer je in relatietherapie gaat bij een relatiecoach hoef je er niet altijd vanuit te gaan dat je helemaal in je verleden hoeft te gaan spitten. Er kan ook gekeken worden naar wat er nu bij jullie speelt, hoe jullie met elkaar omgaan daarin en wat je nodig hebt om hierin een verandering te brengen. Een relatiecoach maakt zichtbaar welke patronen jullie met elkaar uitoefenen en geeft adviezen hoe je hier anders in kunt staan. Met simpele oefeningen kan een relatiecoach jullie opnieuw dichter bij elkaar brengen, waardoor de communicatie weer aangenaam wordt.

Voordelen op een rij

De voordelen van een relatiecoach zijn talrijk. Wanneer je kiest voor een dergelijke vorm van ondersteuning, zul je snel bemerken hoe dit bijdraagt aan verbetering van je relatie. Een relatiecoach biedt kortstondige begeleiding, waarbij je relatie snel weer een goede richting kan opgaan.

relatie problemen

Het biedt je de mogelijkheid om open je gevoel en gedachten uit te spreken, in een veilige en respectvolle omgeving. Er worden oefeningen gedaan waardoor je met je gevoel en emoties in contact komt en hiermee om leert te gaan. Je leert op een andere manier met elkaar omgaan, door effectief te praten en te luisteren. Openheid is de basis van een goede relatie. Waar je hierin van elkaar bent weg gegroeid, kan een relatiecoach je weer de weg naar elkaar toe tonen. Je kunt elkaar weer zien zoals eerst, ongemoeid door ruis en spanningen. Oude verwijten kunnen worden opgeruimd, waardoor er weer ruimte komt om je voor elkaar open te stellen in liefde en tederheid.

Denken vanuit positieve oplossing

Een relatiecoach richt zich minder op de problematiek, maar eerder juist op het onderzoeken van de sterke punten binnen een relatie. Wat is het wat je graag wilt ervaren? Wat heb je van de ander nodig? Hoe kunnen we dit bereiken? Door minder op de negatieve aspecten te letten, maar te kijken naar wat jullie beiden bindt, komt er weer benadering. Ben je er op tijd bij, dan heb je nog voldoende kans om het te draaien naar iets positiefs en hoeft een relatie niet verder af te zwakken. Als je relatie je dierbaar is, grijp dan zeker de kans aan om je door een relatiecoach te begeleiden. Zo voorkom je dat het erger wordt.

positief

Relatiecoach of relatietherapeut

Er is een verschil tussen relatiecoach of -therapeut. Een relatietherapeut biedt hulp wanneer een relatie al dusdanig beschadigd is dat er werk gedaan moet worden om dit te herstellen. Een relatiecoach helpt daarentegen al eerder, namelijk wanneer je als koppel wat uit elkaar lijkt te groeien en om de relatie verder te helpen verdiepen. De basis is hierbij nog steeds goed. Al jullie kwaliteiten worden hierbij ingezet. Het onderzoeken van diepgaande onderliggende kwesties worden dan weer eerder besproken bij een relatietherapeut. Zo kan bij een relatiecoach de drempel net wat lager liggen en voorkomen jullie dat echte therapie nodig zal worden op de langere termijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.