Welke Online Datingsite
Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Doen veel stellen aan partnerruil?
Doen veel stellen aan partnerruil?

Doen veel stellen aan partnerruil?

Welke online datingsite?
27 maart 2021

Partnerruil is meestal geen onderwerp dat tijdens verjaardagen of andere familiebijeenkomsten ter sprake komt. Het kan dus goed dat een stel in je familie of vriendenkring aan partnerruil doet terwijl je dat niet weet. Er zijn niet echt percentages bekend hoeveel stellen er aan partnerruil doen. Daar komt nog bij dat er ook nog een groot verschil is in de frequentie. Sommige stellen proberen partnerruil een keer uit en laten het bij deze ene ervaring. Maar er zijn ook stellen die al jaren aan partnerruil doen, met verschillende andere stellen. Alles valt of staat met goede afspraken en vertrouwen. Als je geen goede afspraken maakt draait partnerruil vaak uit op een relatiebreuk.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Waarom doen stellen aan partnerruil?

De meeste stellen die aan partnerruil doen, doen dit om het seksleven met hun eigen partner spannend te houden of spannender te maken. Door seksuele ervaring op te doen met anderen en nieuwe dingen te ontdekken kan de seks met de eigen partner ook leuker en spannender worden. Daarnaast kan het zo zijn dat de eigen partner minder behoefte heeft aan seks. Dit kan dan worden gecompenseerd door een seksuele relatie met een andere partner te hebben.

Verschil met vreemdgaan

Het verschil met vreemdgaan is dat de partners van elkaar weten dat er een seksuele relatie gaande is. Een moderner woord voor partnerruil is het tegenwoordig vaak gehoorde swingen. De benaming swingers is in het Engels vertaald: schommelen. Vermoedelijk van het heen en weer gaan tussen 2 relaties. Er zijn diverse swingers datingsites waar deze stellen met elkaar in contact komen.

partnerruil stel

Is partnerruil gevaarlijk voor je relatie?

Wanneer je aan partnerruil doet bestaat er altijd een risico voor je relatie. Het kan immers gebeuren dat jij of je partner verliefd wordt op degene met wie aan partnerruil wordt gedaan. Als deze gevoelens zo sterk worden dat dit leidt tot een relatiebreuk dan is dat voor de achterblijvenden, en dat zijn er dan altijd twee, niet leuk. Of het toeval moet zijn dat beide stellen met de ander verder willen gaan. Maar dat is vaak niet het geval. Stellen die aan partnerruil doen hebben vaak wel een duidelijk idee over seks. Het zijn over het algemeen mensen die van mening zijn dat de mens niet is geschapen om monogaam door het leven te gaan.

Monogamie strookt niet met partnerruil

Als je vindt dat jij en je partner monogaam moeten zijn in jullie relatie, dan is het natuurlijk geen goed idee om aan partnerruil te doen. Want dan is de kans groot dat dit tot conflicten gaat leiden, ook als je partner of jij er in eerste instantie met enige tegenzin mee instemt. Als je partner bij voorbeeld vindt dat jullie te weinig seks hebben en daarom voorstelt aan partnerruil te doen. Dan kun je daarmee akkoord gaan, vaak uit angst hem of haar te verliezen, maar als het niet jouw idee was dan zal dit toch altijd blijven wringen. En als je partner vervolgens een relatie met een ander aanknoopt terwijl jij een relatie met de partner van diegene absoluut niet ziet zitten, dan zal dit vrijwel zeker op problemen uitdraaien.

monogame relatie

Blijven stellen die aan partnerruil doen langer bij elkaar?

Of stellen die aan partnerruil doen langer bij elkaar blijven hangt van een aantal dingen af. Ten eerste is het belangrijk of beide partners instemmen met de partnerruil. Als dit het geval is, dan is de kans groot dat de relatie ondanks de partnerruil gewoon in stand blijft. Er zijn stellen die al vele tientallen jaren aan partnerruil doen maar die desondanks zeggen nog steeds erg gelukkig met elkaar te zijn, vaak dankzij de partnerruil. Dit houdt namelijk hun liefdesleven spannend en daardoor blijft ook hun relatie goed.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.