Welke Online Datingsite
Wat is partnerruil?

Wat is partnerruil?

Welke online datingsite?
09 mei 2021

Partnerruil is een vorm van samenleven waar niet veel stellen voor kiezen. Het kan namelijk alleen werken als je niet jaloers bent en daar gaat het in veel gevallen mis. Als je kiest voor partnerruil dan is er sprake van twee stellen waarbij je een seksuele relatie hebt met elkaars partner. Dat kan heel ver gaan. Het kan dus zijn dat van twee heterostellen de vrouwen een seksuele relatie met elkaar hebben of de mannen. Maar in de meeste gevallen houdt het in dat de man een relatie heeft met de vrouw van de andere man, en in het gunstigste geval dus ook andersom, de vrouw heeft een relatie met de man van het andere stel. Wanneer beiden geliefden ervoor kiezen om niet monogaam te zijn kunnen we ook wel spreken van een open relatie.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Maak goede afspraken bij partnerruil

Als je aan partnerruil wilt doen is het heel belangrijk om goede afspraken te maken. Je kunt bij voorbeeld afspreken dat je eigen partner wel of juist niet weet wanneer je je minnaar of minnares ziet. Ook hangt het van jullie afspraken af of jullie elkaar vertellen over die ontmoetingen. Vaak wil de partner niet weten wat zijn man of vrouw heeft gedaan samen met de minnaar, maar aan de andere kant kan dit ook juist weer heel opwindend zijn. Maar of je er over praat hangt dus af van de situatie. Het kan zo zijn jouw vriend of vriendin een open relatie wil, maar zelf ben je hier nog niet over uit. Om in contact te komen met andere stellen kun je gebruik maken van datingsites voor partnerruil. Stellen die aan partnerruil doen worden ook wel “swingers” genoemd.

partnerruil

Zorg voor veilige seks

Het is altijd belangrijk om het veilig te doen, maar zeker als je aan partnerruil doet. Hoe goed je elkaar ook kent, je weet nooit helemaal zeker wat je minnaar of minnares doet als jij er niet bij bent, of zijn of haar partner. Daarom is het belangrijk om altijd met een condoom te vrijen om te voorkomen dat je een seksueel overdraagbare aandoening (soa) oploopt. Als je helemaal op safe wilt spelen doe je regelmatig een test op HIV en andere soa’s. Dit is bij wisselende seksuele contacten sowieso aan te raden.

Wat als je ermee wilt stoppen?

Het kan gebeuren dat jij of je partner, of het andere stel, wil stoppen met de partnerruil. Dat is geen probleem als jullie er allemaal zo over denken. Maar stel dat jij het contact met je minnares wilt verbreken, maar je partner wil dat van haar voortzetten. Dan is de kans groot dat dit tot een conflict en wie weet uiteindelijk tot een relatiebreuk leidt. En dat is nu precies het risico dat je loopt als je aan partnerruil doet. Het oude gezegde luidt niet voor niets “van ruilen komt huilen”. En ook al is dit meestal op kinderen van toepassing, het geldt ook zeker in veel situaties voor volwassenen.

partnerruil stellen

Wil je tegen elke prijs je buitenechtelijke relatie voortzetten?

Stel dat jouw vriend of vriendin wil stoppen met de partnerruil maar jij niet. Je moet je dan afvragen of je het de moeite waard vindt om de relatie met je minnaar stiekem voort te zetten. De kans dat je partner erachter komt is vrij groot. Als je hebt beloofd het contact te verbreken en achteraf blijkt dat je hebt gelogen dan heb je een enorm probleem. Want los van alle afspraken die je maakt over partnerruil blijft eerlijkheid nog steeds het allerbelangrijkste.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.