Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Dit zijn de grootste irritaties & ergernissen in een relatie!
irritaties & ergernissen in een relatie

Dit zijn de grootste irritaties & ergernissen in een relatie!

Welke online datingsite?
26 februari 2024

In iedere relatie komen irritaties en ergernissen voor. Of het nu gaat om kleine dingen zoals het dopje op de tandpasta of grotere zaken zoals een gebrek aan communicatie, het kan ontwrichtend werken in jouw relatie. Maar hoe ga je hiermee om? Op onze blog op Welkeonlinedatingsite.nl hebben we de beste tips en adviezen verzameld om deze ergernissen te voorkomen en op te lossen. Leer hoe je effectief communiceert met je partner, hoe je compromissen kunt sluiten en hoe je jouw relatie gezond en harmonieus houdt. Of je nu aan het begin van een relatie staat of al jaren samen bent, onze blog is de ultieme gids voor een gelukkige relatie.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Hoe voorkom je dat ergernissen jouw relatie verstoren?

Misschien ken je ze wel. Van die overgelukkige en tevreden stellen die nooit ruzie hebben en die na tientallen jaren nog net zo verliefd zijn als toen ze elkaar net leerden kennen. Natuurlijk komt het voor, maar de kans is groter dat ze hun kleine en grote onderlinge ergernissen gewoon goed verborgen kunnen houden. Want in iedere relatie komen ergernissen voor. Dat kan gaan om het feit dat hij altijd vergeet het dopje op de tandpasta te doen of dat zij altijd teveel geld aan kleding uitgeeft. Maar soms is er sprake van grotere ergernissen en die kunnen ontwrichtend werken in een relatie.

Stel in badkamer: tandpasta zonder dop, geïrriteerde blik partner.

Van ruzie tot harmonie

Er zijn talloze dingen die mensen kunnen irriteren of ergernissen veroorzaken in een relatie, en dit kan enorm variëren van persoon tot persoon. Sommige veelvoorkomende irritaties kunnen zijn: problemen met communicatie, onbetrouwbaarheid van een partner, ongezonde manieren om met conflicten om te gaan, teveel tijd besteden aan werk of andere activiteiten ten koste van de relatie, ongezonde levensstijlen, het gebrek aan emotionele steun, financiële problemen en seksuele problemen. Het is belangrijk om te werken aan deze irritaties en ergernissen om ervoor te zorgen dat je relatie gezond en gelukkig blijft.

Ergernis over seks

Het lijkt een cliché, maar veel ergernissen binnen een relatie gaan over seks. Vaak gaat het dan om de frequentie. Meestal is het zo dat de man meer en vaker seks wil dan de vrouw, maar andersom komt ook zeker voor. Hoe vaak seks hebben normaal is, daar kan veel discussie over zijn. Daarnaast kan er ergernis zijn over de manier waarop de seks wordt beleefd. Als de ene partner graag bepaalde dingen wel en de ander pertinent niet wil, dan kan dit leiden tot ergernis. Het kan helpen om hierover te praten, eventueel onder begeleiding van een seksuoloog. Wanneer een partner helemaal geen seks meer wil hebben kan dit grote ruzies opleveren en met gevolg dat deze mogelijk vreemd zal gaan.

Illustratie van koppel in bed, frustratie en teleurstelling.

Ergernis over geld

Geld is al jarenlang een twistpunt binnen een relatie. Waar de één vindt dat er teveel geld wordt uitgegeven aan kleding, vindt de ander dat de boodschappen te duur zijn of dat de nieuwe auto best wat minder kan. Financiële problemen kunnen grote gevolgen hebben voor je relatie. Was het vroeger zo dat de vrouw vaak niet of minder werkte dan de man, tegenwoordig werken beide partners vaak fulltime. Dit betekent dat ze in veel gevallen ook een evenredige bijdrage aan het huishouden leveren. Maar dit leidt dan ook tot meer financiële discussies. Vroeger was het zo dat veel vrouwen hun man de financiële beslissingen lieten nemen. Nu er sprake is van eer gelijkwaardigheid vinden veel vrouwen dat ze evenveel inspraak hebben. Terecht natuurlijk, maar het leidt soms wel tot meer discussie.

Ergernis over de schoonfamilie

“Je vrienden kies je, je (schoon)familie krijg je” is een gevleugelde uitspraak. Als je partner niet goed met jouw familie overweg kan of jij niet met je schoonfamilie door de bocht kunt dan kan dit leiden tot veel ergernis. Daarnaast is het mogelijk dat je eigen familie je relatie afkeurt. Veel mensen ergeren zich aan de “bemoeizieke schoonmoeder” die vindt dat het huishouden niet goed wordt gerund. Maar er kunnen ook ergernissen ontstaan over het vieren van verjaardagen of feestdagen. Probeer hierin een compromis te vinden. Willen de schoonouders dat jullie Eerste Kerstdag bij hen doorbrengen? Dan kun je ieder jaar een discussie aangaan dat jouw ouders het ook wel eens gezellig vinden als jullie op die dag bij hen komen eten. Maar als jouw ouders wat flexibeler zijn en Tweede Kerstdag ook prima vinden, laat het dan zoals het is. Het scheelt een hoop frustratie en levert wellicht twee gezellige kerstdagen op.

Persoon rolt met ogen bij bemoeizuchtige schoonmoeder.

Ergernissen op vakantie

Vakantie is bedoeld voor ontspanning. Maar in veel gevallen is het een bron van ergernis. Dat begint soms al met het uitzoeken van de bestemming. Wil de één twee weken in de zon liggen en de ander cultuur ontdekken? Dan heb je een probleem. Tenzij je tot een compromis komt. Bijvoorbeeld door een reis te boeken die beide opties openlaat. De ene dag luieren op het strand, de andere dag iets cultureel verantwoords doen kan zorgen voor een vakantie die bij beiden in de smaak valt. Relaties stranden vaak op vakantie als deze daarvoor ook al niet zo best meer was. Op vakantie kunnen relatie irritaties enorme ruzies worden, doordat je constant op elkaar lip zit. Probeer daarom het principe van “samen uit samen thuis” altijd in ere te houden.

De één vindt het gezellig rommelig, de ander ergert zich aan de troep

Als jullie allebei werken dan is het vaak een discussie wanneer er wordt opgeruimd en schoongemaakt. Als de één vindt dat er niets aan de hand is kan de ander zich behoorlijk ergeren aan de rommel of aan ramen die echt nodig gezeemd moeten worden. Het kan helpen om hierover afspraken te maken. Als jullie beiden werken, dan is het ook logisch dat jullie de huishoudelijke taken eerlijk verdelen. Vrouwen doen nog steeds meer in het huishouden dan mannen blijkt uit recent onderzoek. Dus wellicht is er voor de mannen nog wat goed te maken zodat jullie beiden tevreden zijn over een gezellig en opgeruimd huis.

Rommelige woonkamer met gefrustreerde man


De 4 grootste irritaties van mannen over hun vrouw!

Het getrouwde leven gaat niet altijd over rozen. Ondanks dat je voornemens en verwachtingen mogelijk zijn om in volledige harmonie alles samen te gaan doen, sluipen er op een gegeven moment in het beste huwelijk zelfs kleine en op den duur zelfs grotere irritaties en ergenissen in een relatie. Dit hoeven zeker geen onoverkoombare zaken te zijn waar je niet mee kunt leven, toch is het handig om inzicht te krijgen in welke aspecten mannen sneller irritant vinden aan hun vrouw om hier bedachtzamer mee om te kunnen gaan.

1: Eindeloos doorzeuren of klagen

Een houding waar veel vrouwen zich doorgaans schuldig aan maken, is het continue zeuren aan het hoofd van haar man. Veel mannen sluiten als vanzelf hun oren, zodra hun vrouw begint te klagen of door hamert over een bepaald onderwerp, dat voor de man reeds een gesloten hoofdstuk leek. Vaak wordt ervan uit gegaan dat als je iets maar vaak genoeg herhaalt, het op een gegeven moment wel aankomt bij de man. Vaak is echter het omgekeerde het behaalde effect. Een ingebouwd mechanisme van vecht- of vluchtgedrag zorgt ervoor dat de communicatie enkel slechter wordt. Beter is het om op een positieve en aanmoedigende manier duidelijk aan te geven, wat je graag ziet dat je man je bij zou helpen.

Vrouw klaagt, man trekt zich terug, emotionele disconnectie.

2: Te veel aandacht opeisen

Een andere grote irritatie van mannen over hun vrouw is de mate waarin ze zijn tijd en aandacht opeist en de situatie domineert. Dit kan zijn door overmatig contact te zoeken en gelijk een antwoord terug te verwachten en bovendien gelijk hier nog een op een bepaalde manier van reageren aan vast te plakken. Hierdoor kan een vrouw doorschieten naar opnieuw gezeur en geklaag en bovendien krijgt de man geen ruimte om gewoon zichzelf te zijn. Het denkproces van een man is daarbij vaak wat trager dan dat van een vrouw, dus om te verwachten dat hij gelijk op een bepaalde manier antwoord geeft of reageert zoals je dat als vrouw graag ziet, is een oneerlijke verwachting. Betrek een man daarom in het begin van de conversatie bij het gesprek en wacht tot dat hij zelf de antwoorden in het gesprek deelt.

3: Geen tijd voor hem door kinderen

Zodra er kinderen in het spel zijn zal een vrouw minder aandacht geven aan haar man. Vaak voelt een man zich hierdoor gepasseerd of onbelangrijk. Al haar aandacht lijkt voor de kinderen te zijn, waardoor hij in het niet verdwijnt. Om een dergelijke irritatie te vermijden, doe je er als vrouw verstandig aan om ook je man aandacht te geven en blijk van waardering te geven voor zijn aanwezigheid en inbreng.

Vrouw speelt met kinderen terwijl man kijkt, verwaarloosd gevoel.

4: Minder seks

Ook intimiteit of de afname hiervan is een grote irritatie bij mannen over hun vrouw. Zeker na de geboorte van een kind, kan de interesse hiervoor afnemen bij menig vrouw. Ook de eerste passie zal op een gegeven moment verdwijnen. Door hiervoor bewust tijd vrij te maken, kunnen een man en vrouw opnieuw nader tot elkaar komen. Begrip voor elkaars beleefwereld is hierin eveneens key.


De 3 grootste irritaties van vrouwen over hun man!

Geen één relatie bestaat enkel uit louter rozengeur en maneschijn. Ook als je vindt dat je een goede relatie hebt, zullen er ongetwijfeld irritaties zijn als gevolg van gedragingen van je man die nu eenmaal moeilijk te negeren zijn. Toch is het zaak om hier op een andere manier naar te kijken zodat je een andere reactie kunt geven, dan doorgaans het geval is. Wanneer je samenleeft, zul je nu eenmaal te maken krijgen met bepaalde eigenaardigheden die typisch mannelijk zijn en waar je mee zult moeten leren omgaan, als je niet wilt dat de irritaties en ergernissen van invloed worden op je relatie. In dit artikel bespreken we de 3 grootste irritaties van vrouwen over hun man.

1. Te weinig emotioneel aanwezig

Eén van de grootste irritaties van vrouwen over hun man, is hun gebrek aan emotionele aanwezigheid. Voor mannen is het doorgaans lastiger om hun gevoelens te uiten en ook delen ze niet heel snel hun gedachten. Ze volgen liever de aanwijzingen van hun vrouw, waarbij ze dan wel vaak weer de plank misslaan. Veel vrouwen irriteren zich aan de wazige blik, de gesloten oren, als ze tegen hun man praten en voor de zoveelste keer dingen moeten uitleggen. Vaak verergert een dergelijke reactie op het gedrag van hun man echter deze houding, waardoor het verstandiger is om iets minder sterk verwachtingen te plakken aan het gedrag van mannen. Door op een andere manier in communicatie te treden, die opener en positiever is, zal een man veel eerder zijn aandacht kunnen geven en zich weer betrokken voelen bij een situatie.

Vrouw praat gefrustreerd met afwezige echtgenoot.

2. Kinderachtig gedrag

Een andere grote irritatie is vaak het kinderachtige gedrag dat de man vertoont binnen een relatie. Een veel genoemd feit dat veel vrouwen verkondigen, is dat ze een extra kind erbij hebben, naast de eigen kinderen. Dit leidt tot grote irritaties, wanneer de man niet zijn eigen verantwoordelijkheid draagt binnen de relatie en even onbezonnen handelt als de kinderen. Het is zeker belangrijk om een man hierop te wijzen en hem hiervan op een minder confronterende manier bewust van te maken. Erover uitvallen of boos reageren, draagt niet bij aan effectieve oplossingen.

3. Kleine algemeenheden

Naast de duidelijk herkenbare aspecten die leiden tot irritatie, zijn er uiteraard de vele kleine algemeenheden die in het gedrag van mannen irritaties kunnen geven. Zo is het voor menig vrouw irritant wanneer haar man de toiletbril omhoog laat staan na gebruik, of wanneer er naast het toilet wordt geplast. Ook het gebrek aan initiatief in het vervullen van huishoudelijke taken, zorgt voor veel irritaties bij vrouwen over hun mannen.

Veel vrouwen zouden het tevens gezellig vinden als hun man met hen mee zouden gaan tijdens het shoppen. Een ander aandachtspunt dat voor irritatie bij vrouwen kan leiden, is de mate van verzorging die een man besteed aan zijn uitstraling. Soms kan dit te overmatig zijn en andere keren zal een man als een zwerver het huis verlaten. Dergelijke verschijningen kunnen tot grote irritaties leiden bij een vrouw. Blijft uiteraard nog het rijk laten klinken van diverse lichaamsgeluiden over, waarbij de man ofwel snurkt of wel zijn winden vrij spoor geeft. Voldoende irritaties van een vrouw over haar man.

Vrouw geïrriteerd voor toilet, man laat bril omhoog.

Gelukkig zijn in je relatie: hoe creëer je een goede balans?

Hopelijk heb je veel geleerd van onze blog op Welkeonlinedatingsite.nl over hoe je om kunt gaan met irritaties en ergernissen in jouw relatie. Onze tips en adviezen helpen je om een gezonde en harmonieuze relatie te behouden, waarbij jij en je partner je gelukkig voelen. Vergeet niet om onze andere blogs te bekijken voor meer advies over online dating en relaties. Bij Welkeonlinedatingsite.nl zijn we er om je te helpen bij elke stap van jouw zoektocht naar liefde en geluk. Bedankt voor het lezen en veel succes met het creëren van een gezonde en gelukkige relatie!

Eén reactie op “Dit zijn de grootste irritaties & ergernissen in een relatie!”

  1. MGTOW-2 schreef:

    1) mannen zijn to the point en hebben niet de behoefte oneindig door te blijven zeuren, het zijn doeners geen praters. Mannen zijn emotioneler dan vrouwen daarom scheiden vrouwen makkelijker dan mannen en hebben ze sneller een nieuwe partner

    2) mannen werken gemiddeld harder en verdienen meer geld en als ze moe thuis komen hebben ze hun verantwoordelijkheid reeds genomen en willen ze net zo verzorgd worden als de kinderen. Pak een koud biertje en een boterham schat!

    3) vrouwen kunnen ook de wc bril omhoog doen voor de man als ze klaar zijn. Een man die meegaat met shoppen mag alle shit betalen……… En al die kleine irritaties zouden geen irritaties zijn als ze echt van hem zou houden maar wie de echtscheidingsstatistieken bestudeert weet wat er aan de hand is

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---