Welke Online Datingsite
Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Ergernissen, irritaties en ruzies op vakantie!
Ergenissen vakantie

Ergernissen, irritaties en ruzies op vakantie!

Welke online datingsite?
01 april 2022

Elke relatie kent zijn ups-and-downs. Vaak gaan irritaties onopgemerkt doordat het leven van alledag alle aandacht en tijd opslokt. Er is dan weinig tijd of aandacht over om relatieproblemen onder ogen te komen of hierover in gesprek in te gaan. Vaak komen deze irritaties dan ook naar boven op momenten dat je rust wilt nemen en even juist niets aan je hoofd wilt hebben. Juist wanneer je op vakantie bent wil je graag ergernissen, irritaties en ruzies voorkomen.

In dit artikel vind je de volgende onderwerpen:

Vakantie: Een moment van ontspanning?

Juist in die momenten van ontspanning borrelen ergernissen en irritaties naar de oppervlakte en komen tot ontploffing wanneer je hier eigenlijk geen zin in hebt. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel ruzies en onenigheden plaatsvinden tijdens vakanties. Wanneer je aan vakantie denkt, verwacht je de gelegenheid te krijgen om tot rust te komen, leuke dingen te doen en gezellig met je partner en gezin tijd door te brengen. Toch komt het regelmatig voor dat juist tijdens deze periode ruzies ontstaan. Wat is hier precies de oorzaak van en hoe kun je dit het beste vermijden?

vakantie onstspanning

Onvermijdelijke ruzies

Het is een logisch vervolg dat ergernissen en irritaties de kop opsteken tijdens vakanties. Juist dan heb je de tijd en rust om hier mee aan de slag te gaan en eerdere problemen onder ogen te komen, die je mogelijk al geruime tijd loopt te ontwijken. Je bent niet langer waakzaam en evenmin houd je een houding voor van doorzetten en volhouden, zoals in het dagelijks leven vaak nodig is. Je laat juist al je maskers en houdingen los, waardoor je sneller tegen de irritaties oploopt nu je ergens gedwongen wordt het juist leuk te maken met elkaar. Vaak moet je dan juist eerst door enkele lagen aan ongemak, om weer op één lijn te komen. Het is dus ergens een reactie die je kunt verwachten. Het nodigt uit om elkaar even weer goed aan te kijken en te bekijken wat er speelt binnen de relatie.

geërgerd

Op elkaar aangewezen zijn

Normaal kun je afleiding zoeken in werk, het gezinsleven of je hobby’s, maar tijdens de vakantie ben je toch meer op elkaar aangewezen en lopen de spanningen binnen de kortste keren op. Het is dan zeker een goed idee om even tijd te besteden aan alles wat mogelijk in de weg zit om een ontspannen en aangename vakantie te krijgen. Hiermee ruim je alles op wat mogelijk een uitwerking kan hebben op je relatie op de lange termijn en voorkom je verdere relatieproblemen. Een beetje mot tijdens de vakantie is dus eigenlijk een pluspunt. Veel koppels vinden het ook meer dan logisch om in deze periode even goed hun relatie onder de loep te nemen en uit te spreken wat mogelijk frustraties zijn en wat er gehoopt wordt voor de toekomst.

Vermijd spanning en stress

Een feit is dat spanning of stress veel frustraties opleveren. Je raakt hierdoor uit balans en bent eerder geneigd om je geïrriteerd te voelen. Zelfs als er geen onderliggende redenen zijn en je relatie eigenlijk gewoon goed is, kunnen er irritaties optreden tijdens het reizen. Zeker als er kinderen meereizen, geeft dit extra drukte en stress. Verveling leidt tot vervelend gedrag en als je niet op elkaar bent afgestemd, kan dit ook binnen de relatie leiden tot irritaties en onenigheden. Het is belangrijk om de kinderen dan afleiding te bieden, door ze films te laten kijken of spelletjes te laten spelen. Zorg ervoor dat je voldoende vermaak hebt in de auto of vliegtuig, zodat ze niet onnodig gaan schreeuwen en spanning opleveren wanneer je ze niet onder controle kunt houden.

stress

Taakverdeling en voorzorgsmaatregelen

Het helpt om vooraf duidelijk te bepalen wie wat doet tijdens de reis naar de vakantiebestemming of op de plaats van bestemming. Zo weet je beiden waar je aan toe bent en hoef je je niet overal verantwoordelijk voor te voelen. Ook zul je elkaar minder storen doordat je een andere mening hebt over hoe iets gedaan moet worden. Het uitbesteden van verschillende taken en je richten op degenen die jou zijn toebedeeld, zorgt voor rust en duidelijkheid. Ook scheelt het een hoop kopzorgen, want je hoeft niet overal aan te denken.

Plan de reis

Verder is het verstandig om vooraf goed te plannen hoe je de reis wilt vervolgen. Bij een autorit is het bijvoorbeeld belangrijk om telkens te wisselen en als dit niet mogelijk is, ten minste op gezette tijden rust te nemen. Zo raakt niemand overweldigd en blijft de sfeer aangenaam. De reis op zichzelf is ook onderdeel van de vakantie en het loont zeker om hier ook voldoende plezier in te creëren. Zo wordt het minder middel om een doel te bereiken, maar draagt het bij aan de vakantievreugde.

reis plannen

Ook onderweg valt al veel te beleven, dus het is zonde als dit aan je voorbijgaat, doordat je gefocust bent op de eindbestemming. Dit levert vaak onnodig veel spanning op, die te vermijden valt als je er een avontuur op zichzelf van maakt. Met een goede communicatie, weinig verwachtingen en een zorgeloze instelling kom je een heel eind en blijft je relatie ook tijdens de vakantie vrij van irritatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.